Povedená příprava: tým Tábora po devíti nezdarech konečně dobyl Kotlinu

15.08.2019 23:22, autor: Pavel Šácha

Třetí přípravný zápas, třetí vítězství. A tentokrát obzvláště cenné... Havlíčkobrodská Kotlina byla pro táborské hokejisty v posledních letech zcela zapovězenou destinací a devětkrát v řadě opouštěli tamní stadion se sklopenými hlavami. Ve čtvrtečním přípravném střetnutí tuto nelichotivou sérii přeťali a po velmi slibném výkonu se radovali z povzbuzující výhry 3:2.

Povedená příprava: tým Tábora po devíti nezdarech konečně dobyl Kotlinu

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Čtvrtek, 15.8.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 15. Juráň (Čermák, Voříšek), 25. Kuchta (Pospíchal, Třetina) - 19. Havran (Zayml, Heřman), 29. Heřman (Havelka, Zayml), 41. Kadilák (Černý, Havelka).

Rozhodčí: Doležal - Krejčí, Křivohlavý.   Vyloučení: 7:6   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3   Střely: 35:38   Diváci: 150

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Nedvěd) – Pospíchal, Semrád, Kulhánek, Čermák (A), Kliment, Vala – Ludvík, Třetina (C), Kuchta – Juráň, Cachnín, Voříšek (A) – Kadlec, Matušík, Holenda.

HC TÁBOR: M. Novák (25. – 27. T. Dvořák) – Havran, Havelka, Černý, Radoš, M. Dvořák, Beran, Košař – Matějka, Zayml, Heřman - Prášek, Kadilák, Seidl - Pejchal, Pechánek, Pípal.


Domácí celek zakončil náročnou sérii tří utkání ve třech dnech a nechal odpočívat útočné opory Romana Mikeše, Patrika Přidala a Tomáše Plachého. Ani táborské mužstvo necestovalo do Havlíčkova Brodu v plné zbroji. Volno dostali forvardi Jan Trummer, Jiří Bárta a obránci David Skočovský s Petrem Bouškou, zdravotní potíže vyřadily útočníka Jana Březinu a gólmana Davida Nováka, za kterého zaskočil „krajánek“ Tadeáš Dvořák.

V úvodních minutách zápasu se hrála poměrně svěží a vyrovnaná partie. Ve druhé polovině zahajovací periody se misky vah mírně překlopily na domácí stranu, a byli to právě Bruslaři, kteří jako první rozhýbali skóre. V čase 14:16 se ocitl za zády obránců Juráň a navzdory tísnivé situaci stihl puk umístit k pravé tyči táborské klece – 1:0. Radost domácích hráčů trvala jen něco málo přes čtyři minuty. Necelou minutu a půl před koncem první části manévroval kolem brodské svatyně Zayml a v pravý čas oslovil přihrávkou najetého obránce Havrana, jenž si s koncovkou poradil na výbornou – 1:1.

Na začátku druhé třetiny se táborské mužstvo svědomitě bránilo domácí přesilovce, ale brzy poté, co se dostalo z nejhoršího, vypálil od modré Pospíchal a teč Kuchty poslala červeno-bílé podruhé do vedení – 2:1. Po tomto nešťastném momentu odjel gólman M. Novák pro závadu na výstroji na střídačku a do branky se na necelé dvě minuty postavil Dvořák, jenž se doma v Táboře připravuje na francouzské angažmá. Připsal si jeden zákrok a brankoviště znovu přepustil svému parťákovi. V následujících minutách se Jihočeši chopili zápasových otěží a až do konce prostředního dějství byl domácí Č. Novák výrazně zaměstnanějším z obou brankářů. Zasloužené vyrovnání přinesla hostům přesilová hra. Minutu a půl hráli dokonce v pěti proti třem, ale gólu se dočkali až po návratu prvního vyloučeného hráče, kterým byl táborský útočník ve službách Brodu Matušík. V čase 28:12 zakončil kvalitně hranou početní výhodu důsledný Heřman a bylo znovu vyrovnáno – 2:2.Víc už toho táborský soubor ve druhé třetině nestihl, přestože si v jejím závěru zahrál i další dvě přesilovky po druhém a třetím nedovoleném prohřešku svého bývalého kapitána Matušíka.

Druhá početní převaha se přenesla do začátku závěrečné dvacetiminutovky, a právě v něm hokejisté Tábora udeřili potřetí. Po nevyužité šanci Havrana vystřelil od modré čáry Černý a v závaru před brodskou klecí se nejlépe orientoval Kadilák2:3. V příštích minutách si kohouti vypracovali ještě další dvě gólové příležitosti (Prášek, Pechánek), ale namísto potvrzení svého vedení se dostavily komplikace. Na trestnou lavici usedli v témže čase Pejchal s Heřmanem a před havlíčkobrodskou ekipou vyvstala dvě minuty trvající přesilovka pěti proti třem. Hosté od Jordánu v čele s velmi pozorným Novákem ale dokázali udržet soupeře na uzdě a udělalo klíčový krok k vítězství. V samém závěru sáhli domácí ke hře bez gólmana a před táborskou brankou bylo ještě pořádně horko, ale Táborští už si cenné vítězství vzít nenechali. Po závěrečné siréně z něj měli oprávněnou radost; nechtěnou daní za úspěch se stalo odstoupení zraněného obránce Václava Berana už v průběhu první třetiny.

Po skončení zápasu se ještě oba týmy dohodly na uskutečnění série samostatných nájezdů. Na straně Havlíčkova Brodu se v ní prosadili Třetina a Cachnín, z pohledu hostů se ujal jen krásný blafák Zaymla.          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality