Turnaj mladých nadějí

13.03.2014 18:14, autor: Jiří Jelínek

TURNAJ MLADÝCH NADĚJÍ

 Ročník přípravky 2005 pořádá již třetím rokem turnaj pod názvem „TURNAJ MLADÝCH NADĚJÍ”. Jedná se o prestižní turnaj v minihokeji, kde svoje síly poměří 140 mladých hokejistů ročníku 2005. Pro tento ročník se jedná o poslední sezonu v minihokeji, kdy mají fanoušci možnost pozorovat současně čtyři týmy na ledové ploše. Při prvním ročníku startovalo na turnaji 5 mužstev a mladí hokejisté turnaj vyhráli. O rok později se turnaje zúčastnilo již 12 mužstev. Mladí hokejisté Tábora sice své vítězství neobhájili, ale 4.místo v tvrdé konkurenci bylo velmi dobrým výsledkem. Obou ročníků se zúčastnila mužstva především z extraligových klubů a za organizaci a sportovní úroveň turnaje si pořadatelé vysloužili velké uznání od zúčastněných týmů. Tím si však nastavili vysokou laťku pro letošní ročník, o který byl velký zájem. Bohužel z časových důvodů museli pořadatelé některé týmy s omluvou odmítnout. 3.ročník se bude hrát systémem „každý s každým” a o celkovém vítězi spravedlivě rozhodnou výsledky ze všech odehraných utkání.

 Fanoušci, kteří na turnaj zavítají, se mohou těšit na mladé hokejisty z týmů:

HC PLZEŇ 1929, HC KOMETA BRNO, HC RYTÍŘI KLADNO, HC SPARTA PRAHA, HC DUKLA JIHLAVA, HC ENERGIE KARLOVY VARY, HC PIRÁTI CHOMUTOV, SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ, zahraničního účastníka mužstvo HC SLOVAN BRATISLAVA a domácí tým HC TÁBOR.

Největší podíl na uspořádání turnaje má především Lukáš Cícha, Tomáš Kratochvíl, Lukáš Kupka, Radek Pechánek.

 Hlavního organizátora turnaje Lukáše Cíchy jsme se zeptali, jak probíhaly přípravy na prestižní turnaj mladých hokejistů:

„Náročná příprava začala již v listopadu a společně s městem Tábor, vedením HC Tábor, trenéry, rodiči dětí a především za podpory všech sponzorů ladíme veškeré detaily organizačních příprav a není jich opravdu málo. Za velkou pomoc patří poděkování především klubu, jmenovitě Štěpánu Kadilákovi a s přípravou pomáhá i Pavel Kratochvíl. Tím, ale pochvalami nekončím, protože to bude velká zásluha i ostatních, na které úkoly teprve čekají. Například v loňském roce tým, Petr a Pavla Spěváčkovi skoro neopustili za celé dva dny časomíru, odkud se vše řídilo. Dále si ceníme i pomoci od kamarádů, kteří se budou starat o chod přípravy ledů k minihokeji a tím měli v minulých ročnících rodiče čas, vytvořit pěknou atmosféru a starat se o své ratolesti v době volných minut. Co mě velmi těší, je originální písnička k turnaji, kterou představíme při zahájení turnaje a poté i na webu. Písnička vznikla za spolupráce rodičů, především díky Noháčovým a Lutovským a nazpívala nám ji skupina SIMON. Jak už bylo řečeno, letos patří velký dík sponzorům, které se nám podařilo získat. Je pravda, že sehnat sponzory je velmi složité, vždy jde o prezentaci, medializaci akcí, které pořádáte, ale když jde o sport a děti uděláte pro jejich radost maximum. A tak opět neodjede „ŽÁDNÝ” malý hokejista z turnaje s prázdnou.  Nejen na vítězný tým turnaje čeká spousta hodnotných cen, oceněni budou i šikovní jednotlivci, kteří budou vyhodnoceni spravedlivě a to hlasy všech trenérů. Na své si přijdou i návštěvníci turnaje, pro ně je připravena spousta promoakcí, na kterých se nejvíce podílel pan Šedivý, který udělal radost i většině fanoušků táborského hokeje otevřením FANS SHOPU. Na návštěvníky turnaje čeká i bohatá tombola. Nikdo se na turnaji rozhodně nudit nebude. Ono vidět takovou to „mini extraligovou soutěž”, našlapanou do dvou dnů, vezme za srdce nejednoho hokejového fandu. Největší radost nám udělá, když přijdou fanoušci podpořit náš tým HC TÁBOR – přípravku B.”

 Podpořit nadané táborské hokejisty v jejich turnaji, se rozhodli i hráči A-týmu HC Tábor, kteří by měli doprovodit mladé hokejisty při slavnostním nástupu na ledovou plochu.

Organizátoři turnaje zajišťují jednotlivým týmům nejen stravování, ale i ubytování. K dnešnímu dni mají upřesněny počty hráčů a trenérů. S požadavkem o zajištění ubytování se hlásí ale i rodiče, kteří přijedou podporovat své týmy.

ŘEČÍ ČÍSEL

Pokud spočítáme, že již nyní je nahlášen příjezd a ubytování pro 350 osob, k tomu připočteme fanoušky, příbuzenstvo, kamarády rodičů a hokejistů, které turnaj v minulých dvou ročnících zaujal dostaneme se na počet hodně přes 500 osob a to už je návštěvnost větší, než-li na některých zápasech A-týmů hokeje I. či II. Ligy. Pro srovnání např. Kadaň 295 osob, Beroun 327, Benátky 274, Bílina 124, Kobra Praha 107, Řisuty 106.

Náklady na ubytování a stravu, které si hradí rodiče zúčastněných týmů se vyšplhají na částku 210 tisíc Kč.

Úsilí, které organizátoři vynaložili v hledání sponzorů, se výrazně promítlo do celkového rozpočtu turnaje a jen díky přízni sponzorů, neodejde žádný hokejista s prázdnou. Společně se zážitky z turnaje, si všichni hokejisté z Tábora odvezou i věcné ceny, které sponzoři darovali organizátorům bezmála za 45 tisíc. Celkové náklady na uspořádání turnaje, včetně věcných cen, dosáhnou částky téměř 90 tisíc Kč.

 Nezbývá, než-li našim malým hokejistům popřát co nejlepší výsledky a věříme, že v závěrečném účtování bude mužstvo HC Tábor figurovat na předních příčkách.

Za uspořádání turnaje, který v neposlední řadě zvyšuje prestiž hokeje v Táboře, patří všem, kteří se na turnaji podílejí, velké poděkování.

 KLOBOUK DOLŮ 3.TŘÍDO !!!

Pavel Kratochvíl 

ČASOVÝ HARMONOGRAM TURNAJE

22.3.2014 sobota: 8.15hod – 18.30hod

23.3.2014 neděle: 7.30hod – 14.30hod

 Slavnostní zahájení s nástupem všech týmů, je na programu v sobotu v 9:25hod.

Slavnostní ukončení turnaje a předání cen proběhne v neděli ve 13:35hod.

 Zápasy mužstva HC Tábor

22.3.  08:15  HC Tábor – HC Kometa Brno
             10:10  HC Tábor – HC Piráti Chomutov
         12:10  HC Tábor – HC Rytíři Kladno
          14:25  HC Tábor – HC Sparta Praha
       16:25  HC Tábor – HC Plzeň 1929

23.3.   07:30  HC Tábor – HC Karlovy Vary
 09:30  HC Tábor – SK Třebíč
           10:55  HC Tábor – HC Dukla Jihlava
                 12:20  HC Tábor – HC Slovan Bratislava



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
  • Dominik Pavlát míří do Finska

    Po 20.05. |

    Čtyřiadvacetiletý klenot táborské brankářské líhně Dominik Pavlát se chystá na své první zahraniční angažmá. Letošního finalistu extraligy s úspěšnou reprezentační zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour zlákal do svých řad přední finský tým Ilves Tampere. Dominiku, přejeme hodně štěstí a spokojenosti v novém působišti      

      

    Více...
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

Starší aktuality