Táborští hráči vynesli z Plamenů cenné tři body, i když jim bylo zbytečně horko

08.10.2016 21:19, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté slaví ve druhé lize první ryzí a plnohodnotné vítězství. Po skvělém začátku se rodilo možná až příliš těžce, nakonec ale přece jen poslali mužstvo ze Žďáru nad Sázavou domů s nepořízenou.

Táborští hráči vynesli z Plamenů cenné tři body, i když jim bylo zbytečně horko

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Sobota, 8.10.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Severa (Matušík, Hlaveš), 18. Matušík (Hlaveš), 23. Hlaveš (Severa, Seidl) - 19. Červenka (Klíma, Krupka), 26. Kaňka (Střecha).

Rozhodčí: Jechoutek - Ovsík, Svoboda.   Vyloučení: 4:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2   Střely: 27:28   Diváci: 1258

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Havran, Černý, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Košař, Raiterman - Kellner, Kýhos, Vaniš (41. Blažek) - Severa, Matušík, Seidl - Krätzer, Pechánek, Březina.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Řehoř (Sláma) - Pleva, Vítek, Beneš, Kolda, Smejkal, Klíma - Kunstmüller, Kaňka, Střecha, Krupka, Kovářů, červenka, Gregar, Bureš, Kuřítko, Plachý, Pazourek.


Táborský tým se vřítil do zápasu jako žhavá láva do Pompejí. Během minuty a půl si jeho hráči vytvořili tři stoprocentní příležitosti. Kellner ani Březina tváří v tvář zkušenému Řehořovi v brance Žďáru neuspěli, mezitím už se ale skóre přece jen změnilo, to když Severa neomylně zakončil přečíslení dva na jednoho – 1:0. Také v dalších minutách se hra odvíjela za neohrožené nadvlády domácí družiny. V přesilové hře už útočník Vaniš zvedal ruce nad hlavu, ale Řehoř s přispěním brankové konstrukce puk za čáru nepustil. Jen o chvíli později se ocitl ve své druhé stoprocentní šanci Březina, ani tentokrát ale na svůj první sezónní zásah nedosáhl. Drtivá převaha táborského celku postupem času přece jen ochabovala, přesto se nakonec diváci zaslouženého navýšení skóre dočkali. Na konci 18. minuty se o něj přesnou ranou nad beton hostujícího gólmana postaral kapitán Matušík – 2:0. I nový stav 2:0 by byl jen slabým vyústěním počáteční ofenzivní smršti Tábora, ale nakonec nezůstalo ani u něj. Pouhou minut po druhém zásahu Jihočechů totiž dostal Červenka příliš prostoru před klecí hájenou Davidem Novákem a přece jen zpříjemnil Plamenům odchod do šaten.

 Také druhá část střetnutí začala pro táborské barvy velmi slibně. Brzy po jejím zahájení byl obránce Kanov faulován Červenkou a domácí hráči tentokrát početní převahu promptně využili. V jedné ze skrumáží před Řehořovou klecí si počínal důrazně i pohotově Hlaveš a vrátil domácím dvoubrankový náskok – 3:1. Ani tentokrát ale nevydržel příliš dlouho. Hosté se doposud k ohrožení táborské branky příliš nedostávali, ale byli vysoce produktivní. V čase 25:11 se ocitl matador Kaňka sám mezi kruhy a procedil puk pod rukou klečícího Nováka – 3:2. Opětovné snížení hráče od Sázavy definitivně probudilo z letargie, táborský celek naopak uspalo, a tak se obraz hry proměnil. V dalším průběhu druhé třetiny měkl domácí gólman s výpady Žďáru podstatně více práce než doposud. V poslední minutě se dostaly Plameny při své početní převaze do tří jasných příležitostí během několika vteřin, ale Novák svůj tým výrazně podržel.

 V závěrečné periodě byl hostující soubor nebezpečnějším z obou mužstev. Jedinečné možností k vyrovnání měl především s příchodem závěrečné desetiminutovky, ale proti byl nejen velmi pozorný táborský brankář, ale také obránce Heršálek, jenž zmařil samostatný nájezd jednoho ze žďárských útočníků ukázkovou rybičkou. Kohouti, kteří vzápětí sami pohrdli početní výhodou, nabídli soupeři ještě dvě slepené přesilové hry, v nich ale před Novákovou svatyní výrazněji nezahřmělo. V závěru už si domácí celek těsný náskok pohlídal a fanoušci si poprvé v sezoně mohli užít tradiční vítězný rituál.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality