Na sklonku základní části přichystali Kohouti divákům lahodnou hostinu o dvanácti chodech

20.02.2016 22:25, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté zapečetili základní část soutěže znamenitě a přibalili nešťastným Drakům z Bíliny na cestu domů dvanáctigólové závaží.

Na sklonku základní části přichystali Kohouti divákům lahodnou hostinu o dvanácti chodech

HC Tábor - HC Draci Bílina

12:1 (4:0, 5:1, 3:0)

Sobota, 20.2.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Matušík (Kellner, Březina), 5. Matušík (Kellner), 7. Polodna (Vaniš, Boháč), 12. Zayml (Blažek, Matušík), 21. Boháč (Klíma), 22. Vaniš (Matušík), 34. Blažek (Dvořák, Zayml), 40. Boháč (Vaniš), 40. Kellner (Matušík, Kanov), 42. Matušík (Kolomý, Kanov), 54. Matušík (Heršálek, Blažek), 57. Zayml (Blažek, Černý) - 22. Procházka (Polák).

Rozhodčí: St. Mertl - Samuel, Horažďovský.   Vyloučení: 9:8 - navíc Liška (Tábor) 5 + OK, Čmolík (Bílina) 5 + 5 + OK.   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 6:0, 6:1, 12:1   Diváci: 1386

HC TÁBOR: Novák (Klestil) – Klíma, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Černý, Liška – Vaniš, Boháč, Polodna – Kellner, Matušík, Březina – Seidl, Zayml, Blažek – Kratochvíl, Pechánek, Kolomý.

HC DRACI BÍLINA: Slyusarchuk (Lisý) – Polák, Machač, Bittner, Fučík, Pokorný, Kolíček, Brettschneider – Čmolík, Jirkovský, Petráš, Štěpánek, Trübenekr, Řezníček, Procházka, Kýhos, Böhm, Samofalovs.

I. třetina

 Zahajovací část zajistila domácímu týmu pohodlné čtyřbrankové vedení. Poprvé se měnil stav střetnutí už po minutě a půl hry, kdy si domácí Matušík vybruslil zpoza branky, při otočce seřídil mířidla a nedal Slyusarchukovi v brance Severočechů ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 1:0. O necelé tři minuty později se zapsal táborský kapitán do střelecké listiny znovu – tentokrát mu k zásahu pomohl ukázkově vyřešený výpad dva na jednoho a přesně načasovaná přihrávka Kellnera – 2:0. Za další dvě minuty později úřadovala před bílinskou klecí formace Vaniš – Boháč – Polodna a posledně jmenované její manévry přetavil ve třetí gól Kohoutů – 3:0. V úvodu 9. minuty se dopustil hodně nevybíravého zákroku na Seidla hostující forvard Čmolík a před střídačkou Bíliny se strhla mela. Autora ostrého faulu se jal umravnit Liška a v bitce bez rukavic triumfoval, zároveň tím ale pro něj zápas skončil. Jeho sok vyfasoval tres pět minut a do konce nejen za šarvátku, ale i za zmiňovaný předchozí faul. Následná početní převaha domácí družiny vyústila v další gólový úder. Tentokrát potěšil oko diváka Zayml, který se po přihrávce Blažka elegantně uvolnil přes obránce a výtečně mířenou střelou rozesmutnil Slyusarchuka počtvrté – 4:0. Na začátku 19. minuty se dostali snad poprvé výrazněji ke slovu i Draci. Za zády domácích hráčů se ocitl bílinský kapitán Kýhos, Polodna musel zatáhnout za záchrannou brzdu a sudí Mertl bez váhání nařídil trestné střílení. Syn známého extáborského kouče zvolil pomalou variantu nájezdu, ale zamířil nad branku hájenou Novákem.

II. třetina

Jestliže ještě někteří bílinští optimisté věřili v probuzení svého týmu, jejich naděje vzaly bleskově za své. Časomíra ukrojila z doby vyhrazené druhé třetině pouhých sedm vteřin a Boháčova dorážka po spolupráci s Klímou donutila diváky už popáté k radostnému křepčení – 5:0. O dalším třiapadesát vteřin později jásal táborský stadion znovu, to když Matušík našel před brankou zcela osamoceného Vaniše, a ten už si s nabídnutou příležitostí věděl rady – 6:0. V tu chvíli se nešťastný brankář Bíliny poroučel na střídačku a na jeho místo naskočil mladíček Lisý. Jen chvíli po svém příchodu na led prožil radostný okamžik, to když se po zdánlivě nevinné střele Poláka dostal k teči Procházka a vychýlil kotouč mimo Novákův dosah – 6:1. Tento okamžik se stal labutí písní severočeské družiny a ve zbytku střetnutí už znovu jasně kralovali Táborští. Ve 34. minutě se po předchozím přežitém oslabení odhodlal ke střele zpoza obránce Blažek a nula na kontě Lisého byla tatam – 7:1. Tak jako táborští hokejisté do druhé části vstoupili, tak ji i uzavřely. V čase 39:27 zakončil další ukázkovou spolupráci s Vanišem Boháč a jen o šestnáct vteřin později e zapsal mezi střelce také Kellner – 9:1. Prostřední perioda se bohužel neobešla bez nepříjemnosti v podobě krvavého zranění Březiny, jehož obočí ozdobily po zásahu pukem čtyři stehy a do zápasu už nezasáhl.

III. třetina

Do branky Bíliny se na poslední třetinu vrátil odpočatý Slyusarchuk, ale nebylo mu souzeno dochytat zápas v klidu. Na vytouženou „desítku“ čekali táborští fandové jen šedesát sedm vteřin, a stálo to za to. Jejich ústřední bavič Matušík dovršil hattrick, což v kombinaci s desátou brankou utkání řádně provětrá jeho peněženku – 10:1. Několik dalších příležitostí Kohoutů sice strážce hostující svatyně zmařil, ale v 52. minutě znovu jen bezmocně rozhodil rukama. Po učebnicově provedeném signálu a Heršálkově přesné dlouhé přihrávce vyrazil na zteč opět Matušík a svůj samostatný únik s přehledem zakončil – 11:1. Definitivní podobu výsledku stanovil v čase 56:14 Zayml, který proměnil ve svůj druhý gól v utkání spolupráci s Blažkem a Černým – 12:2.

 Čtrnáct stovek fanoušků v ochozech táborského stadionu se při sobotní derniéře základní části královsky bavilo. Domácí družina je naladila nejen na blížící se play-off, ale také na středeční atraktivní prověrku s prvoligovou Duklou Jihlava. Ta se hraje u Jordánu od 17 hodin a měla by se těšit velké pozornosti hokejových příznivců z Tábora i okolí.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality