Parádní práce! Táborští bojovníci v Praze procitli a nemilosrdně smetli první Kobru

17.11.2019 00:47, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté prožili v sobotu skvostný druholigový večer. Na led vedoucí Kobry Praha cestovali obtěžkáni střeleckou i herní nepohodou z předchozích vystoupení, té ovšem učinili ráznou přítrž a halu na Braníku ovládlo po šedesáti minutách hry obrovské modro-bílé nadšení. Z bojovného a týmového projevu se vymykaly některé individuální počiny. Útočník Jan Bárta zaznamenal hattrick a z brankoviště jistil naprosto zaslouženou výhru výtečný Dominik Šorf.

Parádní práce! Táborští bojovníci v Praze procitli a nemilosrdně smetli první Kobru

HC Kobra Praha - HC Tábor

2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

Sobota, 16.11.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 58. Bříška (Šťastný, Heldák), 60. Hlinka (Hrubý) - 7. Šulek (Dančišin, Beran), 13. Bárta (Dvořák, Šulek), 31. Bárta, 31. Zayml (Hajič, Seidl), 34. Bárta (Šulek, Havran), 44. Dančišin (Šulek, Havran), 44. Seidl (Hajič), 59. Heřman (Hajič, Seidl).

Rozhodčí: Vokřál - Ovsík, Hradil.   Vyloučení: 6:5 - navíc Novák (Kobra) neproměnil trestné střílení.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:7, 1:7, 1:8, 2:8   Střely: 33:46   Diváci: 186

HC KOBRA PRAHA: Langer (55.–55. Ondrík) – Šmíd, Mrkvička, Šteiner, Knesl, Šefl – Heldák, Šťastný, Antončík, Petrov, Mucha, Bříška, Hrubý, Hlinka, Novák, Smejkal.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Skočovský, Radoš, Hajič, Havelka, Havran, Dvořák, Beran - Prášek, Březina, Pejchal - Dančišin, Bárta, Šulek - Seidl, Zayml, Heřman - od 41. navíc Řepík.

 

Mužstvo Tábora vyrukovalo na sobotní mistrovské bojiště se třemi formacemi. V plánech trenérů už nefiguruje Jiří Bárta, který po vzájemné dohodě s klubem ukončil své táborské angažmá a bude hledat výraznější uplatnění v barvách píseckého rivala.

Na táborských hráčích byla od úvodních minut jasně viditelná snaha zvrátit nepříznivý osud z posledních utkání a najít ztracenou sebedůvěru. Z dominantního vstupu do utkání se narodila první šance v podání Pejchala, tu však neproměnil, a navíc záhy putoval na trestnou lavici za zdržování hry (vyhození puku mimo hřiště). Očekávané krušné chvíle při první přesilovce lídra ovšem vystřídalo ryzí nadšení. Hned v úvodu oslabení se dostal za záda domácích beků Šulek, krásně se zbavil dotírajícího protihráče a bravurním blafákem poslal kohouty do vedení – 0:1. Zbytek oslabení Jihočeši výtečně ubránili a vrátili se k aktivní hře. Po další nevyužité příležitosti Pejchala hostům pořádně zatrnulo, to když v 10. minutě pálil jeden z domácích hráčů z bezprostřední blízkosti, ale Šorf reflexivně zabránil téměř jistému vyrovnání. Brzy poté propuklo nadšení na střídačce táborského celku i ve skupině jeho neúnavně povzbuzujících fanoušků. Svůj první zářivý moment v zápase prožil Bárta, jenž prosvištěl kolem obránce Knesla a našel mezeru v Langerově postoji – 0:2. O tři minuty později vyrobili hráči v bílých dresech první hrubou chybu na obranné modré, ale gólový fantom Pražanů Bříška ji nepotrestal a jen zacinkal na tyč Šorfovy klece.

Po zdařilém nástupu Tábora do prostřední periody to za Šorfem znovu zvonilo, to když Heldák napálil horní tyč. Následně si na domácím Šťastným vynutil faul Prášek, paradoxně těžší práci měl ale v přesilovce svého týmu Šorf. Druhá polovina třetiny už se ocitla v moci kohoutů, a na rozdíl od několika předchozích tentokrát svou herní nadvládu promítli i do skóre. Ve 31. minutě si zopakoval svůj přímý souboj s brankářem Langerem Bárta a po krásně provedeném blafáku pohodlně zasunul puk k levé tyči – 0:3. Fandové hostů jásali, hrstka domácích diváků zklamaně sklopila zrak, a možná proto řada z nich neviděla další gólový úder v podání táborských hokejistů. Ten se totiž narodil pouhých sedm vteřin po jejich třetím zásahu – spolupráce Hajiče se Zaymlem skončila neomylným zakončením druhého jmenovaného a zvýšením na rozdíl čtyř gólů – 0:4. Rozfoukat pohasínající jiskřičku naděje na výsledkový zvrat mohlo mužstvo Kobry při následné třetí početní výhodě, ale hosté ho do šance nepustili. Na konci 34. minuty navíc podnik svůj další výpad do defenzívy Pražanů letec Bárta a střelou mezi betony dovršil svůj zápasový hattrick – 0:5. Závěr třetiny se u táborských trenérů nesetkal s pozitivními reakcemi. Nejprve jejich svěřenci pohrdli téměř dvouminutovou přesilovkou pěti proti třem. V samém závěru navíc Pražané při své tutovce už už zvedali ruce nad hlavu, ale Táborským výrazně pomohla konstrukce jejich branky.

Závěrečná dvacetiminutovka se za jednoznačného vývoje střetnutí stala už jen otázkou přístupu obou hokejových táborů. Hosté od Jordánu nehodlali s překvapivě výrazným náskokem nikterak hazardovat, a naopak hned v úvodu ukázali, že sobotní večer na Braníku patří právě jim. V čase 43:24 se do výčtu táborských střelců zapsal štírek Dančišin a jen o čtyřiadvacet sekund později dorovnal jeho příspěvek Seidl s výrazným přispěním bránícího protihráče – 0:7. Za tohoto stavu koncentrace kohoutů přece jen oslabila a Šorfovi v jejich brance přibyla práce. V polovině 46. minuty dokonce čelil trestnému střílení poté, co obránce Beran hasil únik Nováka podražením, ale sám neúnavný domácí bojovník si na táborského brankáře při blafáku nepřišel. Táborskému brankáři ovšem nebylo čisté konto souzeno. Na začátku 58. minuty hrála Kobra další přesilovku a Bříška v ní po Šťastného křížné přihrávce předvedl své střelecké umění – 1:7. V samém závěru střetnutí učinily oba týmy ještě dva gólové záznamy do zápisu o utkání. V čase 58:58 nabralo šťastný směr zakončení z hole Heřmana a bylo to 1:8, aby o čtrnáct vteřin později zapečetil brankový účet utkání domácí Hlinka2:8.               

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Musíme kluky pochválit za to, jak utkání zvládli. Byl to týmový a bojovný výkon, který nás dovedl k jednoznačnému a zaslouženému vítězství.  Odrazili jsme se od první třetiny, kterou jsme odehráli přesně tak, jak jsme si přáli, a především jsme v ní dali dva góly. Ve druhé části jsme soupeře přehrávali a tentokrát jsme to dokázali vyjádřit i brankově. Dá se říct, že jsme celý zápas v podstatě kontrolovali. Domácí byli v určitých pasážích také hodně nebezpeční, ale při těchto situacích nás podržel Dominik Šorf v brance. Jsem moc rád, že nám to tam po předchozích problémech s produktivitou zase napadalo, a věřím, že na to dokážeme navázat i v příštích zápasech.“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality