Táborští hráči důležitý duel ztratili, vítězný pokřik zněl ze šatny David servisu

14.11.2018 17:24, autor: Pavel Šácha

Středeční duel kohoutů s David servisem České Budějovice zaplavil táborský zimní stadion další vlnou zklamání. Domácím hráčům nebylo nic platné ani letmé střelecké procitnutí a v utkání plném vyloučení, dohadů a emocí nedobrovolně přenechali bodovou kořist hostům z krajské metropole.

Táborští hráči důležitý duel ztratili, vítězný pokřik zněl ze šatny David servisu

HC Tábor - HC David servis ČB

3:4 (0:1, 3:1, 0:2)

Středa, 14.11.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 32. Zayml (Hrala, Kachyňa), 37. Matušík (Havran), 40. Heřman (Březina) - 16. Radoš (Hřebejk, Procházka), 37. L. Kříž (Šulčík),46. L. Kříž (Škopek, Vak), 55. Vak (Procházka).

Rozhodčí: Battěk - Ovsík, Hnát.   Vyloučení: 9:14 - navíc Hřebejk (DS) 10 minut a do konce.   Využití: 1:4   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 36:27   Diváci: 731

HC TÁBOR: Vecka (Novák) - Havran, Hajič, Černý (od 21. Šafář), Kachyňa, Dvořák, Duben - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Hrala - Prášek, Pechánek, Kadilák.

HC DAVID SERVIS ČB: Klestil (Němec) - L. Kříž, Radoš, Procházka, Škopek, Kubeš, Grauer,J. Kříž - Šulčík, Vak, Hřebejk, Sumerauer, Jiří Bárta, Ferebauer, Rolínek, Trummer st., Tejko, Kronus.

 

Do branky domácího mužstva se podruhé v sezoně postavil slávistický mladík Daniel Vecka. Proměny doznaly i obranné řady, které vyztužil již známý Ondřej Kachyňa z Motoru a osmnáctiletý mladík Matěj Šafář, který po svém konci v juniorce Motoru s Táborem už pár týdnů trénoval.

Zahajovací dějství představilo divákům již tradiční ukázku současné táborské pohody. Do utkání vstoupili svědomitě, aktivně a před brankářem Klestilem bylo neustále rušno. Solidním pohybem si Táborští dokázali vynutit čtyři přesilové hry, na 25 sekund se ocitli dokonce ve dvojnásobné početní výhodě, ale v koncovce to byl nadále velký zmar. Stejný počet střel, který mířil na Klestilovu klec, skončilo buď na výstroji bránících hráčů, nebo na zadním mantinelu. Asi nejblíže k vedoucí brance se ocitl Blažek, který se tváří v tvář Klestilovi pokusil o blafák, ale neuspěl. V 16. minutě se dostali k jediné přesilové hře hosté, a jak už je smutným zvykem modro-bílého šiku, hned z toho byla pohroma – v čase 15:40 se došourala za Veckova záda střela obránce Radoše a servismani slavili – 0:1. Od té chvíle nabrala nervozita a nepohoda táborských hráčů mohutných rozměrů a první přestávka přišla v pravý čas. Domácí navíc přišli o nejzkušenějšího obránce Černého, kterého vyřadilo ze hry přetrvávající zranění.

Stín předchozí periody ležel na táborské družině také v úvodu druhé části hry. V něm se sice bez výraznějších starostí ubránili druhému oslabení, ale i v několika dalších střídáních měli klidnější hokejisté David servisu hru ve své moci. Nad táborským ledem se vyjasnilo až s příchodem druhé poloviny střetnutí. Domácímu celku k tomu dopomohla šestá přesilová hra po faulu na Heřmana. Po minutě početní převahy vystřelil z prostoru mezi kruhy Hrala a Zayml byl u dorážky důsledný i přesný – 1:1. Další úsek hry při nestandardním počtu hráčů nabídl dva gólové momenty. Ten první měl v režii táborský kapitán Matušík, který si perfektně zpracoval přihrávku Havrana, ocitl se za zády obránce a další porci šikovnosti připojil při zakončení – 2:1. Bohužel pro domácí soubor se v závěru téže přesilovky prosadili i Českobudějovičtí. Špatného střídání kohoutů využil Šulčík, kterého sice Vecka v šanci dokázal vychytat, ale na dorážku osamoceného L. Kříže už dosáhnout nemohl – 2:2. Táborský tým si ale tentokrát dokázal vzít vedení zpět. Stalo se tak devětapadesát sekund před koncem a z podobné situace, jako při druhém gólu. Tentokrát si hostující obránci pustili za záda Heřmana, a ten po Březinově přihrávce překonal  svého loňského spoluhráče přesnou střelou mezi betony – 3:2.

Hned na začátku poslední dvacetiminutovky mohl vzít budějovickým hráčům vítr z plachet Matušík, který se po pohotové nahrávce Blažka zjevil sám před Klestilem, ale z vyložené pozice minul. O necelých pět minut později prožil domácí kapitán další zklamání, to když usedl na trestnou lavici a sledoval odtud, kterak zapadla za záda bezmocného Vecky šťastná, leč pohotová „vzdušná“ teč L. Kříže3:3. Zbytek třetí třetiny se nesl ve znamení častých, a mnohdy chybně ustanovených vyloučení, která rozbila hokejovou podívanou na malé nezáživné kousky a časové prodlevy. Metr hlavního arbitra se nelíbil žádné straně a vyslechl si své. Paradoxně více z něj dokázali těžit klidněji hrající hosté. A zatímco Táborští svými dvěma přesilovkami pěti proti třem (jednu v první části, druhou v samém závěru) pohrdli, zkušení tahouni David servisu si na svou šanci počkali a nemilosrdně ji zužitkovali. V polovině 55. minuty Vecka zlikvidoval tutovku Šulčíka, který se před něj prodral přímo z buly, ale akce pokračovala a nechytatelná rána matadora Vaka vtiskla hostům všechny trumfy do rukou – 3:4. Na odpověď měli Táborští relativně dost času, ale o to méně klidu. V závěru se jim sice při dalších vyloučeních na straně soupeře otevřela jedinečná příležitost k vyrovnání, s výjimkou šance obránce Dvořáka a několika neplodných závarů už strážce českobudějovické svatyně nevystrašili. Čtyři sekundy před sirénou se do sebe ještě pustili domácí forvard Blažek s dvougólovým střelcem hostů L. Křížem a potěšili alespoň některé diváky férově vedenou zápasnickou vložkou. Výsledek utkání už se ale neměnil a radost z vítězství se odebrala úplně jiným směrem, než by si drtivá většina z bezmála osmi stovek návštěvníků zápasu přála.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Mysleli jsme si, že se dnes odrazíme a získáme trochu klidu. Na hráčích bylo vidět, že chtějí, a v tomhle směru jim můžeme jen těžko něco vytknout. Psychika ale samozřejmě pracuje a momentálně nemáme nikoho v té potřebné pohodě. Od začátku jsme se snažili hrát agresivně, aktivně a měli jsme tam hodně přesilovek, ale góly jsme z toho nedali. Potom jsme se přece jen dostali do hry a po dvou třetinách jsme vedli 3:2. Na začátku třetí jsme měli dvě velké šance a mohli jsme soupeři odskočit, ale opět jsme je neproměnili. Pak přišly zbytečné fauly a soupeř má ve svém středu několik hodně zkušených a kvalitních hráčů, kteří s přesilovkami dokázali naložit lépe než my. Hodně to bolí, ale musíme se z toho dostat sami. Je to těžké, ale je třeba se teď připravit na sobotní domácí zápas s Orlovou a zvládnout ho.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality