Kohouti se k pátému triumfu nad Pískem prodírali trním, "své" tři body ale sklidili

25.01.2020 23:48, autor: Pavel Šácha

Hokejisté Tábora mají zdárně za sebou nepříjemně se klikatící cestu za pátým sezónním vítězstvím nad Pískem. V sobotním střetnutí u Otavy dvakrát prohospodařili dvoubrankový náskok a navzdory výrazné ofenzivní nadvládě šli do závěrečné části hry za nerozhodného stavu 4:4. V závěrečné dvacetiminutovce prošpikované ohromným počtem vyloučení uštědřili tradičně houževnatému rivalovi tři gólové údery a potřebné tři body byly na světě.

Kohouti se k pátému triumfu nad Pískem prodírali trním, "své" tři body ale sklidili

IHC Králové Písek - HC Tábor

4:7 (2:2, 2:2, 0:3)

Sobota, 25.1.2020 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Arnošt (Matějka, Hanus), 10. Arnošt (Matějka, Hanus), 26. Arnošt (Hanus, Bílek), 40. Hanus (Bednařík, Bílek) - 3. Dančišin (Radoš), 4. Šulek (Bárta, Trummer), 24. Bárta (Trummer), 24. Matušík (Heřman), 49. Radoš (Skočovský, Matušík), 51. Trummer (Šulek, Skočovský), 57. Havran (Zayml, Heřman)

Rozhodčí: Jílek - Horažďovský, Štěpánek.   Vyloučení: 14:11 navíc Jiří Bárta (Písek), Seidl, Matušík (Tábor) všichni 10 minut OT.   Využití: 3:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 20:42   Diváci: 329

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Kříž (Štrobl) - Bílek, Hanus, Šafář, Najman, Turek, Sivek, Košař - Bednařík, Arnošt, Matějka - Rod, Karbulka, Jiří Bárta - Egert, Strnad, Novák, DiLisi.

HC TÁBOR: M. Novák (D. Novák) - Havran, Hajič, Černý, Beran, Skočovský, Radoš - Šulek, Trummer, Jan Bárta - Seidl, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Dančišin - Prášek, Kadilák, Řepík.

Táborští hráči skočili do královské arény jako hladové šelmy a během tří minut a osmnácti vteřin stihli v zápasové statistice vyplnit dvě gólové kolonky. Stvořitelem táborského vedení se stal v čase 2:43 Dančišin po Radošově povedené nabídce a pětadvacet vteřin na to se nekompromisní střelou z prostoru mezi kruhy prosadil Šulek0:2. V tu chvíli to rozhodně nevypadalo na výrazné starosti v cestě za očekávaným vítězstvím, ale jak rychle kohouti dvoubrankové vedení nabyli, tak rychle o něj přišli. Na konci 6. minuty Písečtí v podstatě poprvé nahlédli do útočného pásma, a hned slavili gól, který obstaral střelec Arnošt po Matějkově přihrávce zpoza branky – 1:2. Vzápětí se sice táborský celek poprvé ocitl ve dvojnásobné početní výhodě, ale výraznější šance si v ní nevydobyl. Naproti tomu písečtí hokejisté byli vysoce efektivní a brzy po návratu svých týmových parťáků z trestné lavice se už podruhé v zápasu prosadil Arnošt2:2. Domácí mužstvo po výmazu dvoubrankového manka viditelně ožilo a až do první sirény trápilo hosty nepříjemnou hrou, byť měli i nadále optickou převahu. V 18. minutě ji mohl po přihrávce Dančišina zúročit Zayml, ale na pozorného brankáře Kříže si nepřišel.

V prostředním dějství prožili diváci i samotná aktéři zápasu pozoruhodné dèja vu. Táborští hráči si od úvodních minut vynutili obrovský tlak a díky němu soupeři znovu pláchlo na rozdíl dvou gólů. Počátečním tutovkám Šulka, Dančišina, a především obránce Černého ještě Kříž odolal, ale pak ho v rozmezí pouhých třinácti vteřin překonali Jan Bárta a Matušík, a opětovně uvedli v platnost dvoubrankové vedení hostů - 2:4. Kdo si myslel, že tentokrát už zůstanou zápasové otěže v trvalém držení favorita, pořádně se spletl. Táborský soubor sice pokračoval v dobývání písecké svatyně, ale pohrdl dalšími vyloženými šancemi a rozhněval si hokejové bůžky. Na konci 25. minuty hosté nezvládli proceduru střídání a za hru v šesti je potrestal nejen hlavní arbitr, ale také písecký kanonýr Arnošt, který v přesilové hře Králů dovršil čistý hattrick – 3:4. Brzy po inkasované brance dostali kohouti další šanci udeřit při přesilové hře pěti proti třem, ale v jediné tutovce zamířil Heřman jen do oblouku brankové konstrukce. V pokračující početní převaze Tábora se na druhé straně vydal na zteč Matějka, ale na svého spoluhráče z úvodu letošní sezony M. Nováka nevyzrál. Strážce táborské klece ale před druhou sirénou přece jen kapituloval, to když v další přesilovce Písku po Matušíkově faulu vymetl levou šibenici obránce Hanus4:4.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky mohlo být s hostujícím týmem ještě hůř, to když sudí Jílek vykázal v totožném čase za podrážení na trestnou lavici Seidla a Heřmana (prvně jmenovaný navíc vyfasoval desetiminutový trest za nevhodný komentář). Dvojnásobné početní převaze písecké družiny se ovšem kohouti bránili velmi svědomitě a přečkali ji bez pohromy. Možná i tato situace jim dodala patřičný impuls k novému náporu a k radosti svých příznivců mu tentokrát vtiskli i vytoužený gólový punc. Ve 49. minutě pálili na Kříže defenzivní parťáci Skočovský s Radošem
a druhý jmenovaný ho odkázal překonat – 4:5. Jen o dvě minuty později si v útočném pásmu vybruslil do příznivé střelecké pozice Trummer a dobře umístěným švihem dodal tříbodovému produktu s visačkou HC Tábor potřebnou pojistku – 4:6. Ve zbylých sedmi minutách hry už se ujal ústřední role už tak viditelný rozhodčí Jílek a ve zbylých sedmi minutách zápasu stihl rozdat 44 trestných minut včetně desetiminutových trestů pro domácího Jiřího Bártu a táborského Matušíka. Při jedné z mnoha přesilovek se také završil brankový účet střetnutí, a to díky povedenému projektilu táborského obránce Havrana, jemuž nabil Zayml – 4:7. V samém závěru byly k vidění i zápasové půtky Karbulka vs. Březina a Bílek vs. Prášek, ale ty nemohly na tříbodovém zisku táborského mužstva už nic změnit. Po utkání ho hráči od Jordánu oslavili i s početnou skupinou svých fanoušků, která jim v ochozech píseckého stadionu vytvořila domácí prostředí.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Zápas jsme mohli rozhodnout už v první třetině, kdy jsme soupeři brzy odskočili o dva góly a měli i další šance. Vlivem zbytečných chyb a neubráněného oslabení se ale soupeř dostal zpátky do zápasu a vyrovnal. Totéž se v podstatě opakovalo ve druhé třetině, kterou jsme přitom měli jasně ve své moci. Znovu jsme vedli o dvě branky a znovu jsme si nechali dát dvě branky. Hru jsme přitom měli jasně pod kontrolou, ale do výsledku se to nepromítlo. Poslední třetina byla hodně rozkouskovaná vyloučeními. Pro nás bylo hrozně důležité, že jsme na začátku ubránili dlouhou přesilovku Písku pět na tři. Poté už jsme se dokázali gólově prosadit a naprosto zaslouženě jsme zápas dovedli k vítězství.“            

             

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality