Proti jedu Kobry nenašli táborští hráči účinné sérum, slavilo se v šatně Pražanů

19.10.2019 21:17, autor: Pavel Šácha

Program 10. kola druhé hokejové ligy nasměroval k Jordánu duel táborského týmu s ambiciózním celkem Kobry Praha. Souboj prvního týmu tabulky se třetím přilákal do ochozů táborského zimního stadionu bezmála čtrnáct stovek fanoušků, drtivá většina z nich ale odcházela domů se smutným výrazem ve tváři. Hosté z pražského Braníku prokázali svou zkušenost, na jejich hokejkách sídlilo více klidu i umu v zakončení a po zásluze si z Tábora odvezli vítězství 4:2.

Proti jedu Kobry nenašli táborští hráči účinné sérum, slavilo se v šatně Pražanů

HC Tábor - HC Kobra Praha

2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Sobota, 19.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 17. Seidl (Dančišin, Radoš), 49. Seidl (Jan Bárta, Heřman) - 14. Furch (Smejkal), 29. Šťastný (Furch), 30. Heldák (Hlinka), 53. Valík (Knesl, Hlinka).

Rozhodčí: Čuňočka - Musil, Urubčík.   Vyloučení: 7:11   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:25   Diváci: 1327

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) – Černý, Havelka, Havran, Hajič, Skočovský, Radoš, Bouška – Prášek, Dančišin, Heřman – Šulek, Jan Bárta, Seidl – Březina, Zayml, Kadilák – Jiří Bárta, Pechánek, Pejchal.

HC KOBRA PRAHA: Sochůrek (Dusil) – Mrkvička, Šteiner, Valík, Knesl, Šmíd, Šefl – Bříška, Plíhal, Tondr, Heldák, Šťastný, Furch, Hlinka, Smejkal, Novák, Antončík.

Táborský celek vyrukoval do zápasu velmi rázně a v úvodních minutách se mocně natahoval po vedoucí brance, ale brankář Sochůrek vtiskl od začátku svému výkonu vysoký kredit. Nejvýraznější příležitost lapil Březinovi po přihrávce Zaymla zpoza branky. V dalších minutách první části hry dokázali být hodně nebezpeční i Pražané, ale žádný ze svých rychlých výpadů k účinné koncovce nedotáhli. Navíc jim v těchto okamžicích u sudího Čuňočky prošlo hned několik neférových zákroků holí. První podstatný zápis do kroniky střetnutí nakonec obstaral až závěr 14. minuty. Po nevyužité přesilovce postihla hru táborské družiny série nedůsledností a slávistický host v barvách Kobry Furch to okamžitě ztrestal vedoucím gólem – 0:1. V 17. minutě mohlo být s domácím týmem ještě hůř, ale vyloučení Dančišina přečkal bez úhony. Navrátivší se hříšník se navíc hned vzápětí zapojil do akce, na jejímž konci byl únik Seidla a jeho přesné zakončení mezi Sochůrkovy betony – 1:1. Zasloužený nerozhodný výsledek si nakonec oba soupeři odnesli do kabin, i proto, že v samém závěru pokazil hostující Furch samostatný únik při oslabení svého týmu.

Začátek druhé periody nabídl otevřený hokej, v němž střídala šance šanci. Na táborské straně nevyzráli na Sochůrka Dančišin ani Březina, Furcha zase rozesmutnil jeho slávistický spoluhráč v brance Tábora Šorf. Klíčové okamžiky se vpily do vývoje utkání až o pár minut později. Mezi 7. a 9. minutou sice kohouti příkladně ubránili početní výhodu soupeře při vyloučení Seidla, téměř vzápětí ale přistoupili liknavě k řešení závaru před svou brankou a Šťastný vrátil pražskému souboru vedení – 1:2. Jen o necelou minutu později chyboval v rozehrávce Radoš, hosté se dostali do přečíslení a Heldák bezpečně přetavil včasnou přihrávku Hlinky v navýšení skóre na 1:3. Tento okamžik umocnil už tak viditelný neklid v domácí hře, Táborští zcela vypadli z role a několik dalších minut se odehrálo pod neochvějnou nadvládou Kobry. Druhou polovinu prostředního dějství navíc rozkouskovala šňůra vyloučení na obou stranách a tempo zápasu pokleslo.

Příliš optimismu do domácích řad nevnesl ani začátek závěrečné dvacetiminutovky. Táborští hokejisté sice brzy získali výhodu dvou přesilových her, vinou řady nepřesností si v nich ovšem tlak, natož pak šance nevytvořili. Do varu dostala diváky až situace z úvodu 49. minuty, kdy Jan Bárta adresoval ideální přihrávku od zadního mantinelu Seidlovi a jeho nekompromisní dělovka rozfoukala naději Jihočechů na výsledkový obrat - 2:3. V následujících střídáních byl najednou táborských hráčů plný led a rozbouřené ochozy si žádaly vyrovnání. Stal se však pravý opak – v 53. minutě se parta z Braníku usídlila na delší čas v útočném pásmu a hned z toho byl gól Valíka, jenž před Šorfem tečoval Kneslovu střelu od modré – 2:4. Jestliže až dosud Táborští žehrali na časté chyby a špatnou koncovku, po čtvrtém gólu soupeře dohrávali utkání ve vyložené křeči. Vyzrálí hráči Kobry už si situaci odmítli jakkoliv komplikovat a dovedli zápas k vytoužené výhře. Tu je nutné označit za zaslouženou – ve hře Pražanů bylo podstatně méně chyb a nedodělků, dovedli využili zkušeností svých opor, a navíc vykázali lepší produktivitu v zakončení.

Slovo trenéra 

Arpád Györi, HC Tábor: „V zápase jsme narazili na těžkého soupeře, i tak se mi ale těžko hodnotí. Vstup do utkání se nám příliš nepovedl. V první třetině jsme byli až příliš nervózní, ale podařilo se nám vyrovnat a dá se říct, že jsme ji zvládli. Bohužel v dalších třetinách nám chyběl klid, a navíc jsme inkasovali dva góly, které jsme soupeři v podstatě sami darovali. Naše snaha nebyla efektivní, hodně jsme přidržovali kotouče, málo stříleli a dělali jsme chyby. V naší hře mi navíc chybělo více zaujetí. Měli jsme pasáže, kdy tam bylo, ale i fáze, kdy jsme nebyli tak hladoví, jak bych si představoval. Po zápase v Příbrami, který jsme zvládli a dostali se na první místo, jsme přitom nemuseli mít důvod k nervozitě, ale bylo to přesně naopak. Soupeř měl každopádně více zkušených hráčů, kteří nám chyběli. My se můžeme zlobit jen sami na sebe; přišla výborná návštěva, a my jsme ji tentokrát moc nepotěšili.“

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality