Výtečně! Hráči Tábora zůstali ve vítězném módu i na ledě nepříjemných Klatov

06.11.2021 20:52, autor: Pavel Šácha

Do sezonní sbírky táborských hokejistů přibyla po sobotním večeru jedenáctá, a tentokrát mimořádně cenná výhra. Narodila se na ledě tradičně houževnatého soupeře z Klatov, který si před utkáním hýčkal šňůru šesti vítězných vystoupení v řadě.

Výtečně! Hráči Tábora zůstali ve vítězném módu i na ledě nepříjemných Klatov

HC Klatovy - HC Tábor

1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Sobota, 6.11.2021 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 55. Eret (Michel) - 17. Šulek (Matušík, Endál), 17. Endál (Hasman, Radoš), 28. Seidl (Matušík, Šulek), 59. Šulek (Matušík, Černý)

Rozhodčí: Němec - Rubáš, Charvát.   Vyloučení: 7:8 - navíc Kolda (Klatovy) a Kříž (Tábor) 5+OK   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 1:3, 1:4   Střely: 28:34   Diváci: 220

HC KLATOVY: Polívka (Brtník) - Sysel, Houdek, Houfek, Walter, Kovářík - Kolář, Tulačka, D. Roubal, Kaiser, Eret, Michel, Kuchárik, J. Roubal, Kolda, Procházka.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Mazanec, Čížek - Škoda, Zayml, Prášek - Seidl, Matušík, Šulek - Hasman, Dančišin, Endál.

Na klatovském ledě se hrála od úvodních minut velmi svižná a rušná hokejová partie. Táborští byli pilnější v počtu střeleckých pokusů, řada z nich ale končila na výstrojích příkladně clonících protihráčů. Domácí mužstvo zaměstnalo gólmana Koláře sedmi střeleckými pokusy, hned tři z nich ale spadaly do kategorie vyložených šancí. Na brankáři, který klatovské prostředí velmi dobře zná, si v úvodu zápasu i na konci první části vylámal zuby Eret, a neuspěl ani J. Roubal, jenž se ve 13. minutě v oslabení svého týmu řítil na Koláře zcela sám. Posledních zhruba šest minut zahajovací periody si vzali hosté pod svůj patronát a rázně vykročili za pozdějším vítězstvím. Na začátku 17. minuty se v jejich početní výhodě ujala nepříliš „přesilovková“, leč povedená kombinační akce, na jejímž konci stálo nekompromisní a hlavně přesné zakončení Šulka – 0:1. Jen o čtyřiapadesát vteřin později vyrazil domácí gólman Polívka Hasmanovi pouze na hůl Endála, jenž ho velmi pohotově usměrnil do klatovské klece – 0:2. Třetí ostrý úder mohli Západočeši od kohoutů inkasovat na konci 19. minuty, ale střela obránce Pařízka pouze zazvonila na tyč Polívkovy branky.

Čeho se táborský soubor nedočkal na konci první třetiny, to dokázal po sedmi minutách hry ve druhé periodě. Jeho druhá formace znovu bleskově zakombinovala v útočném pásmu a Seidl po přihrávce Matušíka pálil z hranice kruhu nejen pohotově, ale hlavně tvrdě a přesně – 0:3. S přestupem do druhé poloviny zápasu se do hry vloudila častá vyloučení, a také emoce, které vyústily mimo jiné i v ráznou potyčku několika hráčů. A protože se hokejisté od Jordánu netěšili valné přízni rozhodčího Němce, ocitli se hned dvakrát v krátkém sledu v početní nevýhodě tří proti pěti. V této nepříjemné situaci strávili v součtu více než minutu a půl, ale cestu ke gólové kořisti mladým domácím dravcům neprodyšně uzavřeli. V posledních minutách však sami pohrdli vítanou přesilovou hrou a průběžné skóre se před druhou sirénou neměnilo.

Oboustranný důraz ve hře i v soubojích vykazoval i průběh závěrečné dvacetiminutovky. V její první půli musel jihočeský tým čelit třem přesilovkám svých hostitelů, a přestože se v nich párkrát ocitl v soupeřově sevření, defenzíva v čele s výtečně chytajícím Kolářem jim bez velkých starostí odolala. Nový náboj vnesl do závěrečných fází zápasu konec 55. minuty, kdy domácí Eret potrestal jednu z mála viditelných táborských chyb a přesnou střelou nad Kolářovo rameno oživil naděje domácích hráčů na výsledkový zvrat – 1:3. Víc už toho ale diváci od klatovského souboru neviděli. Skupinu táborských fans naopak dokázaly zahřát ještě dva radostné momenty. První z nich byla vítězná šarvátka Kříže s Koldou, druhým pak Šulkova pojišťovací trefa do odkryté klatovské branky při power play soupeře 1:4.

ARPÁD GYÖRI, trenér HC Tábor:

„Odehráli jsme výbornou první třetinu, která byla s ohledem na konečný výsledek klíčová. Důležité bylo, že jsme ve druhé třetině dokázali přidat třetí gól, a hlavně poté dvakrát velmi dobře ubránili soupeřovu přesilovku pět na tři. Náš výkon působil uceleným a koncentrovaným dojmem, byť pak bylo utkání značně rozkouskované častými oslabeními. Naše vítězství nad nepříjemným a bruslivým soupeřem je každopádně zasloužené a kluky musím za výkon pochválit. Výborně zachytal Kristián Kolář. Jsme rádi za tři body, a teď už se budeme připravovat a těšit na sobotní zápas na Kobře.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality