Tým plný nováčků v Kotlině doplatil na nevyužité šance a příliš mnoho chyb

06.08.2020 23:52, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor si na úvod seriálu přípravných zápasů připsalo porážku na ledě Havlíčkova Brodu. Sestava plná nováčků a testovaných hráčů neodvedla v Kotlině špatný výkon, v útočné aktivitě soupeře převyšovala, ale do kolen jí srazilo velké množství individuálních chyb v kombinaci s neefektivní koncovkou. Stínem zápasu je nepříjemné zranění Štěpána Kadiláka, který s vážně poraněným okem strávil noc v jihlavské nemocnici.

Tým plný nováčků v Kotlině doplatil na nevyužité šance a příliš mnoho chyb

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

5:3 (0:1, 4:2, 1:0)

Čtvrtek, 6.8.2020 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 32. Vácha (Cachnín, Homola), 33. Padělek (D. Košťál), 34. Cachnín (Holenda, Vácha), 38. Kliment (Cachnín, Holenda), 44. Cachnín (Holenda) - 18. Beran (Dančišin, Šulek), 36. Matiášek (TS), 40. Matiášek (Bouška, Dančišin).

Rozhodčí: Stehlík - Krejčí, Křivohlavý.   Vyloučení: 9:4   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3   Střely: 33:36   Diváci: 214

BK HAVLÍČKŮV BROD: Chaloupek (31. Nedvěd) – Kliment, Krejčí, Věžník, Vácha, Zvěřina, Vála, Škareda – Holenda, Cachnín (C), Čejka – J. Košťál, Padělek, D. Košťál – Janiurek, T. Ludvík, J. Ludvík – Homola, Cejpek, Pokorný.

HC TÁBOR: M. Novák (Kolář) - Havran, Bouška, Hajič, Zderadička, Dvořák, Beran, Vorobjev - Dančišin, Kadilák, Matiášek - Šulek, Bárta, Březina - Prášek, Šedivý, Macháček - Řezáč.


Foto k článku: Luboš Vácha (www.bkhb.cz)

Na havlíčkobrodském ledě se hrál od začátku svižný hokej s řadou rušných okamžiků před oběma brankami. Úvod první třetiny zastihl v lepším rozpoložení táborské hokejisty. Hned v úvodu čelil jihlavský mladík v brance Bruslařů Chaloupek šancím Bárty a Dančišina, a také v následujících minutách byl viditelně zaměstnanějším z obou maskovaných mužů. Aktivní hrou a dobrým pohybem si hosté vynutili mimo jiné i tři přesilovky a nejen v nich uměli být nebezpeční. Kýžený efekt jim to ale nepřinášelo, a tak se museli spokojit alespoň s tím, že drželi ofenzívu soupeře na uzdě. S příchodem druhé poloviny úvodní periody se však při závaru před svou klecí náležitě zapotil i táborský gólman Novák a pro domácí to byl signál k tomu, aby ze sebe setřásli ostych a vyrovnali hru. Přesto to ale byli Jihočeši, kteří zbavili utkání bezbrankového stavu. Na konci 18. minuty vypálil od modré čáry obránce Beran a jeho projektil dosvištěl přes klubko hráčů na správné místo určení – 0:1. S bleskovou odpovědí na gól Tábora mohl přispěchat Cejpek, ale vylámal si zuby na Novákovi.

Také v první polovině druhé třetiny si Táborští vytvořili více slibných příležitostí než jejich hostitelé, ale do skóre se to pohříchu nikterak nepromítlo. Jako první ovšem zahrozil už po necelé minutě hry domácí Holenda, Novák si ovšem s jeho samostatným únikem skvěle poradil. Stejná situace se o dvě minuty později pak udála na druhé straně, kdy Hajič vyslal do úniku Šedivého, ale také brodský gólman znamenitě zasáhl. V následujících minutách vstoupil zápas do své klíčové fáze. Dobývání havlíčkobrodské svatyně v čele s náporem třetí formace i tutovkami Matiáška a Březiny vyznělo do ztracena, a jak už to tak bývá, trest na sebe nenechal dlouho čekat, A byl velmi krutý…!
 Brodský tým dokázal skórovat třikrát v rozmezí necelých dvou minut a nastěhoval na svou střídačku bohatou porci pohody. Všechno začal jeho nápor, ve kterém sice Novák zmařil dvě obrovské domácí šance, ale na „neviditelnou“ střelu Váchy do skrumáže před brankou už nestačil – 1:1. O třicet šest vteřin později využil hrubého nedorozumění defenzívy hostů nikým neobsazený matador Padělek a zajistil svému týmu vedení 2:1, aby se jen minutu poté natlačil přes bránícího hráče Tábora do zakončení Cachnín a navýšil skóre na 3:1. Další útočné choutky Bruslařů už hosté dokázali potlačit a nadechli se k velkému tlaku. Ten však přinesl pouze další tutovku Březiny a vyložené šance Šedivého s Práškem. Posledně jmenovaný v ní jen orazítkoval tyč branky, ve které v polovině utkání vystřídal Chaloupka Nedvěd. V posledních čtyřech minutách hry viděli přítomní hokejové fandové hned tři gólové okamžiky. V čase 35:58 se ocitl za zády domácích beků Matiášek a vykoledoval si trestné střílení, které následně neomylně proměnil – 3:2. Ve 37. minutě poslali sudí za katr Dančišina a po pouhé půlminutě hry ztrestal jeho prohřešek obránce Kliment – 4:2. Mužstvo od Jordánu brzy odpovědělo stejnou mincí – zdařilá přesilovková kombinace skončila střelou Boušky a pohotovou gólovou tečí Matiáška4:3.

Na úvod závěrečné dvacetiminutovky pohrdli hráči Tábora další početní výhodou, a navíc bezprostředně selhali v komunikaci a nepokrytý Cachnín zvýšil na 5:3. Ve zbytku zápasu počítali hosté už jen ztráty. Nejprve ze hry odstoupil s bolestivě naraženým stehenním svalem Bárta. Na konci 46. minuty zasáhla hůl domácího J. Ludvíka nešťastně oko táborského forvarda Kadiláka a jeho zranění se jevilo tak vážné, že byl převezen do jihlavské nemocnice. Kohouti se v následné čtyřminutové přesilovce neprosadili a ke kontaktní brance nedotáhli ani pár dalších slibných akcí. A protože už skóre nezměnil ani efektně, leč nepřesně zakončený únik brodského D. Košťála, zůstal v platnosti stav 5:3.

Hodnocení trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Začátek zápasu se nám herně povedl a soupeře jsme v něm předčili.
Je velká škoda, že jsme při svém vedení nezlomili utkání na svou stranu z dalších šancí, které jsme si vytvořili. Naopak domácí třemi slepenými góly během dvou minut otočil skóre, k čemuž
mu dopomohly naše individuální chyby. Zápas byl každopádně oboustranně užitečný. Měl vysoké tempo a i přes porážku nám ukázal věci, které jsme chtěli a potřebovali vidět. V úterý proti Kolínu bude naše sestava zase jiná. Mrzí nás nepříjemné zranění Štěpána Kadiláka; věřím, že bude brzy v pořádku.“          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality