Táborští hráči zahnali favorita do kouta, ale pak mu sami otevřeli cestu k výhře

24.10.2018 16:42, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté přivítali ve středu na svém ledě tradičního protivníka z Havlíčkova Brodu. Celek z Kotliny dorazil na jih Čech v roli velkého favorita a dokázal ji potvrdit, přestože vedli domácí po dvou třetinách zaslouženě o dvě branky.

Táborští hráči zahnali favorita do kouta, ale pak mu sami otevřeli cestu k výhře

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

3:4 (2:1, 1:0, 0:3)

Středa, 24.10.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Hrala (Zayml),13. Pechánek (Prášek), 28. Matušík (Hajič) - 17. Šmíd (Blinka, Milfait),43. Milfait (Vala, Voříšek), 50.Voříšek (Semrád, Třetina), 55. Kuchta.

Rozhodčí: Šindel - Vavruška, Zimmermann.   Vyloučení: 6:8 - navíc Matušík (Tábor) neproměnil trestné střílení.   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:28   Diváci: 841

HC TÁBOR: M. Novák (Dudáček) - Havran, Duben, Černý, Hajič, Dvořák, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Hrala - Prášek, Pechánek, Kadilák.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Marek) - Horák, Kulhánek, Šmíd, Semrád, Vala, Dudycha, Dvořák - Kuchta, Ludvík, Holenda, Michálek, Voříšek, Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina, Milfait, Kozlík, Blinka.


V úvodních minutách byly zraky diváků častěji upřené do táborského obranného pásma, výrazné nebezpečí pro domácí defenzívu z toho ale nevzešlo. Postupem času se ale kohouti stále častěji osmělovali, odhodili respekt, a rázem bylo několikrát rušno i před brodským Č. Novákem. V polovině 6. minuty naservírovala druhá formace Tábora divákům chutnou hokejovou delikatesu, kdy Zayml krásně potáhl puk kolem hostujícího gólmana a předložil spoluhráči Hralovi přihrávku před prázdnou klec – 1:0. Další výrazný moment se z vyrovnaného a rychlého hokeje narodil v 11. minutě, kdy se ocitl v ideální střelecké pozici havlíčkobrodský Kuchta, ale M. Novák si s jeho zakončením bezpečně poradil. O dvě minuty později se na táborském stadionu znovu jásalo. Velmi důsledné střídání předvedla třetí domácí řada a Pechánek ho dokázal přetavil ve druhý gól – 2:0. V úvodu 16. minuty poslal sudí Šindel za katr Košaře a Bruslaři ukázali, jak nebezpečnou zbraní jsou jejich přesilové hry. V čase 16:19 se po manévrech v domácím pásmu dostal ke střele obránce Šmíd a trefil přesně – 2:1. U tohoto stavu také zůstalo, přestože si v závěru zahrál táborský celek kombinačně sice povedenou, leč neefektivní přesilovku pěti proti třem.

Druhá třetina nabídla mimořádně velké množství rušných situací, přesto se dá shrnout do jediného tématu: festival domácích přesilových her. Než se jeho brány otevřely, museli se táborští hráči ubránit dvěma oslabením. Navzdory problémům s vyhozením puku z obranné třetiny je přežili, a pak to začalo. Už ve 26. minutě se před Jihočechy vynořila dvojnásobná početná výhoda, a taková příležitost se neodmítá. Potvrdil to kapitán Matušík, který si vybruslil od mantinelu do zakončení a parádně trefil mezírku mezi horní tyčí a ramenem Č. Nováka – 3:1. Havlíčkobrodský tým jako by vypadl z role a provázely ho další technické prohřešky či nedovolené zákroky. Početní nadvláda se ale stala pro domácí družinu spíš trestem než devízou. Žádnou další příležitost zužitkovat přesilovku už Táborští nevyužili, a naopak mohli ve 35. minutě inkasoval při úniku Kuchty, proti kterému se ale výtečně postavil M. Novák. O dvě a půl minuty později se domácí mužstvo přiblížilo čtvrtému zásahu na nejkratší možnou mez, to když bylo po faulu na Matušíka v brankovišti nařízeno trestné střílení. Táborský kapitán udělal při následné exekuci všechno dobře, poslal Č. Nováka na druhou stranu, ale v poslední chvíli mu sjel puk z hole a skončil za brankou. A protože nakonec vyzněla do ztracena i pátá (!) přesilovka kohoutů, zůstal v platnosti stav 3:1.

Pokažené přesilové hry popravily táborské naděje už při sobotním derby v Písku a tento hrůzostrašný faktor razantně vstoupil do děje i ve velmi slibně rozehrané partii s druhým týmem tabulky. V první příležitosti třetí periody se ocitl Heřman, ale Č. Novák byl pozorný. Favorita z Kotliny usadil pevně do sedla konec 43. minuty, kdy se ujala střela Milfaita mezi betony domácího gólmana a dostala hosty na kontakt – 3:2. Do hry táborského souboru se vkradla nervozita, přibylo chyb, a navíc „zbohatla“ i statistika jeho vyloučení. Už při trestu Blažka ze 47. minuty bylo před M. Novákem pořádně horko, ale domácí nakonec oslabení přežili. Téměř vzápětí ale usedl na trestnou lavici Matušík a v následné početní převaze už byli herně vyzrálí Bruslaři nekompromisní; zdánlivě nevinný pokus lišáka Voříška se od betonu M. Nováka odrazil do branky – 3:3. V 54. minutě mohl zastavit příliv zklamání do domácích řad Blažek, jenž se zničehonic vynořil tváří v tvář brankáři Č. Novákovi, ale do koncovky nestihl vložit potřebný klid a trefil jen brodského gólmana. Netrvalo dlouho, a táborský stadion s výjimkou malého ostrůvku hostujících fandů zaplavilo hořké zklamání. V čase 54:00 chyboval jinak dobře hrající obránce Duben a Kuchta dostal darem vítězný gól – 3:4. V samém závěru mohli sice táborští hokejisté odvrátit pohromu vyrovnávající trefou, ale Březinovu střelu do odkryté branky stihl obránce vychýlit mimo branku a do ztracena vyzněla v pořadí již osmá početní převaha Tábora. Tahle porážka hodně zabolela…       


.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality