Výtečná sezona 9. třídy. "S klukama byla radost pracovat," říká kouč Arpád Györi

22.03.2020 23:33, autor: Pavel Šácha

Hokejisté 9. třídy HC Tábor mohou na uplynulý ročník vzpomínat v dobrém. V tabulce své ligové soutěže dlouho proháněli vedoucí Spartu Praha a jejich domácí souboj s tímto soupeřem (4:4) byl jedním z nejatraktivnějších mládežnických zápasů uplynulé sezony na táborském stadionu. V posledních týdnech předčasně ukončené soutěže sice mladým kohoutům i vinou absencí klíčových hráčů lehce docházela pára, přesto mohou sezonu považovat za velmi úspěšnou a přínosnou. Optikou výsledků jim jejich snažení vyneslo 3. příčku.

Výtečná sezona 9. třídy. "S klukama byla radost pracovat," říká kouč Arpád Györi


Před táborským týmem skončila v soutěži pouze vedoucí Sparta a Plzeň, které navíc Jihočeši hleděli na záda jen vinou horšího skóre. Až za nimi se ocitli v ligové tabulce takové týmy jako Motor České Budějovice nebo Slavia. 
 „Je to určitě lichotivé, ale umístění bereme v podstatě jako podružnou záležitost,“ zdůrazňuje trenér táborských deváťáků Arpád Györi. „Důležité pro nás byly výkony hráčů, a také za ty si zaslouží pochvalu,“ dodal.

Klání 9. tříd se vrátila do spektra mládežnických soutěží po jejich reorganizaci a bylo to správné rozhodnutí. „Beru to jednoznačně jako přínos,“ potvrdil Arpád Györi. „Přechod do dorostu je pro kluky hodně náročný. Díky této soutěži mohli odehrát zápasy s tak kvalitními soupeři, jakými jsou třeba Sparta, Slavie. Takové by jinak nepotkali. Podobná utkání představují výzvu a mnohem víc motivují.“

Na další důkaz kvality mužstva nemuseli trenéři čekat dlouho. „Už na turnaji v Přerově, který jsme vyhráli, bylo vidět, že by se tým mohl pohybovat nahoře a svými výkony konkurovat nejsilnějším soupeřům z velkých klubů,“ připomněl lodivod „deváťáků“. „Výborný jsme pak měli i vstup do sezony. Naše výkony byly nadstandardní a kluci hráli s obrovskou chutí,“ pochvaluje si.

 Jestliže v sezoně pociťoval silný a soudržný výběr nějakou výraznější bolest, pak to byla produktivita. „S koncovkou jsme se často dost potýkali; šance jsme si vytvářeli, ale nedokázali jsme s nimi lépe nakládat,“ poukázal Arpád Györi na nedostatek, který jakoby byl v Táboře léta zakořeněný.

Jak už bylo výše uvedeno, přelom roku přinesl ústup z nejzářivějšího výsluní. Celek 9. třídy postihly zdravotní potíže hráčů; právě v tomto směru zasáhla do jeho chodu i olympiáda dětí a mládeže, kde měla táborská líheň k velké radosti velmi početné zastoupení, ale po návratu z tohoto turnaje někteří hráči omarodili. „Některé ztráty pro nás byly opravdu citelné, například ty Adama Kofroně a Pepy Eichlera. Celkovou sílu mužstva to samozřejmě poznamenalo. Na druhé straně je třeba říct, že i ti ostatní kluci zvládali zápasy velmi dobře, jen už to prostě nebylo z naší strany tak dominantní,“ myslí si Arpád Györi.

S koncem letošní sezony prožíval hlavní kouč nejstaršího žákovského souboru hodně nostalgické pocity. Nejlépe to dokumentují jeho závěrečná slova na adresu svých hokejových oveček. „Skončilo období pěti let, kdy jsem tenhle tým jako trenér vedl. Můžu říct, že byla opravdu radost s ním pracovat a jsem rád, že se mi to poštěstilo. Kluci po celou dobu vykazovali výkonnostní progres a hlavně na nich bylo vidět, že mají do hokeje velkou chuť. To je pro trenéra ta největší odměna. Chtěl bych jim za všechno moc poděkovat a popřát jim, ať je hokej dál baví a prožívají s ním hodně radosti. A samozřejmě i to, aby se jim dařilo ve škole i v životě,“ popustil Arpád Györi uzdu emocím.

Tým 9. třídy

Soupiska: Daniel Jansa, Jan Noháč – Ivan Shaklein, Josef Eichler, Matěj Kolací, Matyáš Cícha, Michal Štefka, Tomáš Čeněk – Adam Kofroň, David Kupka, Denis Řehoř, Filip Šindelář, Jan Seidl, Jan Šťastný, Josef Pufr, Lukáš Lutovský, Marek Eremiáš, Michael Botka, Michal Duben, Ondřej Sabiniok, Petr Pospíchal.

Trenéři: Arpád Györi, Štěpán Kadilák mladší, vedoucí týmu: Lukáš Cícha.       

                  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality