Sezona končí, muselo rozhodnout prodloužení

24.03.2014 11:03, autor: Jiří Jelínek

SC Kolín - HC Tábor

4:3p (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)

Neděle, 23.3.2014 17:07 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Morkes (Kadlec), 55. Pácal (Nedbal, Morkes), 58. Valášek (Morkes), 66. Malý (Šifta, Hanzl) - 4. Mařík (Heršálek), 32. Havran (Černý, Kellner), 49. Krätzer (Matušík, Mařík)

Rozhodčí: Petružálek, Škrobák - Koskuba, Šulo   Vyloučení: 6:9   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:3, 4:3   Diváci: 1630

SC KOLÍN: Sejpal (Moravec) - Barták, Pácal, Kulhánek, Pýcha, Muláček, Hanzl, Holada - Morkes "A", Kadlec "A", Valášek, Malý "C", Mejzr, Šifta, Ježek, Šafránek, Jankovský, Zumr, Semirád, Nedbal

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Klíma, Hájek A. - Kellner, Nedorost, Seidl - Mařík, Matušík "C", Krätzer - Seidl, Kolomý, Hájek T.

Souhrn

Kohoutům po včerejším utkání v Kolíně skončila sezona. Hosté měli svého soupeře na lopatě, ale bohužel se jim nepodařilo udržet nadějné vedení 3:1. Kozli v posledních minutách vyrovnali a v prodloužení poslal svůj tým do baráže Josef Malý.

Domácí celek vstoupil do zápasu jako ze snu. Hned po třiadvaceti vteřinách po nahrávce z rohu kluziště mířil přesně k tyči Morkes - 1:0. Aby toho nebylo málo, tak okamžitě následovala i přesilovka. Příležitost měl Ježek, ale jeho backhand ukryl Klestil do lapačky. Rozdíl byl stále jednobrankový a Tábor se valil do útoku. Heršálek napálil puk za modrou čarou, brankář jej vyrazil, a protože vlastní obránce smetl svého gólmana, Mařík dorážel do prázdné branky - 1:1. V přesilovce hostí pálil dvakrát od modré čáry Havran, jednou vznikl závar a podruhé vyrážel Sejpal maskou. Dvě početní převahy v řadě zahrával Kolín. Jedinou šanci měl Kadlec, kterého našel Malý, jenže přestřelil. V poslední minutě mohl jet sám Mařík, ale zastavil ho offside.

Na začátku druhé části si oba týmy opět vyzkoušely početní převahu, ale ani jeden neskóroval. Největší šanci měl Krätzer, který byl sám před brankovištěm, ale skvěle zasáhl kolínský obránce. Za Kolín útočil Valášek, jeho ránu z pravého kruhu zastavil Klestil. Před polovinou utkání pláchl domácím Mařík, střílel pod víko, Sejpal vytáhl jeho střelu lapačkou nad branku. Minimálně dvě stovky táborských příznivců vybuchli nadšením až o tři minuty později. Vyhraná bule, přihrávka mezi obránci a Havranova dělovka přesně k tyči - 1:2. Pár vteřin po táborském vedoucím gólu šli hosté opět do oslabení, a hned vzápětí podruhé. Kozlům se přesilovky nepovedly. V posledních minutách druhé periody měl Tábor výhodu dvou mužů v poli, která trvala minutu a kousek. Ale ani Jihočeši si nevedli dobře.

Ve dvaačtyřicáté minutě dosáhli Kohouti branky, ale nebyla uznána. Jakub Matušík očividně tečoval puk nad úrovní horní tyčky. Bojovalo se o každý metr ledu, přesně jak se slušelo k tak důležitému utkání. Víc možností však měl Tábor, hnán dopředu svými skvělými fanoušky. Dva na jednoho jel Matušík s Maříkem, střela skončila na Sejpalově rameni. Následovala přesilovka, třetí gól Tábora a stadion byl najednou jako opařený. Přičnil se o to Jakub Krätzer - 1:3. Další střely měl Sladký, Krätzer a Matušík. Z pohledu Kohoutů šlo vše podle plánu až do 55. minuty. To šli totiž do tří a domácí hned za deset sekund tuto výhodu využili. Od modré zacílil k tyčce velezkušený Pácal - 2:3. To domácí nakoplo a bylo jich plné hřiště, kdežto hosté byli ve velkém útlumu. Vyrovnání viselo ve vzduchu, a tak se také stalo. Táborský hráč nedokázal u mantinelu dostat puk do středního pásma, vzniklo přečíslení dva na jednoho a Valášek srovnal stav - 3:3. Stejný hráč mohl dokonce rozhodnout o minutu později, ale výtečně zasáhl Tomáš Klestil.

Šlo se do prodloužení a za delší část provazu tahali stále Kozlové. A ve 66. minutě se radovali z postupu. Šiftova přihrávka byla sražena přesně na hůl Josefa Malého, který našel skulinku mezi betony Tomáše Klestila. 

Kohoutům tak sezona skončila nešťastně, protože Kolín dokázal rozhodnout v pěti minutách. Tábor byl po většinu utkání aktivnějším celkem, ale v rozhodujících momentech přišly chyby. Sezona tak končí o něco dříve než loni, ale přesto byla velice úspěšná.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Tak tohle je obrovská škoda. Většinu utkání jsme byli lepší a hráli jsme naprosto famózně. Předváděli jsme přesně ten hokej, který jsme chtěli, až do druhé branky domácích. Ta byla trošku šťastná, otřela se o tyčku. A pak jsme vyrobili obrovskou individuální chybu, nevyhodili jsme puk a bylo srovnáno. Škoda je to hlavně kvůli fanouškům, kterých sem dorazilo neskutečné množství a výborným způsobem nás povzbuzovali. Úterní utkání bychom si užili, přišla by velká spousta lidí, kvůli tomu mě to mrzí nejvíc.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality