Oslabení Kohouti si smlsli na Vlcích z Jablonce

04.11.2012 14:07, autor: Jiří Jelínek

Táborští hokejisté nastoupili do utkání značně oslabeni, nechyběl jen David Nedorost, ale i Vojtěch Mrkvička. Táboru tedy chyběli dva nejproduktivnější hráči. Navíc chyběl ještě Luboš Perník a Radek Pechánek.

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Sobota, 3.11.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Hlaveš (Kratochvíl), 8. Matušík (Hlaveš), 30. Seidl (Zayml), 45. Heřmánek (Zayml), 47. Matušík (Hájek) - 21. Stehno (Kadeřábek, Kedršt), 26. Kinkor (Kadeřábek), 56. Tondr (Šulc)

Rozhodčí: Jechoutek - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 3:6   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3   Střely: 61:26   Diváci: 700

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Kanov, Heršálek (A), Ošmyk (A), Hlaveš, Liška, Havran - Zayml, Kellner, Seidl - Matušík (C), Hájek, Kolomý - Heřmánek, Šulčík, Kratochvíl

HC VLCI JABLONEC N/N.: Nedvídek (Bouška) - Petrmichl (C), Hloušek, Peřina, Kadeřábek, Abraham, Zeman - Šulc, Bříška (A), Tondr (A), Kinkor, Kedršt, Stehno, Mulač, Brokeš, Hájek, Krátký, Vašek, Capelt

Reportáž

Kohouti začali utkání velmi dobře, hned v první minutě byl volný táborský hráč před Nedvídkem a tečoval nahození od modré čáry, to však trefilo brankáře přímo do hrudi. Vzápětí prolétl celým kluzištěm Roman Šulčík, ale minul horní roh branky. Domácí pokračovali v tlaku, ze kterého dokázali vytěžit první branku zápasu. Za brankou hostů, bojoval o puk Šulčík a Kratochvíl, který nakonec získal touš, poslal přihrávku na modrou čáru na Ladislava Hlaveše, jenž bombou mezi betony prostřelil brankáře hostí – 1:0. Hned po vstřelené brance předvedli domácí chybu na útočné modré čáře. Jablonečtí se tak hrnuli do protiútoku tři na jednoho. To však nevyřešili nejlépe a dali tak šanci vyniknout Michaelu Pancovi. Zápas byl plný šancí, v té další se zaskvěl jablonecký Nedvídek. Při tečovaném kotouči, předvedl krásný reflexivní zákrok lapačkou. Ani ne za minutu měl velkou šanci Radek Seidl, ale odkrytou branku netrefil. A tak přišel čas na táborský signál. Ladislav Hlaveš poslal nádhernou přihrávku na útočnou modrou čáru Jakubu Matušíkovi, který vykoupal hostujícího brankáře – 2:0. Do konce třetiny měli Táborští ještě možnost tří přesilových her, naložili však s nimi prachbídně.

Úvod druhé třetiny vyšel lépe hostům, kteří hned v první minutě dokázali snížit skóre. V rozehrávce domácích chyboval Jan Kanov a pro hosty nebylo těžké vyřešit situaci dva na nikoho – 2:1. Za čtyři minuty již bylo vyrovnáno. Jablonečtí hráli přesilovou hru, ve které poslal přihrávku přes brankoviště Kadeřábek a Kinkor zakončoval do prázdné branky – 2:2. Inkasované branky Táborské nakopli a opět zatlačili hosty k vlastní brance. V deváté minutě byl v úniku dva na jednoho Šulčík s Heřmánkem, který první jmenovaný řešil střelou do Nedvídkova ramena, v následném tlaku minul odkrytou klec Ondřej Liška. Domácím to však nemuselo vadit, ihned po vhazování se totiž důrazem na brankovišti prosadil Radek Seidl – 3:2. Za dvě minuty předvedl pěkný hokejový moment junior Patrik Zayml, který poslal křížnou přihrávku přes brankoviště na Davida Kellnera, ten však tísněn nevystřelil příliš razantně. Závěr třetiny příliš vzruchu nepřinesl. Kohouti sice měli možnost dvou přesilových her, ale v tomto zápase byly přesilové hry spíše nevýhodou.

Do začátku třetí třetiny si přenesli domácí zbytek přesilové hry. V té tygřím skokem vychytal Nedvídek střelu do prázdné branky, kotouč se pak potuloval v brankovišti, ale hlavní rozhodčí necitlivě přerušil hru. Ve čtvrté minutě třetí třetiny si od mantinelu vybruslil Jakub Matušík, ale nechal vyniknout pouze lapačku brankáře hostí. Vzápětí si velký tlak vytvořila přeskupená třetí lajna, ve které opět Patrik Zayml našel přihrávkou přes brankoviště Heřmánka, který s šancí naložil lépe než David Kellner – 4:2. Za dvě minuty se skóre měnilo znovu. Přenádherný hokejový moment předvedl domácí kapitán Jakub Matušík. Jenž se chopil puku ve vlastní třetině, z pěti hostujících hráčů udělal kužely a zakončil nekompromisně do horního růžku branky – 5:2. V této fázi utkání byli domácí jednoznačně lepším týmem, což nenarušila ani přesilová hra Jablonce. V té měl nejprve vyražený dech hostující Bříška po souboji s domácím Liškou a poté byl v dalším samostatném úniku Jakub Matušík. Tentokráte ho však Nedvídek lapačkou vychytal. Samostatný únik byl i na druhé straně, Michael Panec v něm předvedl zákrok, který předváděl Dominik Hašek a zabránil tak vstřelení branky, alespoň prozatím. Domácí totiž měli možnost další přesilové hry, která jen podtrhla dnešní přesilovkový zmar. Po buly v obranné třetině podklouzl jeden z táborských obránců a po několika odrazech puku nebyl pro Tondra problém zakončit do prázdné branky - 5:3. V posledních čtyřech minutách si hosté ani domácí nedokázali vypracovat větší šanci, a to ani přes možnost přesilové hry pro Jablonec. 

Ohlasy z táborské kabiny

Mladý útočník Patrik Zayml

Druhou třetinu jsme odehráli hodně špatně. Naštěstí jsme si na začátku třetí třetiny vytvořili tlak a dvěmi brankami jsme zápas rozhodli. Bylo to vlastně moje první domácí utkání za "áčko". Hodně jsem se na něj těšil, ale na prvním buly jsem měl velkou trému. Každopádně je to paráda hrát před domácím publikem. Jsem hlavně rád, že jsme zápas zvládli za tři body.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality