Táborští hokejisté položili na lopatky houževnaté mladíky z Klatov

20.11.2019 14:34, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté ve středu složili reparát za předchozí ztrátová vystoupení na domácím ledě a připsali si nesmírně cenné vítězství nad bojovným soupeřem z Klatov. K úspěchu je nasměrovala především výtečně sehraná druhá třetina okořeněná třemi góly v kombinaci s bezchybným výkonem brankáře Dominika Šorfa.

Táborští hokejisté položili na lopatky houževnaté mladíky z Klatov

HC Tábor - HC Klatovy

5:2 (1:0, 3:0, 1:2)

Středa, 20.11.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 17. Zayml (Seidl, Havelka), 24. Heřman (Hajič), 28. Šulek (TS), 37. Pejchal (Prášek, Hajič), 54. Šulek (Dančišin, Bárta) - 46. Uhlík (Adamec, Procházka), 53. Procházka (Uhlík, Princl).

Rozhodčí: Kraval - Zimmermann, Sedláček.   Vyloučení: 4:5 - navíc Šiller (Klatovy) 5 + OK.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 48:30   Diváci: 821

HC TÁBOR: Šorf (D. Novák) - Hajič, Havelka, Dvořák, Havran, Skočovský, Radoš, Beran - Dančišin, Jan Bárta, Šulek - Seidl, Zayml, Heřman - Prášek, Březina (41. Kadilák), Pejchal, Řepík.

HC KLATOVY: Micka (Čech) - Slavík, Sysel, Šiller, Leština, Walter, Kremláček - Adamec, Hasman, Slanina, Princl, Uhlík, Reitspies, D. Roubal, Matiášek, Procházka, Hajšman.


V první šanci zápasu se už po půl minutě hry ocitl domácí Bárta, ale puk do branky hájené plzeňským mladíčkem Mickou nenasměroval. O dvě minuty později se do totožné pozice dostal klatovský Adamec a stejný byl i výsledek jeho snažení. Další průběh úvodního dějství našel v lepším rozpoložení hráče Klatov a v podstatě každý pobyt v útočném pásmu jim vynesl velkou brankovou příležitost. Naštěstí pro domácí tým si ale Šorf počínal v roli ochránce domácí svatyně naprosto chladnokrevně a zastavil všech patnáct střel soupeře směřujících na branku. Suverénně nejblíže měl k vedoucímu gólu Západočechů Uhlík, ale poprvé mu táborský gólman zkazil radost zázračným zákrokem na brankové čáře a podruhé mířil z ideální střelecké pozice mimo. Nervozitou svázaný a chybující táborský tým našel studánku se živou vodou v podstatě až na konci 16. minuty, kdy Leština fauloval Heřmana a kohouti vyrukovali do své druhé přesilové hry. Po minutě početní převahy doputoval puk od Havelky přes Seidla až na hůl Zaymla, a ten vyloženou šancí nepohrdl – 1:0. Domácí v tu chvíli pocítili úlevu, zatímco pro Klatovy bylla jednobranková ztráta krutým vyjádřením dosavadního obrazu hry.

V prostřední periodě vynahradili kohouti fanouškům všechno, o co je rozpačitou hrou v první části připravili. Táborskou ofenzivní lavinu strhl druhý gólový moment zápasu - ve 24. minutě se o něj postaral kapitán Heřman, jenž obkroužil branku, našel si ideální palebnou pozici a chladnokrevně zavěsil – 2:0. O necelých pět minut později byl při dravém průletu klatovskou obranou faulován Bárta a sudí Kraval bez váhání zkřížil ruce nad hlavou. Exekuce nařízeného trestného střílení se ujal Šulek a svůj blafák přetavil v uklidňující třetí gól – 3:0. Ve 29. minutě vychytal Šorf výpad dvojice Hasman – Hajšman, a pak už se mohl bavit bojovným a útočným hokejem v podání svých spoluhráčů. Ve 30. minutě zvonila horní tyč Mickovy klece po dělovce Šulka, a také v dalších minutách měla klatovská defenzíva mimořádně napilno. Sebevědomí táborských hokejistů navíc vydatně posílila i parádně ubráněná oslabení při vyloučeních Dvořáka a Havrana. Ve 37. minutě se za své úsilí náležitě odměnila třetí formace Jihočechů, kdy Prášek posunul ve středním pásmu kotouč na rozjetého Pejchala, a ten zvýšil povedenou ranou k tyči na 4:0. A jestliže se těsné manko Klatov po první třetině jevilo jako nespravedlivé, stav po druhé části hry museli hosté přijmout jako velice milosrdný.

V závěrečné dvacetiminutovce už euforie na táborské straně přece jen ochladla, a rázem se dostavily komplikace. Na konci 44. minuty si domácí nepohlídali počet hráčů na ledě a hostující tým je za tento prohřešek ztrestal, to když Uhlík po Adamcově přihrávce od zadního mantinelu nekompromisně uklidil puk k tyči Šorfovy branky – 4:1. Kohouti hledali na inkasovaný gól pádnou odpověď, ale Heřman ani Havelka si ve svých příležitostech na Micku nepřišli. Naopak v úvodu 53. minuty Táborští trestuhodně propadli v defenzívě a proti úniku dvou osamocených hráčů soupeře zakončenému Procházkou neměl Šorf ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 4:2. Ve vzduchu v tom okamžiku visela hrozba výsledkového zvratu, ale naštěstí pro modro-bílé barvy Tábora se brzy rozplynula. V čase 53:56 totiž vyslal Dančišin na zteč Šulka, jenž střelou mezi betony klatovského gólmana vrátil na stranu domácího celku potřebný klid – 5:2. Závěr střetnutí už s výsledkem nezahýbal, byť nepostrádal další rušné okamžiky. V úvodu 57. minuty zamířil pod sprchy klatovský mladíček Šillera, který vyfasoval za zákrok na Dančišina u mantinelu trest 5 minut a do konce utkání. Táborští tak strávili závěr zápasu v početní výhodě (téměř minutu hráli dokonce v pěti proti třem) a zraky diváků směřovaly téměř výhradně před hostující branku. Výsledkem jejich přesilovkové snahy byla ovšem jen tyč po ráně Skočovského a několik dalších nevyužitých příležitostí. I tak ale opouštěli ledovou plochu zvesela a za potlesku spokojených diváků.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Důležitá pro vývoj zápasu byla už první třetina, ve které nás výrazně podržel Dominik Šorf a dostali jsme se do vedení, přestože jsme v ní znovu měli velké problémy. První gól ale obraz hry změnila druhá část vyzněla herně, střelecky i gólově jasně v náš prospěch. V poslední třetině jsme bohužel vinou nekoncentrovanosti některých hráčů dvakrát inkasovali a soupeře naprosto zbytečně pustili do hry. Naštěstí se nám povedlo dát brzy pátý gól a utkání už jsme dohráli v klidu. Jsme samozřejmě moc rádi, že jsme těžké utkání zvládli. Bohužel nás ale v domácích zápasech stále provází daleko větší nervozita než venku.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality