Smutný evergreen: Slezan dostal od gólově impotentních kohoutů tři body darem

04.11.2018 01:43, autor: Pavel Šácha

Zmar, nula, velké smutné nic… Druholigoví táborští hokejisté se vrátili z celodenní daleké výpravy do Slezska s prázdnou. Znatelnou herní i střeleckou převahu v první části hry znehodnotili nulovou produktivitou . Ve druhé části se doposud pasivně hrající opavský celek lacino dostal do vedení, vzápětí přidal i druhý gól a do té doby solidní výkon hostů se roztavil v nervozitě, chybách a nepřesnostech.

Smutný evergreen: Slezan dostal od gólově impotentních kohoutů tři body darem

Slezan Opava - HC Tábor

3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Sobota, 3.11.2018 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 25. Herman (Chujac, Hendrych), 31. Hendrych (Herman), 50. Rousek (Malina, Spratek).

Rozhodčí: Škach - Pospíšil, Bartoň.   Vyloučení: 8:7 - navíc Šindelář (Opava) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 30:35   Diváci: 295

SLEZAN OPAVA: Wanecki (Daňa) - Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Chalupa, Slavík, Vilinskij - Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych.

HC TÁBOR: Řehoř (Novák) - Havran, Tesař, Černý, Raiterman, Dvořák, Hajič (Košař) - Blažek, Matušík, Heřman - Prášek, Zayml, Hrala - Březina, Pechánek, Kadilák (Přívozník).

 

Celodenní putování za patnáctým sezónním zápasem nezanechalo na táborské družině žádné stopy. Do zápasu vstoupila s velkou chutí, hýřila aktivitou a tahala za jednoznačně delší konec provazu. Svého soupeře v úvodním dějství přestřílela poměrem 14:6 a hostující gólman Řehoř si připsal první ostrý zásah až v čase 8:20 při početní převaze soupeře. Sympatický projev jihočeského týmu ovšem postrádal tu nejpodstatnější hokejovou ingredienci: vstřelené góly. Nejblíž k zaslouženému vedení měli Táborští v 15. minutě, kdy se dorážka Matušíka otřela o horní tyč Waneckiho klece. O necelou minutu později naopak už už jásali opavští hráči, ale Řehoř s pomocí své tyče udržel puk před brankovou čarou. A protože vyzněly do ztracena i další šance Tábora včetně dvou přesilovek, svítil na tabuli stav 0:0.

Hned na začátku druhé třetiny se kohouti ocitli potřetí v početní výhodě, ani tentokrát s ní ale nenaložili podle svých představ. Hosté byli odhodláni pokračovat v dobývání opavské svatyně, ale na konci 5. minuty klesla jejich nálada na bod mrazu. Nahození Hermana z téměř nulového úhlu si našlo pozoruhodnou cestu skrz Řehořovu výstroj (byť původně do branky vůbec nesměřovalo) a Opavští přijetí tohoto daru náležitě oslavili – 1:0. Do hry táborského mužstva se po této nepříjemnosti vkradly první signály nervozity, byť ještě nebyly tak znatelné. V polovině 28. minuty se zjevil sám před brankou Slezanů Prášek, ale Wanecki měl při jeho bekhendovém zakončení lapačku na správném místě. O dvě a půl minuty později ukázali sílu jednoduchosti opavští hokejisté – Hermanovu tvrdou střelou k tyči Řehoř vytěsnil pravým betonem, ale nikým neobsazený Hendrych už měl při dorážce snadný úkol – 2:0. Zbytek druhé části strávili táborští hráči v útlumu; poměrně snadno se sice ubránili dvěma opavským přesilovkám, přesto opouštěli led se sklopenými hlavami.

Těžkou deku, která na ně dopadla, v závěrečné dvacetiminutovce nedokázali setřást. Po pěti minutách hry pohrdli hosté přesilovou hrou, zato domácí Slezan si následně se stejnou příležitostí poradil podle svých představ. V závěru Raitermanova trestu se dostal z dobré pozice ke střele Rousek a a na opavské střídačce se rozhostil pochopitelný klid - 3:0. Když pak Zayml s Hralou nedokázali vytěžit ze svého důrazu před soupeřovou brankou kýžený gól naděje a Havran zazvonil v přesilovce jen na její horní tyč, bylo jasné, že si s sebou Jihočeši přibalí na zpáteční cestu naprosto zbytečnou porážku.

Slovo trenéra

Arpád Györi, trenér HC Tábor: „Zápas byl jako přes kopírák a bavíme se stále o tom samém. V první třetině jsme soupeře přestříleli. Opava hrála dost pasivně a my jsme si vytvořili dost šancí na to, abychom se dostali do vedení, ale bohužel… Víme, že na sobě máme deku a apelovali jsme na kluky, aby se snažili hodně chodit do koncovky a soustředit se na ní. Gól jsme ale nedali, a zase jsme to tlačili do kopce. Jakýkoliv inkasovaný gól nás pak samozřejmě srazí a my nejsme schopní na to reagovat. Z mého pohledu jsme jednoznačně měli tenhle zápas vyhrát. Nejsme v jednoduché situaci a ta psychika samozřejmě pracuje, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Základem je proměňovat šance, protože bez gólů se samozřejmě bodovat nedá.“           

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality