Táborský celek neprocitl ani v Klatovech, k bodům se nakonec jen přiblížil

11.02.2018 00:59, autor: Pavel Šácha

Krajně nepříjemná krize druholigových hokejistů Tábora se prohlubuje. Vybřednout z ní nedokázali ani v sobotním střetnutí na ledě Klatov, odkud si přivezli už desátou porážku z posledních jedenácti střetnutí. V utkání znovu museli dotahovat tříbrankové manko soupeře, a přestože k takovému obratu tentokrát neměli daleko, nakonec přece jen vyšli naprázdno.

Táborský celek neprocitl ani v Klatovech, k bodům se nakonec jen přiblížil

HC Klatovy - HC Tábor

5:3 (1:0, 3:1, 1:2)

Sobota, 10.2.2018 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Kvasnička (Kodýtek), 25. Uhlík (Topinka, Pour), 26. Kantner (Vracovský, Kodýtek), 27. Kodýtek, 50. Vracovský (Kodýtek, Kantner) - – 21. Tesař (Havran, Doktor), 43. Seidl (Heřman), 44. Doktor (Blažek).

Rozhodčí: Micka - Tvrdík, Rubáš   Vyloučení: 5:4   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 5:3   Střely: 38:32   Diváci: 350

HC KLATOVY: Sochůrek – Houfek, Slavík, Kaňák, Kvasnička, Sysel, Polívka – Topinka, Uhlík, Pour, Vracovský, Kodýtek, Kantner, Vavřička, Chalupa, Pacanda, Roubal, Kokoška, Vlček.

HC TÁBOR: D. Novák - Tesař, Havran, Kachyňa, K. Černý, Dvořák, Duben, Raiterman - Blažek, Doktor, Pastyřík - Heřman, Matušík, Seidl - Březina, Pechánek, Šulek.

 

První dějství zápasu naservírovalo divákům svižný hokej, který ovšem provázela řada nepřesností a chyb. Domácí celek měl přece jen více klidu na hokejkách a v kombinaci s dobrým pohybem to pro táborského brankáře Nováka znamenalo stálý přísun práce. Spolehlivými zákroky dlouho držel na tabuli za svou brankou bezbrankový stav, protože ani Kohouti několik svých výpadů do konce nedotáhli. O čistý štít ale Táborští v první třetině přece jen přišli. Ve 12. minutě – jen patnáct vteřin před návratem obránce Tesaře z trestné lavice – pokazili Táborští zdánlivě jednoduché vyhození z obranného pásma a okamžitě přišel trest v podobě přesné střely obránce Kvasničky – 1:0. Ve druhé polovině úvodní periody nevyužili hráči Tábora přesilovou hru a neujal se ani rázný průnik Seidla kolem mantinelu z 18. minuty.

Do druhé třetiny vstoupil táborský soubor v početní výhodě a začala pro ně fantasticky. Jen dvaadvacet vteřin po úvodní buly vypálil od modré Havran a jeho defenzivní parťák Tesař prokázal na brankovišti dostatek důrazu k tomu, aby posunul puk za záda gólmana Sochůrka – 1:1. Vyrovnání mohlo být oním impulsem k oživení sebevědomí, jen o pár minut později ale bylo všechno jinak. V polovině 25. minuty vyjel Novák na nahozený puk za branku, jeho rozehrávku po mantinelu domácí zkrotili a Uhlík už měl před odkrytou klecí snadný úkol – 2:1. Tento okamžik spustil hrozivou dvouminutovku Jihočechů, která v utkání sehrála klíčovou roli. Necelou minutu po vedoucím gólu Klatov ztrestal Kantner další fatální individuální selhání a zvýšil na 3:1. Vzápětí domácí zastavili průnik Dvořáka faulem a ocitli se v oslabení, které jim však brzy přineslo nečekanou radost. Po hrubce na útočné modré se řítil sám na Nováka člen reprezentační „dvacítky“ Kodýtek a svůj únik zakončil přesně – 4:1. Pod tíhou této soupeřovy gólové laviny táborští hokejisté úplně vypadli z role, a jen díky svému brankáři neinkasovali další gól. Zázračný byl především Novákův zákrok ze 34. minuty, kdy zastavil vyrážečkou puk směřující do zcela odkryté části jeho branky. Z8věr druhé třetiny už nabídl jen šarvátku robustního klatovského beka Slavíka se Seidlem. Ta skončila milým, leč nepodstatným vítězstvím táborského útočníka a čtyřminutovým trestem pro oba její aktéry.

Tříbrankový náskok Západočechů předjímal poklidné dovršení cesty za vítězstvím, ale domácí příznivci se po nástupu do poslední třetiny nestačili divit. Už v čase 41:46 se po nahození Heřmana dostal k opakované dorážce Seidl a snížil na 4:2, aby se jen o minutu později ujala přímočará akce Blažka s Doktorem a druhý jmenovaný vrátil svůj tým zpátky do zápasu – 4:3. Táborští ze sebe v tu chvíli odhodili tíživou deku a dostali své hostitele pod obrovský tlak (poměr střel v poslední třetině byl 16:5 ve prospěch hostů). Zdálo se, že vyrovnání visí na vlásku, jenže Kohouti si v minulých týdnech hokejovou Štěstěnu až příliš rozhněvali. Nejprve přišli o svého kapitána a tahouna Matušíka, který se po pádu na mantinel zranil a utkání pro něj v bolestech skončilo. V době pokračující herní převahy navíc hosté poměrně nešťastně ztratili puk, přišlo domácí přečíslení a Vracovský měl při zakončení snadný úkol – 5:3. Zdecimovaný táborský celek byl sice i nadále aktivnější, ale jeho tlak i víra v úspěch pochopitelně ochably a Klatovy dotáhly duel k vítězství.

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Je to v podstatě stále stejné. Dolů nás sráží hrubé individuální chyby, po kterých obvykle nabereme gólové manko a těžko se pak prosazujeme. Tentokrát jsme se v poslední třetině dokázali vrátit zpět do hry dvěma rychlými góly a měli jsme výrazný tlak, jenže pak nás postihla nešťastná chvíle a domácí znovu odskočili. Už bychom potřebovali zase jednou v zápase vést a získat tím klid, a ne jen dotahovat náskok soupeře, ke kterému mu sami dopomůžeme.“                

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality