Nepovedené derby: Tábor se zahalil do černého sukna, písečtí hokejisté slaví

28.11.2018 17:54, autor: Pavel Šácha

Táborský zimní stadion hostil ve středu nejpikantnější souboj na poli druholigové skupiny Jih. Domácí celek přivítal souseda z Písku, který po předlouhé době rukoval do derby v roli tabulkově lépe postaveného mužstva. K radosti svých příznivců ji u Jordánu dokázal naplnit a odvezl si k Otavě vítězství 6:2. Naproti tomu táborští fandové opouštěli stadion s pocity, které po sousedských derby už několik let nezažili.

Nepovedené derby: Tábor se zahalil do černého sukna, písečtí hokejisté slaví

HC Tábor - IHC Králové Písek

2:6 (0:1, 2:4, 0:1)

Středa, 28.11.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 35. Havran (Matušík), 39. Drda (Řezáč) - 13. Strnad (Koupal), 27. Hučko (Sýbek), 29. Polata (Hučko, Parýzek), 31. Sýbek (Hučko, Parýzek), 34. Marcilis (Bílek), 51. Sýbek (Polata, Hanus).

Rozhodčí: Nepomucký - Gabriel, Zmeškal   Vyloučení: 7:7 - navíc Duben a Prášek (oba Tábor) 10 minut OT.   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 33:28   Diváci: 931

HC TÁBOR: Řehoř (29. Vecka) - Havran, Hajič, K. Černý, Duben, T. Černý, Košař, Pípal - Blažek, Matušík, Březina - Hrala, Zayml, Sladkovský - Drda, Pechánek, Řezáč - Prášek.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Hauser (Maleček) - Parýzek, Hanus, Turek, Bílek, Červinský, Houdek - Sýbek, Hučko, Polata, Marcilis, Koupal, J. Šuhaj, Strnad, Hora, Tintěra, V. Šuhaj, Petřík, Novotný.


První ostrý zásah si připsal domácí gólman Řehoř, ale po třech minutách si Táborští vynutili první přesilovou hru. Gólový efekt sice postrádala, ale stala se signálem k poměrně výrazné domácí aktivitě. V úvodu 8. minuty se dostal ke střele novic Sladkovský a orazítkoval horní tyč Hauserovy klece. Písecký gólman si ani v příštích minutách nemohl na nedostatek práce stěžovat, obzvláště když na konto kohoutů přibyly další dvě přesilové hry. Se všemi střelami táborských hráčů si ale Hauser poradil, a položil ta základní kámen k tomu, aby se i na píseckých holích usadil klid. Sebevědomí hostující družiny navíc umocnila 13. minuta hry, kdy Písečtí poprvé vyvinuli tlak na Řehořovu klec, a hned ho dokázali přetavit v gól zásluhou důsledného Strnada – 0:1. Hostům narostla křídla a v 15. minutě mohlo být s domácím celkem ještě hůř, ale Tintěrova dělovka jen zazvonila na tyč Řehořovy klece.

Druhou třetinu otevřela domácí přesilovka po chybě písecké střídačky, ale do šance se domácí hokejisté neprodrali. A pak se do vývoje střetnutí zařízla pasáž, na kterou táborští příznivci dlouho nebyli zvyklí. Po dobře ubráněném oslabení si vybral slabou chvíli gólman Řehoř, kterému proklouzlo za čáru nahození Hučka z minusového úhlu a Písečtí přišli zdarma k navýšení skóre – 0:2. Táborský tým v tu chvíli emočně opustil led a nabuzení hráči od Otavy možná ani sami nečekali, jak snadné to budou u Jordánu mít. Ve 28. minutě při přesilovce hostů pohotově tečoval střelu od modré Polata a obstaral nejen další změnu skóre, ale také změnu v táborském brankovišti, kam místo Řehoře naskočil slávistický mladík Vecka – 0:3. V polovině utkání se před hosty otevřela další početní výhoda po prohřešku Matušíka, a také tentokrát mužstvo IHC tuto příležitost promptně využilo – Hučko dostal luxusní prostor k tomu, aby nachystal gólovou přihrávku pro spoluhráče Sýbka – 0:4. O pár desítek vteřin později se prvně jmenovaný ocitl tváří v tvář Veckovi, ten ale jeho zakončení pokryl. Jen čtyřiadvacet vteřin poté ale čelil strážce táborské svatyně dalšímu výpadu v podání Marcilise, a ten zvládl svou roli při zakončení výtečně – 0:5. V tu chvíli se příval hrozivých situací přece jen zastavil a v závěru druhé třetiny domácí soubor přece jen našel kohoutek s živou vodou. V polovině 35. minuty prostřelil obránce Havran Hausera od modré čáry a zažehl téměř nefunkční motor táborské ofenzívy - 1:5. O necelé tři minuty později se dostal do výtečné střelecké pozice Matušík, ale Hauser jeho ránu reflexivně vyrazil. V čase 38:15 se narodil druhý gólový moment v podání domácího celku, když další novic Řezáč našel před brankou Drdu, a ten našel pohotově skulinku mezi Hauserovými betony – 2:5.

V úvodu poslední dvacetiminutovky přečkali kohouti zbytek oslabení ze závěru druhé části a téměř vzápětí se před nimi otevřela hodně lákavá příležitost k návratu do zápasu. Na trestnou lavici usedli v krátkém sledu po sobě Hanus s Hučkem a mužstvo Tábora stanulo na prahu více než minutové početní převahy pěti proti třem. V ní se urodil dostatek slibných možností přiložit pod kotel výsledkového obratu, buď to ale zhatil výtečně chytající Hauser, anebo nepřesná koncovka. Ve 46. minutě v oslabení prolétl mezi píseckými beky Hrala, ale také on nezamířil přesně. V čase 50:06 malý plamínek modro-bílých nadějí definitivně pohasl; Sýbek využil volný prostor, obkroužil branku a puk stihl zasunout za tyč dřív, než k ní dorazil Veckův beton – 2:6. V posledních minutách se naskytla dvojnásobná početní výhoda i hostům, skóre zápasu už ale zůstalo nedotčeno.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: "Hodnotit dnes můžu výkon soupeře, ten náš ne. Porazil nás soupeř, který nás přehrál nadšením, elánem a jednoduchostí. Můžu mu k tomu jen pogratulovat. Hokej je krásná hra, ale musejí se plnit ty věci, které jsou v něm dané. Náš výkon nebyl dobrý a bez stejného nasazení a elánu se takový soupeř porazit nedá. Dostali jsme se do situace, kdy jeden zápas odehrajeme s jedním týmem, a do dalšího jdeme s jiným. Budu možná hodně kritický, ale někteří hráči na to, aby tady nastupovali, prostě nemají, i když si možná myslí opak. Jednoduše řečeno, přijdou změny, protože takhle to dál nejde."  

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality