Táborští hráči včas zahnali únavu a v duelu s Brodem pobavili diváky osmi góly

12.01.2022 17:23, autor: Pavel Šácha

Středeční večer na táborském zimním stadionu se nesl ve znamení tradičního souboje domácích kohoutů s Havlíčkovým Brodem. Domácí celek zvládl svůj třetí zápas v pěti dnech znamenitě a po šedesáti minutách hry si zapsal do sezonních statistik vysoké vítězství 8:1.

Táborští hráči včas zahnali únavu a v duelu s Brodem pobavili diváky osmi góly

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

8:1 (1:0, 3:1, 4:0 )

Středa, 12.1.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 17. Seidl (Zayml, Šulek), 25. Endál (Zayml, Šulek), 32. Endál (Radoš, Zíb), 35. Zayml (Havelka, Pařízek), 44. Šulek (Seidl, Čížek), 49. Zíb (Prášek, Matiášek), 49. Endál (Hasman), 50. Šulek (Zayml, Černý) - 37. Holenda (Voříšek, Mlynář).

Rozhodčí: Šmika - Horažďovský, Štěpánek.   Vyloučení: 6:7   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 4:0, 4:1, 8:1   Střely: 42:25   Diváci: 957

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Kříž, Hubata, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš Čížek - Hasman, Bárta, Endál - Seidl, Zayml, Šulek - Matiášek, Zíb, Prášek - Chocholoušek, od 41. navíc Duda.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Chaloupek (Nedvěd) - Kliment, Kabelka, Nepokoj, Krejčí, Čermák - Bulín, Mlynář, Tecl, Čejka, Kalač, Voříšek, Kuchta, Holenda, Ludvík, Vacík.


Také ve středečním duelu absentovalo avizované trio Tomáš Hajič, Milan Dančišin. V sestavě kohoutů už navíc nefigurovalo ani jméno útočníka Libora Švece, na jehož služby se Táborští rozhodli dále nereflektovat. Datum 12. ledna 2022 si naopak bude dobře pamatovat kapitán juniorky Jan Duda, který si v poslední části střetnutí odbyl svůj druholigový debut.

V úvodní části hry zůstali táborští hráči hernímu projevu z pondělního střetnutí na Kobře hodně dlužni. A protože hosté z Kotliny vyrukovali do utkání s tradičním elánem a houževnatostí, Jihočechům se minimálně vyrovnali. Hned podnikli několik zdárných a nebezpečných výpadů do rozhozené obrany (Voříšek, Bulín, Kuchta) a táborská defenzíva v čele s brankářem Dvořákem měla hodně práce i špetku štěstí, aby neinkasovala. Ospale působící domácí mužstvo nakonec dovedla k uklidňující vedoucí brance hra v početní výhodě, První dvě přesilovky výraznější vzruch před Chaloupkem nenabídly, ale v té třetí dostal Zayml hodně prostoru pro přesnou přihrávku na Seidla, a ten ještě více volnosti pro úspěšnou koncovku – 1:0.

Se sirénou oznamující konec první třetiny ještě vyfasoval dvouminutový trest domácí obránce Kříž. Táborští tak zahájili druhé dějství v oslabení, které se na devětatřicet vteřin zdvojnásobilo vinou faulu bránícího Seidla. Táborští ovšem zvládli nepříjemnou pasáž výtečně, a dokonce měli v jejím závěru i obrovskou šanci, ale průnik již propuštěného hříšníka Kříže zlikvidoval Chaloupek. V polovině 24. minuty stanul na prahu početní výhody i domácí celek a poradil si s ní na výbornou – povedenou spolupráci se Šulkem a přihrávajícím Zaymlem přetavil Endál v navýšení táborského náskoku – 2:0. V tu chvíli už hokejisté v bílých dresech na ledě kralovali a havlíčkobrodský gólman si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Přes veškerou snahu ovšem nedokázal svou tvrz proti stále hladovějším táborským nájezdníkům ochránit. Ve 32. minutě si na Radošovu přihrávku za záda brodských beků najel Endál a povedeným blafákem nedal brankáři hostů ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 3:0. O tři minuty později se dostal do příznivé palebné pozice Zayml a trefil se náramně – 4:0. Brzy po čtvrté domácí brance se rázně přihlásili o slovo také hokejisté z Kotliny. Na konci 36, minuty pykali kohouti za chybné střídání a následná pohledná přesilovková kombinace po ose Mlynář – Voříšek – Holenda, kterou posledně jmenovaný zakončoval do odkryté branky, vymazala nulu na kontě brodských gólů – 4:1. Domácí mužstvo to ale nikterak nepřibrzdilo v rozletu a ve zbytku druhé části mohlo přidat i další góly. Ve 38. minutě orazítkoval Šulek tyč Chaloupkovy klece, na konci 39. minuty vytasil Chaloupek zákrok z říše fantazie proti Seidlovi a na konci lapil i tvrdou ránu Endála.

Táborští diváci nakonec odcházeli z ochozů stadionu navýsost spokojeni. Jejich tým totiž v závěrečné dvacetiminutovce nikterak neslevil z trendu, který navázal v prostřední periodě, a pobavil je dalšími gólovými pamlsky. Už v úvodu 44. minuty se v obrovské skrumáži před Chaloupkem zdatně zorientovali Seidl se Šulkem a druhý jmenovaný procedil puk za brankovou čáru – 6:1. V polovině 49. minuty prolétli do útočného pásma dravci z domácí třetí formace, a přestože první útok v podání dvojice Matiášek – Prášek ještě gólem neskončil, následné zakončení Zíba po Práškově přihrávce zpoza branky už mělo gólové parametry – 6:1. Půl minuty po jejich povedeném počinu se tleskalo havlíčkobrodskému občanovi v dresu HC Tábor Endálovi, který neomylným zakončením zblízka zpečetil svůj hattrick a zároveň se díky tomu prodral do čela střeleckých tabulek celé soutěže – 7:1. Konečnou a pro domácí velmi pohlednou podobu výsledku vtiskl Šulek, jenž vymetl pravý horní růžek Chaloupkovy klece – 8:1. V posledních deseti minutách už žádný další důležitý zápis do kroniky středečního utkání nepřibyl; podepsal se pod to nejen hostující gólman Nedvěd, jenž po osmé brance nahradil nešťastného Chaloupka, ale tak jeho protějšek Dvořák, který během zápasu vyřešil hned několik velice nebezpečných šancí bruslařů. 

MILOSLAV ČECH, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„S Havlíčkovým Brodem jsme hráli už popáté v sezoně, takže soupeře známe, byť mu stejně jako nám pár hráčů ze základu chybělo. V začátku zápasu se u nás projevilo mírné podcenění a zároveň jsme měli v nohách dva zápasy ze soboty a pondělí. I když jsme to na včerejším tréninku vybruslili, bylo znát, že nám ten půlkrok často chyběl. Soupeř byl navíc tradičně houževnatý a dobře napadal, což nám působilo problémy. Trošku to uklidnil náš vedoucí gól v přesilové hře. Od druhé třetiny už jsme se rozjeli, kluci začali pracovat tak, jak mají, a odrazilo se to i do skóre. Třetí třetinu už jsme měli pevně pod kontrolou.
V naší hře se objevily i nějaké zbytečné individuální chyby, které v hokeji vždycky budou,
o kterých si můžeme popovídat, ale dvě třetiny zápasu hodnotíme velice kladně. Snad se
i divákům musel takový výkon líbit.“     

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality