Tříbodová úleva! Táborští přeťali svíravou sérii, skalp jim opět odevzdal rival z Písku

27.01.2018 21:44, autor: Pavel Šácha

Šestizápasová šňůra bez bodového zisku je konečně u konce. Táborští hokejisté uvolnili smyčku, která se kolem nich nepříjemně stahovala, a v pořadí už dvanáctou výhrou v řadě nad píseckým rivalem nastěhovali do své šatny svěží náladu.

Tříbodová úleva! Táborští přeťali svíravou sérii, skalp jim opět odevzdal rival z Písku

HC Tábor - IHC Králové Písek

3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Sobota, 27.1.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Havran (Doktor), 11. Seidl (Šulek, Březina), 29. Doktor (Blažek, Havran) - 48. Vlk (Duchoň, Koupal).

Rozhodčí: Hornáček - Štětina, Šimánek.   Vyloučení: 8:7 - navíc Parýzek (Písek) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:19   Diváci: 1683

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Tesař, Havran, K. Černý, Kachyňa, Dvořák, T. Černý - Blažek, Doktor, Heřman - Seidl, Březina, Šulek - Škrdleta, Pechánek, Kadilák.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Štekr (Kříž) - Parýzek, Hanus, Suda, Hřebíček, Turek, Červinský, Hora - Sýbek, Koupal, Duchoň, Volf, Drda, Urbanec, Vlk, Rod, Ciboch, Strnad, Stauber.


Do duelu s píseckým sousedem rukoval celek Tábora v nepříjemné atmosféře a nepohodě, jaká derby už dlouho neprovázela. Před hosty – byť jim v tabulce patří poslední příčka – se tak lákavě otevřely dveře k prolomení krajně nepříznivé vzájemné bilance. Kohouti je ovšem před nimi v pravý čas zabouchli a vybojovali vítězství, které má pro ně větší cenu, než by se mohlo na první pohled zdát…

Domácím hráčům se povedl nástup do utkání přesně tak, jak si předsevzali. Už na konci 2. minuty zatáhl puk do útočné třetiny Doktor, našel obránce Havrana a jeho dělovku zaregistroval gólman Štekr (táborský odchovanec ve službách Písku – pozn. aut.) až v brance – 1:0. Jen o chvíli později dostali Táborští první možnost přesilové hry, kterou sice nevyužili, ale svou aktivní hrou nadále dělali písecké družině starosti. Ani hosté ale nerezignovali na ofenzivní výpady. Výhradně Ciboch měl během úvodního dějství tři velice slibné možnosti, ale selhala mu muška, stejně jako při další šanci Koupalovi. V 11. minutě se solidně zaplněné ochozy opět radostně rozburácely. Šulkovu střelu od pravého mantinelu pohotově tečoval Seidl a uklidňující druhý gól byl na světě – 2:0. V samém závěru třetiny si domácí hokejisté zahráli téměř minutovou přesilovku pěti proti třem, ale s výjimkou dravého průniku Kachyni, který zneškodnil Štekr, si ryzí tutovku nevytvořili.

Průběh druhé části hry rozbilo devět udělených dvouminutových trestů, a tak se táborští diváci vytoužené porce svižného hokeje nedočkali. Radost jim tak udělala alespoň pohledná přesilovková situace z 29. minuty, kdy se do křížné přihrávky Blažka opřel z první Doktor a parádní ranou k tyči zvýraznil vedení Tábora na 3:0. Zbytek druhé třetiny – snad s výjimkou oslabení v závěru – mělo táborské mužstvo ve své režii, ale další gólový úspěch už nepřidalo. Možná nejblíž k němu měl v početní nevýhodě svého týmu Seidl, ale při blafáku mu sjel puk z hole a písecký gólman si mohl oddechnout.

Na první výrazný okamžik závěrečné dvacetiminutovky si museli diváci počkat až do 47. minuty, kdy hostujícího Štekra náležitě vystrašil Blažek, ale jeho branku těsně minul. Jen o chvíli později toho mohl hbitý táborský forvard litovat dvojnásob. V čase 47:36 vystřelil na druhé straně zpoza obránce Vlk a Novákova lapačka se po jeho projektilu natahovala marně – 3:1. Tento okamžik domácí hráče rázem vyhodil ze sedla a vnesl do jejich hry viditelnou nervozitu. Hosté od Otavy tak v podstatě poprvé převzali herní otěže a v několik dalších minutách byli o poznání živější než jejich hostitelé. Nic, coby je vrátilo do hry o bodový zisk, se však na ledě neudálo, a obraz hry znovu spočinul v dosavadním rámu. Příležitost odvolat brankáře a pokusit se dostat domácí do úzkých zmařil píseckému souboru zbytečný faul Volfa. Jeho prohřešek sice táborští hráči gólem nepotrestali, i tak ale dovedli spíše urputné derby k zaslouženému a tolik potřebnému vítězství.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality