Skalp Motoru pro Tábor, skvělá atmosféra a urputné boje – takový byl první den Turnaje mladých nadějí

20.03.2015 23:38, autor: Pavel Šácha

Turnaj mladých nadějí ročníku 2005, který po roce znovu rozzářil útroby táborského Zimního stadionu, má za sebou první hrací den. K vidění v něm bylo osm střetnutí, a všechna jasně ukázala, jak kvalitní společnost se u Jordánu při čtvrtém ročníku turnaje sešla.

Skalp Motoru pro Tábor, skvělá atmosféra a urputné boje – takový byl první den Turnaje mladých nadějí

 Domácí naděje mají za sebou dvě utkání. V zahajovacím duelu celého turnaje udolaly jihočeského rivala z Českých Budějovic 4:3, druhý zápas je ale svedl dohromady s mimořádně silnými chomutovskými Piráty a před těmi se musely sklonit. Právě hráči Chomutova uložili jako jediní na své konto plný počet bodů a noc z pátku na sobotu tráví v čele turnajového pořadí.

 Fantastické jsou ovšem nejen urputné boje na ledě, ale také skvělá divácká kulisa. Prim samozřejmě hrají táborští fandové, kteří vytvořili v hale vskutku paralyzující atmosféru.

Výsledky

TÝM HC TÁBOR: - Motor České Budějovice 4:3 (1:0, 3:3, za Tábor Duben, Štefka, Kupka, Křepelka, nejlepší hráč Tábora Jan Noháč), - Piráti Chomutov 1:7 (2:1, 5:0, Kupka, nejlepší hráč Tábora David Kupka).

 Ostatní výsledky: Horácká Slavie Třebíč – Kometa Brno 0:1 po sam. nájezdech, Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 1:2 (0:0, 1:2), Slovan Bratislava – Oceláři Třinec 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0), Motor České Budějovice – Horácká Slavie Třebíč 0:1 (0:1, 0:0), Oceláři Třinec – Energie Karlovy Vary 1:3 (1:2, 0:1), Kometa Brno – Slovan Bratislava 3:1 (1:1, 2:0).

 Prohlédněte si přiloženou fotogalerii od Tomáše Danka. 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
  • Dominik Pavlát míří do Finska

    Po 20.05. |

    Čtyřiadvacetiletý klenot táborské brankářské líhně Dominik Pavlát se chystá na své první zahraniční angažmá. Letošního finalistu extraligy s úspěšnou reprezentační zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour zlákal do svých řad přední finský tým Ilves Tampere. Dominiku, přejeme hodně štěstí a spokojenosti v novém působišti      

      

    Více...
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

Starší aktuality