Kořist ohromné hodnoty! Táborská parta skolila v líté bitvě domácí Příbram

17.10.2019 01:01, autor: Pavel Šácha

Jakkoliv sladký byl dvojí triumf nad čínským soupeřem z minulého týdne, pro opravdu lahodné vítězství si táborské mužstvo dojelo až ve středu do Příbrami. V urputném a napínavém souboji s ambiciózním nováčkem hájilo od začátku slibný náskok. Po sedmi minutách hry ve třetím dějství sice vzal za své a domácí celek se hnal za dokonáním obratu, kohouti ale v pravý čas povstali z popela a vysloužili si za to královskou odměnu: zisk tří bodů, který posílil jejich pozici na čele tabulky skupiny Střed.

Kořist ohromné hodnoty! Táborská parta skolila v líté bitvě domácí Příbram

HC Baník Příbram - HC Tábor

3:6 (1:2, 1:1, 1:3)

Středa, 16.10.2019 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 20. Rohlík (Šinágl, Straka), 40. Brzák (Káník, Josefus), 47. Saňa (Tlačil, Havláček) - 7. Heřman (Dančišin, Skočovský), 17. Šulek (Jan Bárta, Seidl), 39. Seidl (Hajič), 48. Hajič (Seidl), 58. Prášek, 59. Prášek.

Rozhodčí: Škrobák - Kučera, Hradil.   Vyloučení: 6:7 - navíc Březina a Šulek (oba Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:1   Střely: 38:24   Diváci: 270

HC BANÍK PŘÍBRAM: Čech (Mičán) – Holý, Hlaváček, Saňa, Mašek, Straka, T. Rittig, J. Rittig – Brzák, Pejsar, Svoboda – Josefus, Chlouba, Šinágl – Rohlík, Tlačil, Kolouch – Panna, Káník, Jindra – Kuluris.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Černý, Havelka, Hajič, Havran, Radoš, Skočovský - Prášek, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - Matějka, Kadilák, Pejchal.


První šanci střetnutí si po několika zahřívacích minutách vytvořili hosté z Tábora, ale Šulek chybnou rozehrávku Středočechů nepotrestal. Na konci 6. minuty vzplály na ledě poprvé vášně a z potyčky před brankou hostujícího Šorfa vzešla přesilovka kohoutů. A ti jí nepohrdli – po půlminutovém pobytu v útočném pásmu se z první opřel do přihrávky Dančišina Heřman a zkušený gólman Čech se za jeho ranou jen smutně ohlédl – 0:1. Poměrně rychlou odpověď na vedoucí gól hostů měl na hokejce Rohlík, z ideálního střeleckého prostoru ale na Šorfa nevyzrál. V úvodu 13. minuty zasáhl příbramský J. Rittig vysokou holí Dančišina a byla z toho čtyřminutová početní výhoda Jihočechů, paradoxně nejnebezpečnější situaci ale musel řešit jejich brankář Šorf. Na konci 17. minuty si Táborští počínali důrazně v boji o střední pásmo, což vyústilo v přečíslení, parádní přihrávku Jana Bárty a neomylné zakončení jeho parťáka z útoku Šulka – 0:2. Když už zbývalo do první sirény pouhých šest vteřin a zdálo se, že si bílo-modří odnesou do kabin zasloužený dvoubrankový náskok, odhodlal se k pohotové střele od pravého mantinelu Rohlík a táborský gólman na ni nebyl dostatečně připravený – 1:2.

Ve druhé části hry se aktivita a nadšení z velké míry přestěhovaly na příbramské hole a táborské defenzívě v čele se Šorfem bylo v řadě případů pořádně horko. Na tutovku Josefuse z 24. minuty, kterou výtečně zneškodnil Šorf, hledal o necelé čtyři minuty později odpověď Dančišin, ale tváří v tvář Čechovi měl příliš málo času na efektivnější zakončení. S příchodem druhé poloviny střetnutí utlumila ofenzivní choutky Příbramských více než čtyřicetisekundová přesilovka Tábora pěti proti třem, víc než potřebné chvíle oddechu z ní ovšem hosté nevytěžili. Ve 46. minutě obsadil na čtyři minuty trestnou lavici kohoutů Hajič a domácí hokejisté se mocně natahovali po vyrovnání. V první velké příležitosti své přesilovky ale orazítkovali jen horní tyč táborské klece a v následné šanci rozesmutnil Pannu skvělý zákrok Šorfa. S trestem za prohýřené šance soupeře přispěchali hosté téměř okamžitě. Navrátivší se hříšník Hajič skvěle načasoval přihrávku na rozjetého bojovníka Seidla a ten – ač tísněn obráncem – procedil kotouč přes Čechův pravý beton do branky – 1:3. Podobně jako v úvodním dějství ovšem hostující tým nezvládl samotný závěr třetiny; jen osmadvacet vteřin před přestávkou prohrál buly v obranném pásmu a násldně nechal domácímu Brzákovi příliš prostoru k pohotové teči - 2:3.

V úvodu třetí periody měli sice domácí znovu opticky navrch, ale dlouho naráželi na soustředěný odpor táborské družiny. Na začátku 47. minuty se ale provinil proti pravidlům Březina, dostal trest 2+10 minut a před Příbramí vyrostla další početní výhoda, se kterou její hráči naložili svědomitě. Půlminutový tlak v útočném pásmu korunoval produktivní obránce Saňa ranou od modré čáry, která měla dostatečnou přesnost i razanci – 3:3. Na domácí lavičce zavládlo bujaré veselí a kouč Tlačil hnal své ovečky za dokonáním výsledkového obratu. Jenže uplynulo pár vteřin a vlastní nahozený puk, který ledabyle vyrazil gólman Čech, doklepl do branky Tomáš Hajič - 3:4. Vzápětí dostali domácí darem další přesilovku, tu ovšem Táborští v čele se Šorfem přečkali. To jim vlilo do žil nový elán  a závěr utkání si vzali pod svou režii, jenže gól jistoty nepřicházel. Nejprve kohouti neobstáli v další početní převaze a po následné  Dančišinově střele pomohla Čechovi horní tyč. Utkání spělo do dramatické koncovky, ale právě tu chvíli se z táborské nejistoty vynořil spasitel: mladý útočník Prášek. V úvodu 58. minuty se prohnal kolem levého mantinelu do útočného pásma, natlačil se až před brankáře Čecha s koncovkou si k nadšení táborských fandů v hledišti poradil mazácky – 3:5. Ještě v téže minutě vykázal sudí Škrobák na lavici hanby táborského Jana Bártu, k němuž navíc v témže čase přisedl s osobním desetiminutovým trestem za řeči Šulek  Namísto oživení svých nadějí na bodový zisk ale Příbramští znovu nechali uniknout rychlíka Práška, jenže tentokrát zvolil střelu mezi Čechovy betony a v souboji s ostříleným extáborským brankářem znovu obstál – 3:6. Po závěrečném hvizdu se tak po příbramském ledě projela hodně veselá táborská lodička...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality