Táborský tým vyválčil v domácí premiéře cenný skalp prvoligového nováčka

11.08.2020 21:37, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si ve svém přípravném kalendáři odškrtli druhou zápasovou položku. V domácí sezónní premiéře změřili síly s prvoligovým Kolínem a v zajímavém střetnutí potěšili své příznivce vítězstvím po nájezdech i kvalitním výkonem.

Táborský tým vyválčil v domácí premiéře cenný skalp prvoligového nováčka

HC Tábor - SC Kolín

3:2sn (0:0, 1:0, 1:2)

Úterý, 11.8.2020 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 34. Macháček, 47. Přibyl (Hajič, Matušík), 61. rozh. nájezd Přibyl - 43. Husa, 47, Němec.

Rozhodčí: Macák - Kubíček, Michal Dančišin   Vyloučení: 8:8   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 2:2 - 3:2   Střely: 42:37   Diváci: 410

HC TÁBOR: Kolář (D. Novák) - Pařízek, Radoš, Černý, Havelka, Havran, Bouška, Hajič - Šulek, Zayml, Prášek - Seidl, Matušík, Přibyl - Matiášek, Dančišin, Heřman - Pecka, Šedivý, Macháček.

SC KOLÍN: Sejpal (Hermann) - Blaha, Pýcha, Husa, Zdeněk, Kukla, Muška, Dotter - Jankovský, Zumr, Veselý - Krejčík, Martínek, Petržilka - Hasil, Kozák, Němec.


Diváci, kteří se v parném létě nechali zlákat k návštěvě hokeje, určitě nemuseli svého rozhodnutí litovat. Na fázi, ve které se oba celky v přípravě na novou sezonu nacházejí, se na táborském ledě hrála velmi svižná partie. Už v první části hry nebyla před oběma brankami nouze o rušné situace a oba soupeři byli střelecky při chuti, o změnu skóre se však paradoxně žádný z nich nepostaral. Domácí mužstvo přivedlo brankáře Sejpala do úzkých už po necelých třech minutách hry, ale mohutný nápor druhé táborské formace vyzněl do ztracena. O pár desítek vteřin později – při vyloučení táborského Pecky – se ocitl ve stoprocentní šanci Jankovský, na domácího gólmana Koláře si ale nepřišel. Nadstandardní tempo hry s sebou neslo i několik vyloučení na obou stranách, a ta otevřela dveře k dalším ofenzivním manévrům. Středočeši dokonce pohrdli téměř minutu dlouhou početní převahou pěti proti třem. A protože se i při dalších nebezpečných situacích chopili vlády oba výteční brankáři, skončila jinak atraktivní úvodní perioda bezbrankovým výsledkem.

Stejný průběh měla i většinová část druhé třetiny, kterou otevřely problémy s časomírou (značná část třetiny se musela odehrát podle stopek). Kolínský tým se natahoval po vedoucí trefě především při přesilové hře z úvodu 24. minuty; zkušený Jankovský měl dvakrát v krátkém sledu gól na holi, poprvé ale minul puk a vzápětí mu překazil radost Kolář. Na začátku 24. minuty konečně vložil jeden ze střelců do zásobníku ostrý náboj. Po hrubce kolínské defenzívy se ocitl v ideální palebné pozici Macháček a neomylnou ranou k tyči založil brankový účet střetnutí – 1:0. Jen o chvíli později mohl zasadit kozlům další tvrdý direkt Zayml, jeho únik ovšem pozorný Sejpal zlikvidoval.

V průběhu závěrečné dvacetiminutovky už byl na aktérech utkání patrný úbytek sil. Hra sice neztratila potřebné vzrušení a postupem času do ní vklouzly i emoce, ale pohledných akcí a střeleckých pokusů přece jen ubylo. Právě třetí dějství bylo ale paradoxně nejbohatší na góly. Z prvních dvou měli táborští fandové na rozdíl od skupinky kolínských příznivců pramalou radost. Na konci 43. minuty chybovali Táborští při vlastní přesilové hře, hostující obránce Husa prolétl až před brankáře Koláře a střelou pod jeho vyrážečku zařídil Kolínu vyrovnání – 1:1. O necelé čtyři minuty později dostal příliš prostoru za táborskou klecí Němec, a pukem na holi ji obkroužil a šťastným odrazem od brusle dojíždějícího Černého zajistil prvoligovému novicovi vedoucí gól – 1:2. Radost hostů ovšem brzy vyprchala. V úvodu 38. minuty pykal za nafilmovaný pád kolínský Krejčík a Jihočeši toho využili k vyrovnání, o které se opakovanou dorážkou postaral důsledný Přibyl2:2. V závěrečných minutách mohly oba celky strhnout vítězství na svou stranu. Mužstvo Tábora pohrdlo minut a půl dlouhou přesilovkou pěti proti třem, ve které bylo střídajícímu kolínskému brankáři Hermannovi několikrát pořádně horko. Střídačka hostů už už jásala v čase 57:45, ale Husův tvrdý projektil jen zazvonil na tyč Kolářovy svatyně.

O vítězi nakonec musela rozhodnout série pěti nájezdů, na které se oba trenéři dohodli. Hned na úvod vyzrál na Koláře hostující šikula Krejčík, ale žádný další hráč z vyvolené pětice exekutorů si na táborského brankáře nepřišel. Naopak kohouti našli svého hrdinu v útočníku Přibylovi. Po neúspěšných nájezdech Zaymla, Šulka, Matušíka a Matiáška v poslední sérii vyrovnal, aby se vzápětí opět rozjel na Hermanna a neomylně zařídil celkové vítězství táborské družiny – 3:2.

Pár slov s trenérem HC Tábor Arpádem Györim nejen o úterním střetnutí přineseme později

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality