Zápas s Kolínem? Urputný boj, jen tři góly a dva body do sbírky táborského týmu

25.01.2017 21:32, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté svedli ve středu na domácím ledě urputný souboj s Kolínem. Zápas dvou mužstev, která v novém roce doposud vykazovala plný bodový zisk, se nakonec protáhl až do prodloužení. V čase 61:46 přestěhoval cenný druhý bod do sbírky Kohoutů kapitán Jakub Matušík.

Zápas s Kolínem? Urputný boj, jen tři góly a dva body do sbírky táborského týmu

HC Tábor - SC Kolín

2:1p (1:0, 0:0, 0:1)

Středa, 25.1.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 17. Kellner (Heršálek, Krátoška), 62. Matušík (Hlaveš) - 54. Kadlec st. (Zumr).

Rozhodčí: St. Mertl - J. Mertl, Samuel.   Vyloučení: 5:6   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 40:31   Diváci: 1022

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Havran, Liška, Hlaveš, T. Černý, Heršálek, Dvořák, Tesař - Vaniš, Mrkvička, Točík - Severa, Matušík, Seidl - Kellner, Krátoška, J. Březina - Blažek, Krätzer, Kýhos.

SC KOLÍN: Sejpal (Koutský) - M. Březina, Voženílek, Skokan, Barták, Hanzl, Kadlec st., Havelka - Panna, Malý, Semirád, Zumr, Pipek, Krajňák, Kozák, M. Černý, Morkes, Kadlec ml.

 

Domácí soubor vyrukoval do středečního zápasu velmi svižně a hned v úvodních minutách si vypracoval tři vyložené příležitosti. Dvakrát to na Sejpala zkoušel Kýhos, jednou se ve slibné palebné pozici ocitl Seidl, ale kolínský gólman zůstal bez poskvrnky. Hosté od Labe se vymanili z defenzivní ulity až po devíti minutách hry, kdy domácího brankáře Klestila vystrašil Malý. Jeho šance jim na několik dalších minut propůjčila herní otěže zápasu, ale závěr úvodní části opět patřil Kohoutům. Ti sice nejprve pohrdli přesilovou hrou, ale brzy po jejím skončení řádně rozvířili vzduch v útočném pásmu. Střelu Heršálka ještě zastavila tyč, ale vzápětí se na brankovišti prosadil Kellner, a oslavil tak svůj návrat na druholigový led nejlepším možným způsobem – 1:0.

Druhou třetinu rozehráli domácí hokejisté poměrně ospale a Klestil se měl v jejím úvodu hodně co ohánět, aby zabránil vyrovnání. Další minuty prostředního dějství servírovaly divákům spíš bojovnou než hokejově strhující partii a vyložených šancí se v ní urodilo nezvykle poskrovnu. Tu možná největší měl Kellner, který se po klopýtnutí kolínského obránce řítil sám na Sejpala, ale zakončení se vymklo jeho kontrole a namísto puku skončil v kolínské kleci on sám. Zaměstnanějším z obou mužů s maskou byl nakonec táborský Klestil, ale ani on, ani jeho protějšek změnu skóre před druhou sirénou nepřipustili.      

Do třetí periody vstoupilo mužstvo Tábora jen se třemi upravenými formacemi a znovu naladilo aktivnější notu, žádný užitek mu z toho ale nekanul. Naopak v jeho početní výhodě se ocitl za zády obránců kolínský forvard Zumr a domácí mohli být rádi, že mu při zakončení sjel kotouč z hole. Nejtěsnější náskok táborského celku ovšem Středočeši přece jen smazali. V polovině 54. minuty dostal luxusní prostor veterán Kadlec, sjel si na přihrávku mezi kruhy a neomylně vymetl levý horní roh Klestilovy branky – 1:1. Zbylé minuty třetího dějství se odehrály pod taktovkou domácí družiny, ale Sejpal si udržel vysoký kredit a hlavně jeho zásluhou se zápas přehoupl do prodloužení.

Táborští hráči si do pětiminutového nastavení hry přenesli početní výhodu, kterou navíc umocnilo zbytečné vyloučení Hanzla. A právě na něj nakonec Kolínští doplatili. Táborská pětice sevřela bránící trio do kleští, a když Matušík procedil svou střelu přes výstroj kolínského brankáře, bylo rozhodnuto o tom, že v novoroční vítězné sérii bude pokračovat právě táborský tým.

Hodnocení trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „První třetinu jsme rozehráli aktivně, vytvořili jsme si čtyři vyložené šance, a je škoda, že jsme dali jen jeden gól. Už v té úvodní části se ale objevily náznaky toho, že nám chyběl potřebný pohyb. Naplno se to projevilo ve druhé třetině, kterou jsme odehráli hodně špatně a soupeři jsme toho poměrně dost dovolili. Nakonec nás v ní přestřílel a měl několik šancí na vyrovnání. Do poslední části jsme stáhli hru na tři pětky, dostali jsme se víc do tempa, ale ani tak to nebylo ideální. I tak je škoda, že jsme necelých šest minut před koncem inkasovali, a pak už jsme se přes veškerou snahu neprosadili. Bod z prodloužení je pro nás ale samozřejmě cenný.“        

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality