Táborští hráči ve třetím přípravném vystoupení padli, radost z vítězství odplula do Kolína

20.08.2015 21:55, autor: Pavel Šácha

Táborské mužstvo má za sebou třetí prověrku před blížícím se startem druhé ligy. Na začátku šňůry čtyř zápasů v jediném týdnu podlehli na domácím ledě tradičnímu soupeři z Kolína.

Táborští hráči ve třetím přípravném vystoupení padli, radost z vítězství odplula do Kolína

HC Tábor - SC Kolín

2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

Čtvrtek, 20.8.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. T. Hájek (Hlaveš, Seidl), 20. Kellner (Polodna, Havran) - 19. Semirád, 50. Skokan (Šafránek), 54. Hlavatý (Barták, Kadlec ml.), 58. Semirád.

Rozhodčí: Pešina - Lang, Deim.   Vyloučení: 5:6 - navíc Matušík (Tábor) a Kadlec st. (Kolín) 10 minut, nařízena dvě trestná střílení proti hostům.   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4   Střely: 27:30   Diváci: 400

HC TÁBOR: Novák (Klestil - Semrád, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, A. Hájek - Kellner, Mrkvička, Polodna - T. Hájek, Matušík, Seidl - Krätzer, Zayml, Pospíchal.

SC KOLÍN: Hermann (Bernart) - Pácal, Hanzl, Skokan, Březina, Voženílek, Barták, Svoboda - Ježek, Semirád, Malý, Zumr, Šafránek, Morkes, Kadlec st., Kadlec ml., Kopec, Hlavatý.

Táborský celek vyslal do utkání tři kompletní formace. Domácímu publiku se poprvé představil brankář David Novák a vedl si velmi dobře, byť nakonec porážce jihočeské družiny nezabránil.

 Úvod střetnutí zastihl v lepším rozpoložení domácí hráče. Výsledkem jejich mírné, avšak viditelné herní nadvlády se stal vedoucí gól z hole T. Hájka, jenž spolu se Seidlem výborně zapracoval na brankovišti po střele Hlaveše od modré. Stejný obraz hry provázel ještě několik dalších minut první části, pak už ovšem Středočeši procitli a byli pro branku svého soupeře minimálně stejně nebezpeční. Mladý gólman Novák si připsal na konto několik velmi pohotových zákroků, ale práci měl nadále i hostující Hermann. Dvě minuty před koncem první třetiny zahřmělo a uhodilo před domácí brankou a paradoxně se tak stalo při hostujícím oslabení. Když už to vypadalo, že únik Semiráda dva táborští obránci zlikvidují, dostal se kolínský útočník k nepříliš prudké střele, a ta zapadla k tyči domácí klece - 1:1. Nerozhodný výsledek se ovšem do druhé periody nepřenesl. Pouhých osm vteřin před první sirénou našel Polodna pohotově zpoza branky Kellnera a Hermann byl bez šance - 2:1.

 Před nástupem do prostředního dějství nemohl nikdo na stadionu tušit, že bude druhý gól Kohoutů zároveň i jejich posledním přesným zásahem. Po vcelku vyrovnaném začátku přišla 24. minuta a v něm dvě souběžná domácí vyloučení (faul Matušíka a trest za protesty pro hráčskou lavici). Hosté sice dvojnásobnou početní výhodu nevyužili, od jejího skončení se ovšem chopili herních otěží. Díky své aktivitě roztrhli doposud poměrně pevně svázaný pytel s chybami táborských hráčů. V kolonce brankářských zásahů měl vinou toho podstatně více záznamů domácí Novák, žádnou z nebezpečných střel Kolínských ovšem za svá záda nepropustil. Navzdory střelecké převaze týmu od Labe měl nakonec nejblíže ke čtvrté úpravě skóre táborský Zayml, jenž byl faulován v samostatném úniku a rozhodčí Pešina nařídil trestné střílení. Domácí útočník při něm udělal všechno dobře, v rozhodující fázi mu ovšem před odkrytou brankou přeskočil puk hokejku. Minutu a půl před koncem druhé třetiny oslabil celek Tábora kapitán Matušík, který vyslal pár ostřejších slov k čárovému sudímu a vyfasoval "desítku".

 Podstatné dění v závěrečné dvacetiminutovce se začalo psát v podstatě až po sedmi minutách hry. Kolínský kapitán Šafránek byl nucen faulovat šikovně se uvolnivšího Zaymla, a ten dostal příležitost k reparátu za neproměněné trestné střílení ze druhé třetiny. Tentokrát zkusil kličku á la Forsberg, ale kotouč za Hermannova záda nedopravil. Posledních deset minut zápasu zvádli lépe hokejisté Kolína. Obránce Skokan nejprve přesnou střelou z kruhu zužitkoval přesilovku při vyloučení Semráda a vyrovnal na 2:2. O necelé čtyři minuty později se Kozlové usadili v útočném pásmu znovu a šťastná teč Hlavatého nasměrovala puk zcela mimo Novákův dosah - 2:3. V čase 57:28 se táborští trenéři odhodlali ke hře bez brankáře a vyslali do útočné třetiny šestici hráčů. Namísto vyrovnání však přišlo potvrzení kolínské výhry, kdy po domácím zaváhání na modré čáře dovezl Semirád  puk až do opuštěné táborské branky - 2:4.

Z táborské šatny

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: "Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, V současnosti dost tvrdě trénujeme a nečekali jsme, že budeme mít tak dobrý pohyb. Třetinu jsme nakonec vyhráli. Od nějaké osmé minuty druhé části jsme přenechali aktivitu i dravost soupeři a začali jsme kupit velké množství fatálních chyb. Ve třetí třetině se sice naše hra zase trochu zlepšila, ale hrubky ji provázely i nadále. Hosté nakonec i díky početní převaze skóre otočili. Stále se jedná o přípravu a nemá cenu dělat ze zápasu vědu. Na druhé straně si musíme všechny ty chyby rozebrat a pracovat na jejich odstranění. Pochválit můžeme brankáře Davida Nováka, kterých nás při řadě dalších šancí soupeře podržel."     

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality