Nečekaná gólová nadílka oblékla sobotní šlágr do jásavého modro-bílého hávu

17.12.2016 22:03, autor: Pavel Šácha

Poslední letošní střetnutí Kohoutů na domácím ledě zaválo do předvánočního Tábora velkou radost. Domácí mužstvo si v něm dokázalo poradit s favorizovaným lídrem z Havlíčkova Brodu, a navíc se vydařila i tradiční charitativní akce. Nemocnou Teodorku podpořili lidé dobré vůle částkou v celkové výši 75 tisíc korun.

Nečekaná gólová nadílka oblékla sobotní šlágr do jásavého modro-bílého hávu

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

8:5 (3:3, 2:1, 3:1)

Sobota, 17.12.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Seidl (Pechánek, Březina), 11. Seidl (Krátoška), 20. Hlaveš (Kanov, Vaniš), 21. Krätzer (Vaniš, Mrkvička), 28. Vaniš (Mrkvička), 42. Kanov (Mrkvička), 49. Kanov (Vaniš, Mrkvička), 51. Krátoška (Seidl, Březina) - 6. Třetina (Endál, T. Semrád), 14. T. Semrád (Voříšek, Třetina), 16. Michálek (Navrátil, Duben), 28. Lacina (Duben, Třetina), 45. Michálek (Voříšek).

Rozhodčí: Hlinka - Klouček, Zmeškal.   Vyloučení: 6:7   Využití: 4:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 6:4, 6:5, 8:5   Střely: 32:38   Diváci: 1582

HC TÁBOR: D. Novák (14. Klestil) - Liška, Černý, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Havran, Tesař - Březina, Krátoška, Seidl - Krätzer, Mrkvička, Vaniš - Blažek, Pechánek, Kýhos - Škrdleta.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č.Novák (28. Panec) - T. Semrád, M. Semrád, Duben, Lacina, Vala, Kulhánek, Bušek - Přidal, Třetina, Endál - Navrátil, Voříšek, Michálek, Kuchta, Kozlík, Beneš, Chlubna, Ludvík.

Plánované nasazení čtyř formací zhatila zdravotní indispozice bratrů Prchalových. Do hry se tak dostal pouze Radim Škrdleta (věkem ještě starší dorostenec) a v přetěžkém utkání si odbyl úspěšný debut.

 Většina diváků v ochozech, a zřejmě i samotní aktéři střetnutí byli spíše v očekávání úporné a takticky vedené partie, ze které vyhlédne v podstatě jen několik gólových momentů. Střelci obou mužstev – a především ti domácí – vzali ale nakonec zápas útokem a živelnou partii ozdobili třinácti brankami.

Šest z nich se narodilo už v průběhu úvodní části hry Na konci 6. minuty otevřel mazáckým blafákem skóre brodský kapitán Třetina, v dalších minutách se ale chopil střeleckých otěží táborský dravec Seidl a přesnými zásahy z 8. a 11. minuty otočil kormidlem na stranu Kohoutů. Totéž se ovšem vzápětí podařilo také hráčům z Kotliny. Ve 14. minutě využil dvou prohřešků táborské hráčské lavice a dvojnásobné přesilovky svého týmu T. Semrád. Svou vyrovnávající trefou zároveň předčasně ukončil účinkování prvního z brankářů Nováků, domácího Davida. Jeho nástupci Klestilovi vydržela nula na kontě jen něco málo přes dvě minuty, než zapadlo za jeho záda skryté nahození Michálka od levého mantinelu – 2:3. V závěru první části se ocitli v početní výhodě také domácí hokejisté. Před brankou číhající Hlaveš pohotově tečoval ránu svého parťáka z obrany Kanova a jen dvaatřicet vteřin před sirénou srovnal průběžný stav na 3:3.

První důležitý okamžik druhé třetiny se narodil po půlminutě hry a pod patronát si ho vzali všichni tři členové druhé táborské formace. Mrkvička vyhrál buly, Vaniš střílel a Krätzer jeho pokus vychýlil mimo dosah havlíčkobrodského gólmana – 4:3. V dalším průběhu prostředního dějství vytěžili Táborští z vyrovnaného a rychlého hokeje přece jen více brankových příležitostí. V 8. minutě sice smutně přihlíželi, jak na hrotu operující obránce Lacina přetavil svůj únik ve vyrovnání na 4:4, jen o třináct vteřin později ale překlopil Vaniš vedení zpět na stranu Jihočechů. Od té doby už byl zápas bez Nováků neboť havlíčkobrodský Čeněk Novák přepustil své místo v brankovišti extáborskému Pancovi. Stav 5:4 zůstal v platnosti až do začátku třetí části, a to navzdory dalším šancím. Táborský Blažek nejprve zakončil svou akci střelou nad branku. Ve 35. minutě se hostující mág Endál poprvé a naposledy vymanil z přísné táborské kontroly řízené důsledným Březinou, ale Klestil svůj tým podržel. Stejně znamenitý byl na druhé straně i jeho někdejší gólmanský kolega Panec, jenž zlikvidoval tutovky Mrkvičky a Seidla.

V závěrečné dvacetiminutovce se měli Bruslaři pokusit o mohutný nápor a zvrat ve vývoji skóre, sami si v ní ale ztížili svůj úkol šesti dvouminutovými tresty. Už ve 42. minutě potrestal Kanov vyloučení svého někdejšího spoluhráče Voříška Kanov a přesně mířenou ranou zvýraznil vedení svého týmu na 6:4. Další přesilovka nastěhovala na táborskou střídačku opačné pocity; po hrubce na útočné modré čáře postupovali dva hráčů Brodu na jediného obránce, mladíček Michálek se rozhodl pro zakončení a jeho střela k tyči měla parádní parametry – 6:5. Střídačka hostů po kontaktním gólu v oslabení rázem výrazně ožila, ale její euforie měla jepičí život. Při další početní převaze Tábora ze 49. minuty znovu pálil ostrými Kanov a svým druhým gólem vrátil Kohoutům potřebný klid – 7:5. O dvě minuty později domácí celek dokonal dílo havlíčkobrodské zkázy, a jak jinak než v přesilové hře. V situaci dva na jednoho si Krátoškovu přihrávku na Březinu srazil bránící hráč do vlastní klece a nedobrovolně vtiskl výsledku definitivní podobu. Celkově čtrnáctý gól přitom visel na vlásku. V 56. minutě zazvonil na tyč táborské svatyně Kulhánek. Dvě minuty před koncem se hostující trenéři rozhodli nechat svou branku bez strážce a vyslat do boje šestého hráče, ale nebezpeční byli už jen Táborští.  Když ale Seidl odmítl hattrick a Krátoška svou druhou trefu v utkání, nabylo domácí vítězství v poměru 8:5 konečné platnosti.

Další střípky z utkání včetně ohlédnutí za  jeho charitativním puncem přineseme samostatně.         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality