Slibný úvod, desítky minut beznaděje, skvělý obrat a hořká tečka - taková byla generálka s Kobrou

07.09.2018 18:35, autor: Pavel Šácha

Táborští druholigoví hokejisté mají za sebou generálku na středeční vstup do mistrovského zápasového kolotoče. Přinesla jedenáct gólů, spoustu rušných okamžiků a famózní domácí finiš, který ovšem vzápětí znehodnotila hrubka předcházející vítězné brance Kobry. Především ale přidělal zápas hluboké vrásky na čele trenérů, protože nedostatků v čele s hrubými individuálními chybami zůstává ve hře jejich družiny stále moc.

Slibný úvod, desítky minut beznaděje, skvělý obrat a hořká tečka - taková byla generálka s Kobrou

HC Tábor - HC Kobra Praha

5:6 (2:1, 0:3, 3:2)

Pátek, 7.9.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Blažek (Hlaveš), 8. Kalaš (Březina, Seidl), 56. Hlaveš (Heřman), 57.Pechánek (Duben), 57. Kalaš (Hrala, Černý) - 9. Jedlička (Drahorád), 31. Hlinka, 37. Šťastný (Drahorád), 40. Tůma (Jedlička), 48. Matějka (Schejbal, Drahorád), 59. Šťastný.

Rozhodčí: Matějček - Lang, Šimánek.   Vyloučení: 1:10 - navíc Seidl (Tábor) a Ryzák (Kobra) 5 + OK.   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:2   Střely: 40:30   Diváci: 300

HC TÁBOR: M. Novák (Dudáček) - Hlaveš, Tesař, Černý, Raiterman, Košař, Hajič, Pípal, Duben - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Kalaš, Seidl - Prášek (41. Pechánek), Kadilák (21. Točík), Hrala.

HC KOBRA PRAHA: D. Novák (Mouček) - Drahorád, Straka, Skočovský, Ryzák, J. Verbík, R. Verbík - Šťastný, Kellner, Steiner, Tůma, Kysela, Jedlička, Hlinka, Schejbal, Matějka, Slabý, Netolický.

Táborské mužstvo rozehrálo první třetinu velmi aktivně. Dobrým pohybem si vynutilo čtyři přesilové hry, z nichž hned první dvě přetavilo v gólovou radost. Ve 4. minutě pykali Pražané za hru v šesti a potrestal je za to Blažek, který pohotově propálil táborského gólmana ve služnách Kobry D. Nováka - 1:0. O necelé dvě minuty později udeřili kohouti v početní převaze podruhé. Při Matějkově vyloučení za faul na Hralu projevili příkladný důraz před soupeřovou brankou a dorážka Kalaše znamenala navýšení domácího náskoku - 2:0. Slibný úvod se bohužel pro domácí celek rozplynul ještě před příchodem druhé desetiminutovky. V čase 9:41 si totiž Táborští pustili do úniku Jedličku, ten povedeným blafákem snížil a od té chvíle už se hra ocitla v moci hostů - 2:1. Dopomohlo jim k tomu i enormní množství chyb v domácí rozehrávce. Mladšímu z obou brankářů Nováků rázem přibyla práce, ale skóre už se do první sirény nezměnilo.

Prostřední perioda nabídla poměrně svižný hokej, ve kterém útočné choutky převyšovaly zodpovědnou defenzívní práci. Z úsilí domácího celku se během dvaceti minut hry vynořilo poměrně dost šancí, které ovšem jeho střelci nedokázali zužitkovat. Výkon táborské družiny bohužel provázelo ještě větší množství často fatálních chyb, což soupeři z pražského Braníku posloužilo k tomu, aby měl vývoj třetiny ve své režii. A odrazilo se to i ve skóre. Na konci 31. minuty se podařilo Hlinkovi z bezprostřední blízkosti vyrovnat na 2:2 a o čtyři minuty později využila Kobra přesilovku zásluhou přesné trefy Šťastného - 2:3. V závěru druhé části se ocitli v početní převaze také JIhočeši, ale namísto vyrovnání museli spolknout pořádně hořkou pilulku. V poslední vteřině se po chybné rozehrávce táborského gólmana zmocnil puku Tůma a se zvukem sirény přidal čtvrtý gól hostů - 2:4.

Na začátku třetího dějství hrála pozměněná sestava kohoutů s pražským protivníkem vyrovnanou partii. V čase 47:00 ale využil zmatků před domácí brankou Matějka a navýšil vedení svého týmu na tříbrankový rozdíl - 2:5. V tu chvíli visela ve vzduchu hladká porážka a z táborské střídačky se odplížila potřebná sebedůvěra. V tu chvíli zřejmě nikdo na stadionu netušil, že se na ni o osm minut později jako zázrakem vrátí a razantně vstoupí do děje. Všemu předcházela bitka mezi táborským Seidlem a obráncem Kobry Ryzákem, který předtím domácímu forvardovi málem přivodil zranění  kolena a ještě ho v pokračujícím souboji počastoval seknutím do lýtek. V následné půtce měl hráč hostů výraznou výškovou převahu, přesto pocítil tvrdost táborského pořízka. Jen dvě minuty poté, co oba bojovníci opustili led s pětiminutovým trestem (Ryzák vyfasoval navrch dvě minuty za předcházející sekání) nastartovali táborští hokejisté málo vídanou brankovou smršť. V čase 55:28 se ujala rána Hlaveše od modré, kterou D. Novák zaregistroval až v brance - 3:5. Jen o dvacet osm vteřin později útočili domácí znovu a Pechánek dokázal vychýlit střelu Dubna mimo dosah hostujícího gólmana - 4:5. Fantastických 65 sekund dovršil další táborský výpad po ose Černý, Hrala a Kalaš, který posledně jmenovaný proměnil ve vyrovnání na 5:5! V samém závěru Pražané už potřetí během zápasu špatně střídali a Táborští dostali výtečnou příležitost dovršit obrat v přesilové hře. Stal se ovšem pravý opak. Obránce Hlaveš nastřelil u modré čáry jen nohy Šťastného, ten se dostal do úniku a zdařilým blafákem probudil na střídačce Kobry vítěznou euforii - 5:6.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Měla to pro nás být generálka, stále se ale nemůžeme opřít o něco vyloženě stabilního a jsme ve fázi 'bádání'. To samozřejmě není ideální, ale musíme to brát jako realitu a vypořádat se s tím. Pro některé hráče byl zápas nominační, co se týče sestavy. V utkání nás velice zklamaly individuální hrubé chyby, které se stále opakují. Navíc jsme měli nízkou produktivitu v proměňování šancí. Kladně musím hodnotit ten obrat v závěru, kdy se ukázalo, že můžeme mít zdravý tým, který umí pozvednout prapor a zabojovat. Škoda té chyby v závěru při vlastní přesilovce, která nás možná stála vítězství.“

   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality