Vítězství na ledě i v hledišti!

14.11.2012 23:00, autor: Jiří Jelínek

HC Milevsko 2010 - HC Tábor

3:4 (1:0, 2:1, 0:3)

Středa, 14.11.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Čunát (Kořánek), 28. Sýbek (Procházka), 38. Nikodém (Somerauer) - 33. Nedorost (Kratochvíl), 58. Seidl (Hájek, Matušík), 59. Matušík (Seidl, Kolomý), 59. Šulčík (Kellner)

Rozhodčí: Jechoutek - Ledinský, Slavík   Vyloučení: 2:2   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4   Střely: 27:49  

HC MILEVSKO 2010: Knap (Pipek) - Štych (C), Čunát, Procházka (A), Srdínko, Klíma, Hlinka - Bernad, Kořánek, Markulinec, Nikodém, Hamerle, Fořt, Radosta, Novák, Somerauer, Volf, Sýbek

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Heršálek (A), Adamec, Škulina, Hlaveš, Černý - Šulčík, Nedorost, Kellner - Matušík (C), Hájek, Seidl - Kolomý, Heřmánek, Kratochvíl - Pechánek R. (od 21.)

Reportáž

Druhé letošní derby začalo velice z ostra. Již ve druhé minutě měli velkou šanci domácí, kteří v rohu vybojovali puk a posílali jej na brankoviště, kde však zakročil hostující brankář. Vzápětí byli táborští hokejisté vyloučeni, jmenovitě Tomáš Kratochvíl na 2+2 minuty za hru vysokou holí. V celé přesilové hře byli domácí naprosto bezzubí. Nedokázali se dostat ani do pásma, až patnáct vteřin před koncem přesilovky nahodil od modré čáry domácí obránce Čunát a kotouč skončil až v brance – 1:0. Poté se začali o slovo hlásit i Táborští. Radek Seidl dostal hezkou přihrávku zpoza branky, ale zpracovával kotouč příliš dlouho a trefil jen připraveného Knapa. Roman Šulčík našel rozjetého Davida Kellnera, který jen vyprášil výstroj domácího brankáře. Do prakticky shodné situace jako Radek Seidl se dostal i Roman Šulčík, ale jeho střelu kryl výborně chytající Knap. Tábor nadále pokračoval v tlaku, nejprve trefil Radek Seidl boční síť domácí branky a poté se neujala ani přesilová hra. V závěru třetiny měli slušnou šanci oba celky. Nejdříve se domácí trefili do sítě Tomáše Klestila, ale pouze z boku. Z okamžitého protiútoku táborští hokejisté nastřelili boční oblouk branky.

Úvod druhého dějství se hostům příliš nevydařil, kazili rozehrávku a dostávali se tak pod tlak domácího Milevska. Ten přinesl ve 3. minutě velkou šanci. Milevští hokejisté uháněli ve třech na jediného táborského obránce, jehož vykombinovali a střelou z voleje protáhli Tomáše Klestila. Ten předvedl nádherný zákrok lapačkou. Ještě v téže minutě dostali další výhodu přesilové hry hosté, v té se dvakrát Kohouti objevili sami před domácím brankářem, ale ani jednou neuspěli. A tak v osmé minutě druhé třetiny přišel trest. Domácí se opět prosadili díky nahození, jenž bylo několikrát tečováno a zapadlo za tyčku bezmocného Klestila – 2:0. V těchto fázích zápasu domácí srovnali hru, díky tomu se dostali do dalšího přečíslení, ale hostující brankář se dobře přesunul a střelu pokryl. Ještě v téže minutě se konečně dočkali Kohouti. Přihrávku z rohu kluziště poslal Kratochvíl a Nedorost usměrnil kotouč do branky – 2:1. Hosté pak měli ještě další šanci, ale dorážkou mířili mimo. A tak se opět z ničeho prosadili domácí. Nikodém vjel do útočné třetiny, vystřelil přes obránce a rozesmutnil enklávu táborských fanoušků, kteří měli v souboji v hledišti navrch – 3:1. Na konci třetiny měli ještě domácí možnost přesilové hry, kterou nevyužili a její část si přenesli do poslední části základní hrací doby.

Ale ani zbytek přesilové hry Milevska k brance nevedl. A tak zavelel k náporu Tábor, který se snažil tlačit před domácího brankáře. Velkou šanci měl Tomáš Kratochvíl, jenž dostal pěknou přihrávku zpoza branky, ale trefil pouze klín domácího brankáře. Hostující hráči se poté stále snažili pronikat před domácího brankáře, ale Milevsko dobře bránilo a nepouštělo Tábor do vyloženějších příležitostí. Sami však nepřejeli červenou čáru s kotoučem na holi, pouze vyhazovali a vyčkávali. A dočkali se, v posledních pěti minutách se začali dít věci. Nejdříve dostal na brankoviště přihrávku Havran, ale střela mu sjela a minula branku. Ve stejné situaci byl i Luboš Heršálek, ale také minul. Až v 17. minutě se táborští fanoušci radovali podruhé. Nastala naprosto stejná situace jako při první brance hostů, jen s jinými aktéry. Tomáš Hájek nahrával z rohu a Radek Seidl tečoval kotouč do branky – 3:2. Za minutu již bylo vyrovnáno, nahození Radka Seidla od modré čáry trefilo nic netušícího Jakuba Matušíka do brusle a kotouč se odrazil do branky – 3:3. Ale ani to modrobílým nestačilo, za 37 vteřin hry již vedli. Od mantinelu vystřelil Roman Šulčík, jehož střela prošla chumlem hráčů a zapadla za vynervovaného Knapa – 3:4. Domácí poté ještě zkusili oddechový, ale šance si nevytvořili. Naopak Táboru nebyl uznán gól do prázdné branky pro offside.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Celý ten zápas byly jedny velké nervy, ale musím konstatovat, že hokejový bůh existuje. Protože tenhle zápas jsme si nezasloužili prohrát. V první třetině jsme Milevsko úplně přehrávali a oni dali branku z ničeho. Ve druhé trošku vyrovnali hru, ale ve třetí třetině nedojeli s pukem ani na červenou čáru. Na konci zápasu jsme měli samozřejmě kopu štěstí a domácí smůly, ale myslím si, že je to spravedlivé. Myslím si, že ten rozhodčí nepískal vůbec nedovolené bránění, držení, hákování prostě vůbec nic. S vítězstvím jsme hodně spokojení. Jsou to promrzlé tři body, ale ten závěr nás rozehřál.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality