Táborští hráči v hájemství David servisu kralovali a jsou bohatší i tři body

06.11.2016 00:32, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté uložili do své sezónní pokladnice další tři body. V duelu na ledě David servisu očekávali urputný boj o každou píď ledu; realita byla ovšem jiná, a přestože od třetí minuty prohrávali, dostali postupem času utkání pod kontrolu a bez výraznějšího nervového vypětí ho dotáhli k naprosto zasloužené výhře.

Táborští hráči v hájemství David servisu kralovali a jsou bohatší i tři body

HC David servis ČB - HC Tábor

2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Sobota, 5.11.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Bárta (Sumerauer, Babčuk), 55. Vylíčil (Bílek) - 10. Blažek (Pechánek, Kýhos), 17. Duben (Seidl, Kellner), 36. Mrkvička, 49. Dvořák (Blažek), 55. Březina (Hlaveš, Krátoška).

Rozhodčí: St. Mertl - Jindra, J. Mertl.   Vyloučení: 6:7   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 1:0   Diváci: 250

HC DAVID SERVIS ČB: Kůdela – Michal, Škopek, Matoušek, Zich, Babčuk, Žáček – Fleischman, Suchánek, Ferebauer, Vylíčil, Bílek, Volf, Šesták, Hanzal, Pixa, Zayml, Bárta, Sumerauer.

HC TÁBOR: Klestil - Duben, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Raiterman - Kellner, Mrkvička, Seidl - Severa, Krátoška, Březina - Blažek, Pechánek, Kýhos - Novák, Václav Prchal, Vojtěch Prchal.

 

Začátek sobotního střetnutí příliš optimismu do tábora hostujících Kohoutů nevnesl. Už v úvodu 4. minuty dokázal domácí tým zásluhou Bárty potrestat útočný faul hostů a bylo to 1:0. Téměř vzápětí se před táborským týmem otevřela minutu a půl dlouhá přesilovka pěti proti třem, ale naložil s ní prachbídně a nejostřejší zákrok si připsal jeho gólman Klestil, jenž zneškodnil únik Bílka. Postupem času se Táborští přece jen dostali do tempa a začalo se blýskat na lepší časy. V polovině 10. minuty našel Pechánek zpoza branky Blažka, a ten poprvé donutil českobudějovického brankáře ke kapitulaci – 1:1. Vyrovnávající trefa se stala signálem k další hostující ofenzívě, která nakonec nezůstala bez odezvy. V čase 16:20 si při signalizovaném trestu domácího hráč sjel před branku obránce Duben a přetavil Seidlovu ideální výzvu ve druhý táborský zásah – 1:2.

 

 Do prostředního dějství vstoupili hosté oslabení po málo vídaném vyloučení, kdy sudí potrestal dvěma minutami pasivitu obránce Havrana. Přesilové hře soupeře se táborský soubor bez potíží ubránil a záhy se znovu chopil otěží zápasu. Dělovka Seidla jen těsně nepřešla brankovou čáru (alespoň podle verdiktu rozhodčích), Severův únik zlikvidoval Kůdela a v jednom případě pomohla brankáři domácího týmu tyč. Servismani odolávali aktivní hře soupeře v hlubokém obranném bloku, také oni však dokázali být v některých momentech nebezpeční a Klestil musel řešit několik hodně ošemetných situací. Zasloužené uklidnění do táborských řad přinesla až 36. minuta a v ní paráda Mrkvičky, který ve skrumáži před domácí brankou trefil puk ze vzduchu a Kůdela neměl šanci zasáhnout – 1:3. Následná dvojí příležitost Blažka už další změnu skóre nepřinesla a hosté se museli spokojit s dvoubrankovým náskokem.

 

Jestliže někdo z přítomných v Pouzar aréně očekával mohutný nápor českobudějovické družiny, pak se hluboce mýlil. Hráči David servisu výrazně zaostávali v pohybu i hokejovosti a Táborští neomylně směřovali k vítězství. V 50. minutě se dočkali navýšení svého náskoku, to když si na Blažkovu přihrávku zpoza branky počíhal Dvořák a překonal Kůdelu počtvrté – 1:4. Chvíli poté navíc orazítkoval Kýhos tyč budějovické klece. Z jasné nadvlády Kohoutů se v 55. minutě zničehonic vynořil druhý domácí gól, o který se v oslabení svého týmu postaral Vylíčil po hezké souhře s Bílkem – 2:4. jakékoliv další komplikace ovšem vzápětí odmítl Březina, jenž zakončil svým druhým sezónním gólem další manévry hostů v útočném pásmu a stanovil konečný výsledek

Z táborské šatny 

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Měli jsme ze zápasu obavy, ale nakonec jsme ho zvládli a naprosto zaslouženě vyhráli. Začátek utkání byl z naší strany ospalý, a navíc se soupeř dostal do vedení. My jsme hned potom měli skoro minutu a půl přesilovku pěti proti třem, která nám ale vůbec nevyšla. Důležité je, že pak se naše hra přece jen zvedla a ještě v první třetině se nám podařilo výsledek otočit. Ve druhé třetině jsme byli poměrně aktivní a měli i dobrý pohyb, ale na druhé straně jsme David servis zbytečně pustili do několika vyložených šancí. Poslední část už byla jasně v naší moci, domácí jsme v ní přebruslili a přehráli. V závěru jsme za rozhodnutého stavu už zase trochu lajdali, ale jinak jsme rádi, že se místy objevil ten hokej, který chceme hrát.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality