Parádní práce! Táborské mužstvo sklidilo v Příbrami body i slova uznání

08.12.2019 01:46, autor: Pavel Šácha

Na trase Příbram – Tábor bylo v sobotu večer hodně veselo. Hokejisté z jihu Čech i jejich fanoušci si na cestu domů přibalili radost z mimořádně cenného vítězství i z výkonu, kterým k němu kohouti v šedesáti minutách ostrého boje dokráčeli.

Parádní práce! Táborské mužstvo sklidilo v Příbrami body i slova uznání

HC Baník Příbram - HC Tábor

1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Sobota, 7.12.2019 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 41. Straka (Šinágl, Rohlík - 5. Černý (Řepík, Heřman), 9. Matušík (Heřman, Řepík), 32. Zayml (Černý), 54. Dančišin (Radoš, Zayml), 54. Heřman (Matušík, Hajič).

Rozhodčí: Kraval - Juránek, Hnát.   Vyloučení: 11:9   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 1:3, 1:5   Střely: 27:38   Diváci: 420

HC BANÍK PŘÍBRAM: Mičán (Čech) – Straka, Hlaváček, Havlín, Mašek, Grubner, Saňa, Rittig – Chlouba, Rohlík, Káník, Čurda, Kolouch, Šinágl, Josefus, Panna, Brzák, Jindra, Gengel.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Havran, Beran, Havelka, Hajič, Černý, Radoš - Prášek, Bárta, Šulek - Dančišin, Zayml, Seidl - Řepík, Matušík, Heřman - Pejchal.

 

Táborští trenéři nemohli do svých zápasových plánů zařadit předem omluveného útočníka Jana Březinu ani nemocného beka Davida Skočovského, naopak úspěšný comeback prožil „novic“ v sestavě HC Tábor Jakub Matušík.

Zahajovací dějství zápasu odehráli hokejisté Tábora ve velkém stylu a litovat mohli snad jen toho, že si do šatny neodnesli podstatně výraznější náskok. První velké příležitosti Matušíka a Řepíka ještě domácí brankář Mičán zlikvidoval, ale o dvě minuty později jen bezmocně rozhodil rukama, to když mu mezi betony prosvištěla dobře mířená a cloněná střela Černého od modré čáry – 0:1. Nadšená hra kohoutů poté vygenerovala ještě další slibné příležitosti, ale druhý gól do statistik nezapsali. Na konci 10. minuty se krátce po sobě provinili proti pravidlům hostující Šulek s Dančišinem, ale z více než minutu a půl dlouhé příbramské přesilovky pěti proti třem vzešla jediná šance, ve které mířil Gengel jen do náruče připraveného Šorfa. Následně se Táborští obětavě vypořádali s vyloučením Seidla. Paradoxně největší příležitost měl v přesilovce Středočechů uniknuvší Heřman, ale poskakující puk mu znemožnil lepší koncovku. V závěru první třetiny se hosté znovu ujali vlády nad utkáním a dokázali se za to patřičně odměnit. Jejich kratičká přesilovka pěti proti třem ještě vyzněla do ztracena, ale v čase 18:20 se ujala kombinace po ose Heřman – Řepík – Matušík, kterou posledně jmenovaný přetavil v navýšení skóre a hned při své obnovené premiéře za Tábor oslavil gól – 0:2. O chvíli později mohl ambicióznímu nováčkovi zlomit vaz Bárta, ale Mičán jeho zakončení samostatného úniku vystihl.

Stejně jako skončila první část, začala i ta následující. Rychlík Bárta se znovu řítil sám na Mičána, ale i jejich vzájemný souboj vyhrál pozorný gólman Příbrami. V úvodu 25. minuty se do sebe pustili Mašek s Havelkou a subtilnější táborský obránce nakonec v bitce svého soka předčil. O minutu později táborská střídačka právem jásala po střele Šulka pod horní tyč, ale žádný ze sudích puk za Mičánovými zády neviděl a dotázaný brankový rozhodčí vykonal pro domácí celek víceméně očekávanou práci: „no goal!“. V příštích minutách prošpikovalo rychlý duel několik ostřejších zákroků a emotivních momentů. Z četných vyloučení vzešla mimo jiné i minutu a půl dlouhá početní výhoda hostů pět na tři, ale přes trvalý zámek se v ní neprosadili. Zasloužené veselí ovládlo táborskou hráčskou lavici až ve 32. minutě, kdy sice Mičán zastavil další projektil z hole Černého, ale na dorážku důsledného Zaymla už nestačil – 0:3. V samém závěru třetiny se vyznamenal táborský gólman Šorf, jenž v početní výhodě úspěšně čelil dvěma tutovkám Příbrami.

Začátek poslední periody dodal příběhu sobotního střetnutí dramatickou zápletku. Už po osmačtyřiceti vteřinách hry zasvištěla Šorfova lapačka proti střele Straky naprázdno a domácí celek snížil na 1:3. Po tomto okamžiku narostla Příbramským křídla a zaskočený táborský tým dostali pod mohutný tlak. Modro-bílá směs ovšem tentokrát obsahovala dostatečné množství obětavosti i herní odpovědnosti, a navíc se zaskvěl brankář Šorf, který několikanásobně napravil své zaváhání z úvodu třetiny. Důležitý byl především jeho zákrok z úvodu 52. minuty, kdy zlikvidoval samostatný únik Josefuse. Také díky dvěma výtečně zvládnutým oslabením táborští hokejisté znovu nabrali dech a v 54. minutě položili do té doby vedoucí tým tabulky definitivně na lopatky. Nejprve si Dančišin šikovně poradil s dorážkou Radošovy střely a zvýšil na rozdíl tří gólů, O pouhých třináct vteřin později vyrobil dlouhý pas Hajiče situaci dva na jednoho pro Matušíka s Heřmanem a oba zkušení borci to provedli jako z učebnice – 1:5. Závěr utkání už si kohouti bez nesnází pohlídali, a nebýt štěstí na straně Mičána, mohl Bárta z dalšího výpadu završit půltucet branek v příbramské síti. Stínem na posledních vteřinách hry bylo nezaviněné zranění příbramského obránce Rittiga; pro výrazně otřeseného hráče musela na příbramský stadion přijet záchranka.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Takový zápas se samozřejmě hodnotí velice dobře. Věděli jsme, do čeho jdeme, na utkání jsme se těšili a chtěli jsme v Příbrami odvést poctivý výkon. To se nám podařilo. Rychle jsme se dostali do tempa, měli jsme dobrý herní rytmus a každý hráč dokázal na ledě odvést kvalitní práci. To se nakonec promítlo do celého utkání, během prvních dvou třetin jsme se dostali do vedení 3:0 a mohlo to být ještě výraznější. Na začátku druhý třetiny nás poznamenal laciný inkasovaný gól. Naše mladé mužstvo začalo panikařit v obranné činnosti, ale nedá se říct, že bychom se vyloženě báli o výsledek. S výjimkou této krátké pasáže jsme totiž po celý zápas předváděli vysokou kvalitu a v závěru jsme potvrdili zasloužené vítězství dalšími dvěma góly. V Příbrami mám hodně přátel a všichni nás za výkon chválili, což samozřejmě potěší.“

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality