Táborská hokejová óda na radost! Rival z Písku si od Jordánu odvezl sedmibrankový příděl

31.10.2015 17:43, autor: Pavel Šácha

Sobotní podvečer na táborském Zimním stadionu byl dochucen mimořádně pikantním kořením. K jedné z nejprestižnějších bitev na poli druholigové skupiny Západ zavítal do Tábora sousední rival z Písku.

Táborská hokejová óda na radost! Rival z Písku si od Jordánu odvezl sedmibrankový příděl

HC Tábor - IHC Králové Písek

7:1 (1:1, 2:0, 4:0)

Sobota, 31.10.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Matušík (Kanov), 33. Kellner (Matušík), 38. Matušík (Kellner, Seidl), 42. Krätzer (Zayml, Heršálek), 45. Mrkvička (Kellner), 47. Zayml (Dvořák, Havran), 60. Polodna (Kellner, Semrád) - 19. Procházka (Sýbek).

Rozhodčí: St. Mertl - J. Mertl, Samuel.   Vyloučení: 6:10 - navíc Semrád (Tábor) 10 minut OT   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 7:1   Střely: 42:18   Diváci: 2792

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Černý, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, od 41. navíc Havran - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Krätzer, Zayml, Severa.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Bláha (47. Panec) - Procházka, Jirků, Hřebíček, Škopek, Hanus, Pavlíček, Koutenský - Urbanec, Vlček, Sýbek, Mošovský, Marek, Suchan, Slavík, Růžička, Ferebauer, Bernad, Novák, Volf.

I. třetina

Skvělá kulisa, bojovný hokej a řada rušných momentů před oběma brankami - přesně taková byla první třetina zápasu, který se na jihu Čech těšil ohromné pozornosti, přestože se jednalo "jen" o utkání dvanáctého kola základní části. Pro domácí celek začalo derby velmi slibně - už v čase 3:23 se protáhl mezi obránci Matušík, napoprvé ještě neměl na zakončení klid, ale vzápětí vrátil odražený puk do sítě a táborská enkláva v hledišti byla rázem na nohou - 1:0. Vstřelený gól nabudil táborské mužstvo k další ofenzívě, a přestože Písečtí odpověděli několika vydařenými  a nebezpečnými individuálními akcemi (Vlček, Marek), podstatně více vzruchu bylo před jejich svatyní. Českobudějovický host v brance hostů Ondřej Bláha se blýskl několika parádními zákroky, a ten nejefektnější si schoval na 11. minutu, kdy fantasticky lapil téměř jistý gól Kellnerovi. V jednom okamžiku mu pomohla i horní tyč, kterou v přesilové hře orazítkoval Klíma. Nevyužité příležitosti mohly Kohouty mrzet dvojnásob v úvodu 19. minuty. Při přesilové hře hostů padl Seidl do střely píseckému kapitánovi Procházkovi tak nešťastně, že se kotouč vznesl do výšky, zmizel brankáři Klestilovi i dalším hráčům z dohledu a obloučkem zapadl do táborské branky - 1:1. Nerozhodným výsledkem také nakonec rušné úvodní dějství skončilo, přestože domácí soubor svého soka výrazně přestřílel.

II. třetina

Podstatné dění v prostřední části hry se začalo psát po necelých čtyřech minutách. Po Matušíkově přihrávce si Kellner nabruslil od mantinelu až před Bláhu a přelstil ho dokonale provedeným blafákem - 2:1. Rozdílový gól vlil táborským hokejistům do žil další dávku elánu a v příštích minutách dostali píseckého soupeře pod výrazný tlak. Ve 28. minutě ovšem pořádně zahřmělo na druhé straně ledové plochy, to když Marek dostal hodně času pro zakončení svého brejku a trefil tyč táborské klece. S příchodem druhé poloviny utkání začali písečtí hráči přece jen zvedat hlavy a podařilo se jim nápor domácího celku výrazně otupit. K vážnějšímu ohrožení Klestilovy branky se ovšem nedostali ani při vyloučení obránce Klímy, a tak se znovu ujali režie hry Táborští. Velké šance Matušíka a Severy postrádaly přesnější zakončení, s vyústěním Mrkvičkovy šikovné akce si zase poradil Bláha. Z opětovné herní převahy Kohoutů vzápětí vykrystalizovaly nedovolené zákroky Vlčka s Mošovským a před táborským týmem se vynořila půlminutová početní převaha pěti proti třem. A domácí pětice ji využila dokonale - nápor Kellnera se Seidlem ještě brankář Bláha ustál, puk se ovšem odrazil na hůl Matušíka, a ten ho bez potíží zavěsil do horní části odkryté branky - 3:1.

III. třetina

Při prvním střídání závěrečné dvacetiminutovky se písecký celek nastěhoval do útočného pásma a pořádně rozvířil vzduch v táborské obranné třetině, výraznější příležitost z toho ovšem nevzešla. Jen o pár desítek vteřin později se smělé, leč stále reálné hostující naděje na obrat v utkání definitivně zhroutily. Postaral se o to domácí útočník Krätzer, který si tváří v tvář obránci Pavlíčkovi připravil palebnou pozici a vymetl horní roh Bláhovy branky - 4:1. Většina z bezmála tří tisícovek diváků si od tohoto okamžiku užívala povedenou ofenzivní estrádu v podání domácí družiny. Další příležitost Kellnera ještě skončila na Bláhově výstroji, pak se ale hosté znovu dvakrát v řadě provinili proti pravidlům a táborský trest na sebe nenechal dlouho čekat. Nepředcházel mu ovšem obvyklý přesilovkový zámek v útočném pásmu; dlouhá přihrávka Kellnera z vlastní třetiny našla na útočné modré Mrkvičku, jenž svůj samostatný únik zakončil nechytatelnou střelou nad Bláhovu lapačku - 5:1. Při téže akci navíc sudí Mertl odpískal hákování Vlčkovi a početní výhoda Kohoutů pokračovala. S návratem šikovného píseckého centra z trestné lavice se narodil šestý zásah táborské hokejové party - Dvořákovu střelu od modré usměrnil Zayml mimo dosah Bláhovy výstroje a bylo to 6:1. Pro strážce hostující branky tím skončilo jeho účinkování v zápase a na zbylých čtrnáct minut naskočil do hry extáborský Michael Panec. Také on si stihl připsat několik úspěšných zákroků, přestože už táborští hráči ve svém úsilí i koncentraci přece jen polevili. Příležitost ukázat své umění tak dostal i Klestil, jehož bleskurychlý zákrok betonem ukradl hostům téměř jistý gól. Pouhých šestadvacet vteřin před koncem střetnutí přispěchali domácí hokejisté s poslední odměnou divákům za skvělou atmosféru, kterou na stadionu vytvořili. Spolupráce Semráda s Kellnerem vyústila v přihrávku před branku, kde už hlídkoval Polodna a vtiskl výsledku derby konečnou podobu. A nutno dodat, že naprosto zaslouženou!

Řekli po utkání

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: "Po středeční nepříjemné příhodě v Pelhřimově jme šli do utkání s velkým respektem, ale zároveň i odhodláním uspět. Musím konstatovat, že mužstvo odehrálo tento zápas skvěle. Jediný inkasovaný gól jsme si v podstatě dali sami, a navíc hodně nešťastně. Utkání jsme přitom mohli rozhodnout už v první třetině, ale odskočit se nám podařilo až v té následující. V poslední části už jsme své vítězství pouze korunovali góly, jinak ale nebylo v zápase v podstatě co řešit. Jsme šťastní, že se klukům podařilo derby takhle zvládnout. Diváci byli naprosto fantastičtí, ale na to už jsme od nich zvyklí. Nezbývá nám než jim moc a moc poděkovat, a vzkázat, aby příště přišli na hokej zase."            

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality