Táborští hokejisté na západočeské misi obstáli a přivezli si od nováčka první výhru

26.09.2020 20:28, autor: Pavel Šácha

Na konto táborského mužstva přibylo v sobotu první vítězství. Narodilo se na ledě nováčka z Chebu, a přestože výkon kohoutů nadále vykazoval rezervy, může se stát vítaným povzbuzením do dalších zápasů. Výhra je také krásným dárkem pro táborského trenéra Arpáda Györiho k jeho padesátým narozeninám.

Táborští hokejisté na západočeské misi obstáli a přivezli si od nováčka první výhru

HC Stadion Cheb - HC Tábor

2:7 (1:3, 1:2, 0:2)

Sobota, 26.9.2020 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 16. Prošek, 30. Holub (Kořán, Strýček) - 2. Matušík (Černý, Šulek), 10. Heřman (Přibyl, Černý), 12. Dančišin (Tejko), 24. Heřman (Pařízek), 25. Šulek (Dančišin, Havelka), 46. Šulek, 49. Havelka (Tejko, Dančišin)

Rozhodčí: Glanc – Štěpánek, Baxa   Vyloučení: 6:6 - navíc Hendrych (Cheb) 10 minut OT.   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:7   Střely: 28:41   Diváci: 296

HC STADION CHEB: Vecka (12. Kašpar) – Bukovina, Michálek, Kořán, Zavřel, Vápeník, Strýček, Záruba – Holub, Rubeš, Čejka, Horký, Hendrych, Trapl, Šťastný, Fečo, Krejsa, Olejník, Prošek, Vašíček

HC TÁBOR: Kolář (Novák) – Pařízek, Radoš, Černý, Havelka, Kříž, Doktor, Havran - Matiášek, Škoda, Přibyl - Šulek, Matušík, Bárta - Dančišin, Zayml, Tejko - Heřman, Prášek.


Pro táborské mužstvo začalo střetnutí na chebském stadionu více než příjemně. Už jejich první pobyt v útočném pásmu přinesl uklidňující vedoucí gól. V polovině 2. minuty se o něj postaral Matušík, který se zmocnil odraženého puku, namísto avizované střely si pohrál s brankářem Veckou a zasunul puk do prázdné klece – 0:1. V následujících minutách se do dvou nebezpečných šancí dostali i Západočeši. Nejprve pokazil svůj samostatný únik Zavřel a v úvodu 8. minuty vychytal zcela volného Hendrycha Kolář. To hosté byli daleko produktivnější. V 10. minutě našel Přibyl při přesilové hře mezi kruhy Heřmana a táborský kapitán zacílil přesně – 0:2. O necelé tři minuty později postupovali Tejko s Dančišinem na jediného domácího obránce a k radosti své střídačky i skupinky táborských fanoušků na tribuně to vyřešili parádně – prvně jmenovaný nahrával a jeho parťák z útoku pohotově přidal třetí gól – 0:3. Tento okamžik donutil domácí střídačku k oddechovému času a střídání brankářů, kdy Vecku nahradil Kašpar. Ten až do konce třetiny neinkasoval, a naopak s radostí sledoval, jak se Prošek prodral kolem levého mantinelu až před Koláře a snížil na rozdíl dvou branek – 1:3. Tímto výsledkem už první třetina navzdory několika šancím na obou stranách skončila. Nutno přiznat, že nabyté vedení bylo až příliš lichotivým obrazem táborské hry. Podobně jako v předchozím duelu s Brodem totiž hostující celek působil nesourodým a nervózním dojmem a produktivita bylo to jediné, s čím mohli být jeho trenéři opravdu spokojení.

Hned v úvodu druhé třetiny se hráči v bílých dresech museli bránit chebské přesilovce při vyloučení Pařízka. V náročné roli ale obstáli a vzápětí poskytli hráčům Stadionu bezplatnou lekci, kterak s početí výhodou naložit. Na konci tradičního zámku stála přesná střela Heřmana 1:4. O dvě minuty později Táborští umně zakombinovali v útočném pásmu a Šulek uštědřil soupeři z dorážky pátý gólový direkt – 1:5. V následné pasáži zápasu si hosté znovu zbytečně zadělali na problémy. Stoprocentní šanci Horkého ze 7. minuty ještě Kolář zneškodnil, vzápětí ale hráli Chebští přesilovku a v jejích posledních sekundách snížil Holub z dorážky na 2:5. Povzbuzení domácí hokejisté si vzápětí vynutili dva slepené fauly na Radošovi a Křížovi a kohouti se museli bránit téměř minut a půl dlouhé přesilovce tří proti pěti. Tu ovšem přečkali bez úhony a závěr prostřední části si vzali pod svůj patronát. Ve 37. minutě se blýskl gólman Kapar proti Škodovi a vzápětí pokazil Heřmanovi samostatný útok na hattrick.

V závěrečné části už měli hosté od Jordánu hru ve své moci a ještě v její první polovině ustanovili stav 2:7. O šestý přesný zásah se přesně po pěti minutách hry postaral Šulek a na začátku 10. minuty se pohotově zapsal mezi Havelka po přihrávce Tejka. Hráči Stadionu vyvedli Jihočechy z poklidného dohrání zápasu jen dvakrát. V čase 45:31 hasil únik soupeře Pařízek a mladý arbitr Glanc nařídil trestné střílení, při kterém ovšem Kolář přečetl úmysl Trapla a skóre zůstalo v nezměněné podobě. Druhou a poslední slibnou příležitost nováčka měl v poslední třetině Krejsa, jehož dělovku ovšem Kolář vytěsnil. Další ofenzivní kratochvíle už Táborští svému soupeři zatrhli a mohli slavit zasloužené, cenné a potřebné vítězství v poměru 7:2.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Vstup do utkání se nám povedl a soupeři jsme odskočili o tři góly, bohužel naše hra nebyla dobrá a udělali jsme pár chyb, po kterých se domácí mohli klidně vrátit zpátky do zápasu. Důležité bylo, že jsme v úvodu druhé části při vedení 3:1 ubránili přesilovku soupeře. Pak už jsme si výsledek pohlídali a byli jsme lepším týmem. Vítězství nás samozřejmě těší a je za něj třeba klukům poděkovat. Bohužel nám ale stále chybí lehkost a větší pohoda a do ideálu má naše hra ještě daleko.“     

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality