Kohouti podnikli další loupeživou výpravu do Slezska, tentokrát dobyli Orlovou

13.01.2019 03:33, autor: Pavel Šácha

Už potřetí v řadě zněl z kabiny táborského druholigového týmu vítězný pokřik. Tentokrát mu zaslouženou radost vynesla strastiplná, leč nakonec třemi cennými body vyzdobená výprava do slezské Orlové.

Kohouti podnikli další loupeživou výpravu do Slezska, tentokrát dobyli Orlovou

HC Orli Orlová - HC Tábor

2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Sobota, 12.1.2019 0:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Ballner (Šmíd), 38. Šmíd (Štěpánek, Akhmetianov) - 13. Prášek (Březina, Sladkovský), 18. Zayml (Blažek, Drda), 45. Kadilák (Černý), 52. Zayml (Blažek, Černý).

Rozhodčí: Markovský - Rychlý, Vengřín.   Vyloučení: 4:6   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 41:33   Diváci: 259

HC ORLI ORLOVÁ: Svoboda (od 41. Ovčaří) – Štěpánek, Šendera, Spálovský, Janiczek, Szturc, Kropka, Teplanský - Ballner, Akhmetianov, Šmíd - Hovsepyan, Smrčka, Brodek - Klíma, Tvrdík, Kovařík - Jančar.

HC TÁBOR: Kolář (Novák) - Černý, Adam, Skočovský, Raiterman, Pechánek, Bouška - Blažek, Zayml, Drda - Březina, Sladkovský, Prášek - Pípal, Kadilák, Škrdleta (41. Jelínek).


Táborští trenéři počítali před zápasem v Orlové další ztráty, a to v zadních řadách, kde jim chyběla hned pětice beků, jmenovitě Havran, Dvořák, Duben, Košař a Tesař. Po skončení sobotního utkání sčítali další zdravotní patálie, v tu chvíli už měl ale soubor od Jordánu v kapse cenné tři body…

 Utkání přitom Jihočeši rozehráli katastrofálně. Jen půl minuty po nástupu na led zapomněli před brankou zcela volného Ballnera, jenž využil luxusního prostoru k brzkému otevření skóre – 1:0. O necelé tři minuty později prožil tentýž orlovský hráč déjà vu, tentokrát ale branku vůbec netrefil. Toto varování přišlo v pravý čas. Táborští hráči ze sebe setřásli značný díl nervozity i dozvuky dlouhé cesty a srovnali krok. V 6. minutě sice prohýřili svou první přesilovku, vzápětí se ale příkladně ubránili soupeřově početní výhodě a připravili si půdu pro výsledkový obrat. Postup Blažka s Březinou proti jedinému obránci ještě gólovou radost nepřinesl. Na konci 12. minuty se ale narodila druhá přesilová hra kohoutů a Březinovu pohotovou přihrávku před branku neméně zdařile zúročil Prášek – 1:1. V čase 16:35 vypověděla na stadionu službu část plexiskla a zbytek úvodního dějství se po dohodě „přilepil“ ke druhé části hry.
 A právě tato dohrávka přinesla hostům další radostný okamžik. Po čtyřiceti vteřinách hry předvedlo bleskový výpad
do pásma Orlů trio Drda – Blažek – Zayml a posledně jmenovaný nedal Svobodovi šanci zasáhnout – 1:2. V závěru přetržené třetiny měl hodně práce mladý gólman Kolář, zvládl ji však s bravurou a uhájil Táboru vedení.

 Na začátku druhé periody pykal hostující soubor za dva prohřešky proti pravidlům, a přestože se oběma oslabením velmi dobře ubránil, vypadl z role, kterou si postupně vydobyl v první části. V neurovnané a nepříliš pohledné partii se tak chopili iniciativy Slezané a byli přece jen nebezpečnějším týmem. Trest za polevení v úsilí a herní disciplíně postihl celek z jihu Čech až v závěru prostředního dějství. Prvnímu opravdu drtivému náporu Orlové v útočném pásmu ještě Kolář s vypětím všech sil odolal, téměř vzápětí ale rozesmutnil hosty Šmíd, jenž ve skrumáži před brankou lehce tečoval nahození Štěpánka od modré čáry – 2:2.

 Také závěrečnou dvacetiminutovku zahájilo táborské mužstvo v oslabení. Tentokrát toho domácí hokejisté využili k velkému náporu a měli i několik šancí, ale vylámali si zuby na výtečném Kolářovi. V následujících minutách už soubor od Jordánu znovu vložil do hry nadšení i disciplínu, což se mu královsky vyplatilo. Na konci 45. minuty našla dlouhá přihrávka Černého Kadiláka, ten si ve středním pásmu puk šikovně zpracoval a celou akci dozdobil povedenou střelou z hranice kruhu – 2:3. V tu dobu už stál v orlovské brance Ovčáři, který před poslední třetinou nahradil zdravotně indisponovaného Svobodu. Záhy po zisku vedení přečkali hosté bez výraznějších starostí další oslabení a nabrali vytoužený vítězný kurs. Dopomohla jim k tomu především další přesilovka po faulu na Sladkovského, který v této sezoně nastupoval právě za Orlovou. Přesně po minutě hry v početní výhodě se po Blažkově střele ujal vlády před brankou soupeře Zayml a přichystal domácím rozhodující čtvrtý úder – 2:4. Zbytek střetnutí už měl k dramatu daleko a Táborští ho svědomitou hrou dovedli k potřebnému tříbodovému zisku. 

Slovo trenéra 

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Po dlouhé cestě byla na celém týmu v úvodu patrná určitá nepohoda. Projevilo se to hned na začátku, kdy jsme dvakrát nedokázali vyhodit puk ze třetiny a osamocený hráč dal po jednatřiceti vteřinách poměrně šťastný gól na 1:0. Postupně jsme se ale dokázali do zápasu dostat, přejímali jsme otěže zápasu a povedlo se nám výsledek otočit. Ve druhé třetině se to bohužel na obrazu hry neprojevilo, bylo to z naší strany dost rozhárané a rozhodně jsme s ní nemohli být spokojení. Řekl bych, že v závěrečné části už jsme ale byli lepším týmem a zaslouženě jsme získali plný počet bodů. Pochvalu si znovu zaslouží brankář Kolář a za vysoké nasazení i celý tým. Jeli jsme na utkání v podstatě jako taková družinka, o to víc je pro nás vítězství cenné. Bohužel si ale odvážíme z Orlové i další dvě zranění, což je v naší situaci hodně nepříjemné.“   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality