Senzační čtyřgólový obrat družiny z Klatov přeťal dlouhou vítěznou sérii kohoutů

04.12.2021 17:48, autor: Pavel Šácha

Vítězná šňůra táborských hokejistů vzala v sobotu za své. Na lopatky je v jejich domácím prostředí položil dravý tým z Klatov, a to i přesto, že po druhé části hry nabral dvoubrankové manko. Závěrečnou dvacetiminutovku ovšem domácí favorit hrubě nezvládl a dostal od Západočechů krutou, a snad i poučnou lekci z produktivity a důslednosti.

Senzační čtyřgólový obrat družiny z Klatov přeťal dlouhou vítěznou sérii kohoutů

HC Tábor - HC Klatovy

4:6 (1:1, 3:1, 0:4)

Sobota, 4.12.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Hasman (Kříž, Havelka), 28. Šulek (Seidl, Hubata), 35. Radoš (Matušík), 39. Hasman (Kříž, Zíb) - Eret (Procházka), 25. Eret (Uhlík), 44. Tulačka (Uhlík), 56. Procházka (Eret), 57. Uhlík (Tulačka.), 59. Uhlík.

Rozhodčí: Reich - Kubíček, Viskot.   Vyloučení: 6:5   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1,1:2, 4:2, 4:6   Střely: 48:26   Diváci: 823

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Hubata - Zíb, Zayml, Prrášek - Seidl, Matušík, Šulek - Hasman, Dančišin, Endál - CHocholoušek.

HC KLATOVY: Polívka (Pitel) - Houdek, Sklenička, Vajner, Kovařík, Walter - Kolář, Tulačka, D. Roubal, Kaiser, Eret, Michel, Morawetz, Uhlík, Kosnar, Procházka.

Na startu první části hry Táborští přečkali brzké vyloučení Seidla a s vervou se pustili do dobývání klatovské klece. Ta však našla v brankáři Polívkovi více než spolehlivého strážce. Ještě na konci domácího oslabení vychytal Zaymla, v 5. minutě úspěšně čelil příležitosti Seidla a bez úhony přečkal také mohutné útočné manévry tria Hasman, Dančišin, Endál. Trest za tyto nevyužité gólové šance přišel hned vzápětí. V úvodu 9. minuty vyzval Procházka ke střelbě Ereta a lídr klatovské ofenzívy trefil znamenitě – 0:1. Na konci 10. minuty se hostující Sklenička provinil na Matušíkovi a v početní výhodě si zahráli i domácí. A byla úspěšná – rychlá výměna puku po ose Havelka, Kříž, Hasman skončila nekompromisní pohotovou ranou posledně jmenovaného a bylo srovnáno – 1:1. Ve zbylé části první třetiny rozkouskované vyloučeními na obou stranách se narodily další šance Jihočechů, ale i s těmi nejvýraznějšími v podání Dančišina a Havelky si zkušený klatovský gólman bravurně poradil. Zákrok třetiny však nakonec předvedl jeho podstatně méně vytížený protějšek Dvořák. Pár vteřin před koncem se si ho Michel vytáhl na přední tyč, obkroužil branku a chtěl zasunout kotouč do její odkryté části, ale v cestě mu zničehonic ležela ruka táborského gólmana.

V nástupu do prostřední periody se domácím dostalo od klatovských hokejistů dalšího důrazného varování. Při vyloučení Matušíka, který nedovoleně hasil přečíslení soupeře, využil Uhlík vzniklému zmatku v obranné třetině, který vyvedl z optimální pozice i brankáře Dvořáka, posunul puk na Ereta, a ten neměl žádné starosti trefit odkrytou klec – 1:2. Vzápětí domácí brankář čelil další příležitosti Západočechů, ti se však v dalších minutách zcela odmlčeli a pozornost diváků byla upřena výhradně do jejich obranného pásma. V úvodu 28. minuty rozjásal diváky Šulek, který úspěšnou dorážkou dokonal velký nápor táborské pětice – 2:2. Několik dalších slibných akcí kohoutů zůstalo ležet ladem, pak se ale v čase 35:15 opřel do Matušíkovy přihrávky Radoš a nádhernou ranou vymetl pravý růžek Polívkovy svatyně – 3:2. Vedoucí gól rozdmýchal ve hře táborského celku ještě mohutnější ofenzivní plamen. Uhasit ho mělo smyšlené vyloučení Dančišina, ale bylo to právě naopak. Nepolapitelný Hasman se přes své bývalé spoluhráče dostal až do koncovky a dokázal přes Polívku procedit puk až za brankovou čáru – 4:2.

Dvoubrankové vedení a herní dominance v předešlé fázi střetnutí nevěstily pro domácí družinu žádnou pohromu. Jenže všechno bylo nakonec jinak. Dílem sehrálo svou roli její přílišné uspokojení, dílem trocha smůly a v neposlední řadě také houževnatost a odhodlání klatovských hráčů. Jisté je, že v čase 43:15 snížil povedenou, a navíc lehce tečovanou střelou Tulačka na 4:3 a zasel do myslí domácích hráčů zrnko pochybností. V tu chvíli ale málokdo tušil, že mu další nevyužité šance Tábora a zbytečný neklid jeho reprezentantů připraví natolik úrodnou půdu, že z něj vzejde senzační gólový obrat. Chyběly u něj domácí Kříž a klatovský F. Kolář, které za pořádně peprnou boxerskou vložku v rohu hřiště vykázal sudí Reich předčasně do kabin. První sladký plod hostující snahy sklidil na konci 56. minuty Procházka, jenž překonal Dvořáka další střelou s přispěním teče – 4:4. Mužstvo od Jordánu chtělo na jeho trefu najít rychlou odpověď (na hokejce ji měl Matušík), namísto toho ale pustilo soupeře do dalšího přečíslení a Uhlíkovo zakončení domácí choutky dokonale zmrazilo – 4:5. Táborská střídačka na nic nečekala a minutu po inkasované brance odvolala gólmana a poslala místo něj na led šestého hráče. Kýžený efekt to nepřineslo a v čase 58:29 se kohouti definitivně ocitli na kolenou, to když Uhlík poslal puk do opuštěné táborské klece a uzavřel překvapivý a pro domácí smutný výsledek 4:6.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Začátek zápasu byl z naší strany aktivní a vypracovali jsme si spoustu šancí, bohužel jsme ale žádnou nevyužili a nakonec znovu doma prohrávali. Přesto jsme se dokázali vrátit do hry, zareagovali jsme i na druhý gól soupeře a pak se nám konečně povedlo odskočit do vedení 4:2. Bohužel pak přišla ta hrozivá poslední třetina, kdy jsme úplně odstoupili od své hry. Faktem je, že jsme ještě za stavu 4:3 neproměnili další příležitosti a dvakrát trefili tyč. Klatovy ale bojovaly až do konce a ukázaly, že mají opravu nebezpečné brejky, i když jsme jim to sami naprosto zbytečně umožnili. Každopádně by se nemělo stát, abychom prohráli třetinu 0:4. Taková porážka nás samozřejmě mrzí, i když někdy asi přijít musela. Rozhodně je to pro nás ponaučení. Důkladně si zápas rozebereme a připravíme se na důležité sobotní utkání s Kobrou.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality