Kohouti v prvním utkání zaslouženě vítězí

13.08.2013 22:07, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - KLH Vajgar J. Hradec

6:4 (2:1, 1:2, 3:1)

Úterý, 13.8.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Pechánek R. (Kratochvíl), 9. Ošmyk (Sladký, Kouřil), 33. Kellner (Kouřil, Sladký), 46. Kellner (Kouřil), 60. Ošmyk (Perník, Černý), 60. Pechánek R. (Kanov) - 7. Maryška, 28. Záhora (Klement), 39. Voříšek (Klement), 45. Tomšík (Kocar)

Rozhodčí: Pešina - Kostka, Matějček   Vyloučení: 4:6 navíc 10min OT Voříšek, Tupý (JHR), TS Perník (TAB) - neproměněno   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 6:4   Diváci: 400

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Kanov, Kakos, Ošmyk, Heršálek (A), Hlaveš, Černý - Kouřil, Sladký, Kellner - Krätzer, Seidl, Perník - Pechánek R., Kratochvíl, Kolomý

KLH VAJGAR J. HRADEC: Kubeš (Fogl) - Tržil, Jasečko, Klement, Štěpán, Kohút, Tupý, Kvasnička - Kocar (A), Tomšík, Dvořák (C), Voříšek (A), Glabazňa, Záhora, Mazanec, Javůrek, Gurka, Jasanský, Horváth, Maryška

 

Na první přípravné utkání zavítali do husitského Tábora hokejisté Jindřichova Hradce. V týmu kohoutů chybělo několik hráčů, a to Matušík, Hájek, Nedorost, Mrkvička, Pechánek Tomáš, Havran a Klíma. Z různých důvodů, ať to byla rotace pro přípravná utkání, či rehabilitace po operacích. I oslabená táborská sestava si však s Vajgarem poradila.

Utkání začalo velice svižně, první šanci měl Radek Pechánek. Ten vyslal od modré čáry nepříjemnou střelu, ale i s dorážkou si poradil Kubeš v jindřichohradecké brance. Stejný hráč se už radoval v páté minutě. Vyjel od pravého mantinelu a backhandovou střelou vymetl pavučinu v horním rohu branky – 1:0. Kohoutí vedení však mělo jepičí život. O dvě minuty později totiž chyboval domácí zadák na červené čáře a Maryška vzal přečílení tři na jednoho na sebe střelou nad beton – 1:1. Pak však zaúřadovala nová táborská akvizice Kouřil spolu se Sladkým. Ti připravili v přesilovce snadnou práci pro Jaroslava Ošmyka, který jen zametal do odkryté klece – 2:1. Vzápětí mohlo být opět srovnáno. Ondřej Jasanský však z úhlu trefil jen spojnici břevna a tyče za Tomášem Klestilem. V posledních minutách druhé třetiny si vytvořila pěkný tlak trojice Sladký, Kouřil a Kellner. Další branku to ale nepřineslo.

Úvod druhé části patřil opět Táboru. Nejprve měl dobrou šanci Sladký po přihrávce Kellnera, bohužel pro kohouty trefil jen betony brankáře Kubeše. O dvě minuty později to u pravé tyče zkoušel Luboš Perník, jenže Kubeš byl opět přesný. A tak udeřilo na druhé straně. Přesilovou hru využil Daniel Záhora, jenž dorazil vyraženou Klementovu střelu – 2:2. Pěknou akci poté předvedl Filip Kolomý, ten projel po levém křídle, udělal kličku obránci, brankáři a užuž zasunoval do odkryté klece, kde se zjevil brankářův beton, úžasný zákrok! Branková radost na sebe nenechala dlouho čekat. Úchvatnou kombinaci po ose Sladký, Kouřil, Kellner zakončoval poslední jmenovaný střelou do víka – 3:2. Těsně před druhou sirénou bylo jak jinak než srovnáno. Lehké Klementovo nahození šikovně tečoval Luboš Voříšek a Tomáš Klestil neměl šanci – 3:3. Z druhé třetiny to ale nebylo vše. Sám na brankáře ujížděl Luboš Perník a byl faulován, bylo tedy nařízeno trestné střílení. Perník zkusil tzv. „forsbergovku“, kterou nedotáhl a brankář vykopl puk betonem.

To mohlo kohouty mrzet hned v začátku třetí periody. Vajgar totiž hrál přesilovku pěti proti třem. Tu sice nevyužil, ale krátkou přesilovku proti čtyřem soupeřům už ano. Zkušený Jaroslav Kocar našel přesnou přihrávkou osamoceného Filipa Tomšíka na brankovišti a ten usměrnil puk mezi betony domácího brankáře – 3:4. Jenže tenhle zápas byl plný zvratů. Za minutu obral o puk hostující obránce novic Tomáš Kouřil, předložil jej Davidu Kellnerovi a ten se střelou nad lapačku nemýlil – 4:4. V polovině třetí třetiny ujížděl jeden z hostujících hráčů téměř sám na Klestila, ten si však poradil. Následovaly dvě přesilovky Husitů, ale ani jedna se neujala. A když už se zdálo, že zápas skončí nerozhodně, zaúřadoval domácí obránce Ošmyk. Jaroslav Ošmyk dostal přihrávku od Luboše Perníka mezi kruhy a bombou do šibenice nedal brankáři šanci – 5:4. Vajgar ještě zkusil hru bez brankáře, tu ale potrestal táborský Radek Pechánek – 6:4.

Pro oba týmy se jednalo o první přípravné utkání. Přesto se zápas hrál v poměrně slušném tempu a před velice dobrou diváckou návštěvou, za kterou by se nemusela stydět některá mužstva ani v sezoně.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality