Táborské barvy se v derby rozzářily, Písečtí opět odjeli z derby se sklopenými hlavami

19.09.2018 21:39, autor: Pavel Šácha

Třináct! Nadvláda táborských hokejistů nad novodobou érou soubojů s Pískem se ve středu protáhla o další zápas. Za prvním sezónním vítězstvím dokráčeli kvalitním ofenzivním výkonem, ke kterému výraznou měrou přispěl i ostřílený navrátilec do táborských řad Lukáš Květoň.

Táborské barvy se v derby rozzářily, Písečtí opět odjeli z derby se sklopenými hlavami

HC Tábor - IHC Králové Písek

6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

Středa, 19.9.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Zayml (Březina, Květoň), 22. Točík (Květoň),34. Květoň (Březina, Točík), 41. Heřman (Točík), 47. Heřman (Matušík), 53. Matušík (Blažek) - 10. Polata (Bílek, Sýbek).

Rozhodčí: Reich - Křivohlavý, Klouda.   Vyloučení: 8:9   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 6:1   Střely: 36:22   Diváci: 927

HC TÁBOR: Dudáček - Hlaveš, Hajič, Černý, Raiterman, Košař, Duben, Pípal - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Květoň, Točík - Kalaš (41. Pechánek), Zayml, Hrala.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Hauser - Turek, Suda, Hora, Parýzek, Houdek, Hanus, Bílek, Pelant - Sýbek, Hučko, Polata, Ciboch, Vlček,Volf, Rod, Strnad, Jabůrek, Novák, Pixa, Stauber.


Zahajovací díl středečního derby přineslo rušný a svižný hokej. Do jeho scénáře se vklínilo pět dvouminutových trestů. První vyloučení domácího Točíka přišlo už po necelé minutě hry, ale jeho spoluhráči se bezpečně ubránili. Vzápětí byl faulován Matušík, ani kohouti ovšem nenaložili se svou početná výhodou podle představ. Na konci 10. minuty se do jejich hry vloudilo již obvyklé a fatální selhání před vlastní brankou a pohotový Polata je za to nemilosrdně ztrestal – 0:1. Táborský celek ovšem přispěchal s poměrně rychlou odpovědí. Už za necelé dvě minuty výtečně naložili s další přesilovkou a teč Zaymla znamenala vyrovnání na 1:1. U tohoto stavu také po první siréně zůstalo, přestože měly oba týmy ještě několik dalších možností. Na straně domácích mířil Květoň z prostoru mezi kruhy jen do Hausera, hostující Ciboch zase v úniku při oslabení svého mužstva minul pravý horní roh Dudáčkovy klece.

Táborští hráči vtrhli do druhé periody jako velká voda. Hned při prvním střídání se ocitl ve dvou gólových šancích Blažek, v obou případech ale Hauser hosty podržel. Třetí domácí tutovka už solidně zaplněné ochozy rozjásala – nadýchaná „žabička“ Květoně přistála na Točíkově čepeli, a ten si se zakončením poradil neméně elegantně – 2:1. I díky tomuto impulzu dostali kohouti druhou třetinu pod svou neochvějnou nadvládu a zraky diváků se téměř výhradně ubíraly do píseckého obranného pásma. Domácí nápor načas utlumila jen přesilová hra žluto-modrých z 28. minuty, ve které ovšem Dudáčkovu klec prakticky neohrozili. Hokejisté od Jordánu pohříchu vytěžili ze své převahy už jen jediný gól a opět nesl visačku se jménem Lukáš Květoň. Točíkovo vysoké nahození si před brankou enormně vytíženého Hausera lehce zpracoval a do koncovky vměstnal všechny své hráčské zkušenosti a dovednosti – 3:1. Také ve zbytku druhé třetiny Táborští nešetřili elánem, ale namísto navýšení skóre si málem sami znepříjemnili cestu do kabin. Při vlastní přesilovce hrubě chybovali na útočné modré a jen díky pozornému Dudáčkovi, který únik Polaty zneškodnil, zůstal v platnosti dvoubrankový rozdíl ve skóre.

Do závěrečné dvacetiminutovky vyrukovali písečtí hokejisté v početní převaze, ale jejich touhu po kontaktním gólu brzy vystřídalo mrazivé zklamání. Už po šestatřiceti vteřinách hry totiž vyrazil do protiútoku Heřman a donutil Hausera už počtvrté ke kapitulaci – 4:1. Za tohoto stavu už disciplína a soustředěnost na utkání v domácích řadách přece jen polevily, a tak přibyla práce i domácímu brankáři Dudáčkovi. Hosté ho nejvíce vystrašili při dvou krátkých přesilovkách pěti proti třem, se všemi jejich pokusy si ale dokázal poradit. A tak znovu padaly góly výhradně na druhé straně. Ve 47. minutě se kohouti dostali do přečíslení, Heřman vzal koncovku na sebe a neomylně zamířil do skulinky mezi Hauserovými betony – 5:1. Sladký půltucet dovršilo domácí mužstvo v čase 52:39, kdy Matušík při výpadu tři na jednoho tak dlouho naznačoval střelu, až si nešťastného píseckého gólmana položil a pohodlně zasunul puk k tyči – 6:1.

Slovo trenéra

Zdeněk Šťastný, asistent trenéra HC Tábor: „Věděli jsme, že má Písek dobré výsledky, byť druhý zápas se Žďárem nakonec těsně prohrál.  Soupeř navíc posílil, takže jsme očekávali těžký zápas. Hosté znovu výborně bruslili, ale řekl bych, že jsme byli ve všech třetinách lepším a hokejovějším týmem. Máme ve hře stále zbytečné individuální chyby, ale řekl bych, že už se nám je pomalu daří minimalizovat. Za vítězstvím stojí čtyři zásadní věci. Podali jsme týmový výkon, trenéru Györimu se podařilo poskládat tři kvalitní řady, hodně nám samozřejmě pomohl příchod Lukáše Květoně, o kterého jsme hodně stáli, a velice dobře zachytal Milan Dudáček. Té práce sice relativně tolik neměl, ale když už, tak na něj chodili hráči sami, anebo šlo o nebezpečné střely. To je přesně ten výkon, který od něj potřebujeme. Teď nás čeká těžký zápas v Havlíčkově Brodě a od dnešního výkonu se do něj budeme chtít odrazit.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality