Moravané proměnili své pásmo v pevnost a Táborští zůstali před jejími branami

11.02.2017 21:14, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví fandové opouštěli v sobotu po delší době domácí stadion smutní. Jejich tým se proti urputnému a málo chybujícímu soupeři velice těžko prosazoval, jeho střelci navíc měli vychýlenou mušku, a tak se nakonec musel smířit s těsnou porážkou 1:2.

Moravané proměnili své pásmo v pevnost a Táborští zůstali před jejími branami

HC Tábor - Mor. Budějovice 2019

1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Sobota, 11.2.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 52. Boháč (Severa) - 23. Krutiš (Šťáva), Horký (Matějka).

Rozhodčí: Hucl - Štětina, Oudes.   Vyloučení: 5:10   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 26:25   Diváci: 1266

HC TÁBOR: D. Novák (Klestil) - Havran, Tesař, Hlaveš, Černý, Heršálek, Dvořák, Raiterman - Kellner, Mrkvička, Kýhos - Severa, Boháč, Seidl - Blažek, Pechánek, Březina - Václav Prchal, Vojtěch Prchal, Drda.

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Dusík (Dudáček) - Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Salát, Polívka - Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Šurý.

V prvních minutách střetnutí byl zaměstnanějším z obou brankářů hostující Dusík, ale žádná z ofenzivních akcí Kohoutů přívlastek gólová nezískala.  Postupem času přibylo nebezpečných momentů také před táborskou brankou a její strážce Novák si připsal hned několik hodně ostrých zásahů. Asi nejvýraznější příležitost měl na své holi Matějka, táborský gólman mu ovšem fantastickým zákrokem překazil již propukající gólovou radost. Výhradně jeho zásluhou zůstalo konto domácí družiny v první části bez poskvrnky. A protože na druhé straně ledové plochy neuhodilo ani při dvou přesilových hrách Tábora, zůstal po úvodní dvacetiminutovce v platnosti bezbrankový stav.

Výkony obou soupeřů rozdělily druhou třetinu na dvě rozdílné poloviny. V té první se domácí hráči až příliš utápěli v nepřesnostech a jejich překvapivá nervozita hnala vodu na lopatky černo-žlutého mlýna. Žihadla nakonec zužitkovala hned první lákavou nabídku, která se jim naskytla. V době, kdy na táborské trestné lavici usedli bok po boku Tesař s Černým se Moravané usadili v útočném pásmu a jejich vydařená přesilovková kombinace vyústila v zakončení Matějky do odkryté části branky – 0:1. Půl minuty před příchodem druhé poloviny zápasu se hosté z Moravských Budějovic radovali z navýšení skóre. Tentokrát přišlo jako blesk z čistého nebe a pro domácí celek bylo hodně nešťastné, to když gólman Novák v nepřehledné situaci sám nasměroval puk za svá záda (gól byl připsán Rytnauerovi) – 0:2. Následujících několik desítek vteřin strávili domácí hokejisté v útlumu, ale pak se přece jen nadechli k mohutnější ofenzívě. Blízko ke kontaktní brance se ocitli především Mrkvička, jehož střelu z oblíbené pozice zastavila bleskurychlá lapačka Dusíka, a Seidl, který v samém závěru třetiny pálil z ideálního střeleckého prostoru mimo.

Na začátku poslední periody pokračoval úporný a neurovnaný hokej plný nepřesností a ztrát. Vytouženou jiskru domácích nadějí na výsledkový obrat zažehla až 52. minuta. Na jejím konci se narodila snad první výrazná chyba hostů. Dvojice Severa – Boháč důsledně dohrála zdánlivě ztracenou situaci, prvně jmenovaný našel zpoza branky svého spoluhráče a nejzkušenější muž domácí sestavy procedil kotouč za Dusíkova záda – 1:2. V tu chvíli bodové akcie domácí družiny prudce stouply, ale dalšího zhodnocení už se pohříchu nedočkaly. A nutno přiznat, že zaslouženě. V 55. minutě vykázal sudí Hucl na trestnou lavici hned dva hráče Moravských Budějovic a Jihočeši stanuli před téměř dvouminutovou přesilovkou pěti proti třem. Namísto mohutné ofenzívy ovšem jen nesměle přešlapovali před hostující svatyní, na Dusíka vyslali jedinou střelu, a to na kýžené vyrovnání stačit nemohlo. Po závěrečné siréně tak propuklo bujaré veselí v hloučku moravskobudějovických hokejistů, kteří posílili svou pozici v boji o elitní čtyřku.

Z táborské šatny

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „Z různých důvodů nám chybělo sedm klíčových hráčů, jmenovitě Točík, Krätzer, Krátoška, Matušík, Vaniš, Kanov a Liška. To už je na nás prostě moc. Nemůžeme říct, že by se na to kluci vykašlali, prát se s tím chtěli, ale... Moravské Budějovice hrají hodně tvrdý hokej, ale ty týmy vlastně už vědí, co na nás platí. Druhou věcí je, že celá naše příprava na utkání byla o tom, že budeme ze všeho střílet a půjdeme do brány. Právě to tam ale vůbec nebylo. O přesilovkách snad ani nemá cenu mluvit. Vrcholem bylo, když jsme v závěru za stavu 1:2 hráli minutu a padesát sekund přesilovku pět na tři a nebyla tam ani jedna střela na branku. S tím už jako trenéři neuděláme vůbec nic. Jednu jedinou vyloženou šanci měl Vojta Mrkvička, jinak všechny střely, které tam jsou, jdou metr nad branku, a jiný gól než do šibenice prostě asi neplatí… Jsem samozřejmě smutný a zklamaný. Už měsíc děláme na tréninku tlak do brány a obranu vlastního pásma, ale ono je to ještě horší.“  

          

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality