Závěrečný zápas sezony mohl diváky bavit, body ale odvezl favorit od řeky Sázavy

23.02.2019 17:51, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se v sobotu rozloučili s letošním ročníkem druhé ligy. Duel se Žďárem nad Sázavou nabídl divákům v ochozech velmi svižný hokej plný šancí a emotivních momentů. Na jeho konci stálo očekávané vítězství favorizovaných Plamenů, ale ani táborští hráči se neměli při své nechtěně brzké rozlučce za co stydět.

Závěrečný zápas sezony mohl diváky bavit, body ale odvezl favorit od řeky Sázavy

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Sobota, 23.2.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Sladkovský (Černý, Havran) - 3. Pleva (Kadlec, Panna), 44. Prokš (Peslar, Wasserbauer), 57. Pleva (Kovářů), 60. Wasserbauer (Pleva, Kuřítko).

Rozhodčí: Čáp - Šimánek, Hnát.   Vyloučení: 5:8 - navíc Heřman (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 27:34   Diváci: 675

HC TÁBOR: Novák (Lekeš) - Černý, Havran, Skočovský, Duben, Pechánek, Raiterman, Bouška - Dančišin, Blažek, Heřman -Prášek, Sladkovský, Březina - Pípal, Kadilák, Drda - Škrdleta.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Sláma (Kulich) - Kolda, Půža, Lojek, Pleva, Peslar - Kovářů, Prokš, Filip, Bureš, Kadlec, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Panna, Wasserbauer.


Domácí hráči se od úvodních vteřin ocitli pod výrazným tlakem soupeře, a ten vyústil v jeho brzké vedení. V čase 2:34 vypálil od modré čáry do klubka hráčů před Novákem Pleva a táborský gólman zaregistroval tečovaný puk až v době, kdy rozvlnil síť za jeho zády – 0:1. Po tomto okamžiku táborský celek konečně vyhlédl z obranné ulity a vytěžil z toho vyrovnání. Za vším stála aktivita českobudějovického štírka Dančišina, který si v krátkém sledu po době vynutil na soupeři dva nedovolené zákroky a zajistil domácí družině téměř minutovou přesilovku pěti proti třem. Sám za to bohužel zaplatil zraněním, které ho vyřadilo z dalšího průběhu utkání. Podstatně veselejším vyústěním jeho snahy se stal vyrovnávající gól Sladkovského, který elegantně zasunul do branky vyraženou střelu obránce Černého – 1:1.
Ve zbytku úvodní periody už se skóre neměnilo, i když si oba týmy vyměnily po jedné přesilové hře a jedné totožně vyhlížející šanci. Na straně hostů v ní na začátku 15. minuty neuspěl Kovářů, kterého vychytal Novák, u domácích zamířil Blažek mimo branku.  

Druhé dějství nenabídlo byť jen jeden gól, ani tak se v něm ale diváci nenudili. Oba celky nasadily vysoké herní tempo a otevřely prostor pro útočně vedenou partii. Z řady velkých šancí na obou stranách a dalších nebezpečných situací byla suverénně nejviditelnější tutovka táborského Sladkovského, který tváří v tvář Slámovi vysekl povedený blafák, ale trefil pouze horní tyč odkryté žďárské klece. Další příležitosti kohoutů vyřešil za pomoci obránců Sláma, na druhé straně svůj tým několikrát výrazně podržel brankář Novák.

Po minutě a půl hry ve třetí části se hostující Prokš provinil na Skočovském a málem tím svému týmu zadělal na pořádné starosti, jenže gólem vonící střelu Černého zastavila tyč Slámovy svatyně. Za ubráněné oslabení se žďárský hříšník spoluhráčům odvděčil tím nejlepším možným způsobem. Jen půl minuty po svém návratu na led se dostal ke střele z hranice kruhu a s přispěním teče bránícího hráče zajistil Žďárským vedení – 1:2. Hokejově nesporně vyzrálejší hosté po rozdílové trefě přiostřili v soubojích, vědomě slevili na tempu a živelnosti utkání a ofenzivně laděný duel rozkouskovalo hned několik emotivních situací. Na obou stranách navíc přibylo vyloučených a nepříliš čitelný metr hlavního arbitra Čápa ukradl zápasu plynulý ráz. V 56. minutě pálil z dobré pozice Prášek, ale jeho střela pozbyla potenciál vinou teče žďárského beka. Jen o chvíli později uspala domácí naděje na vytoužený bodový zisk hezká akce hostů; po krásné pobídce Kovářů z rohu hřiště pálil z první Pleva a našel skulinku mezi Novákovými betony – 1:3. V polovině 58. minuty mohl podtrhnout výhru Plamenů Kadlec, ale Novák si s jeho šanci poradil. V závěru střetnutí Jihočeši krátce zkusili hru bez brankáře, ale neuspěli. Naopak celek z pomezí Moravy ještě jeden gólový zápis do kroniky střetnutí obstaral, to když se v čase 59:28 prosadil přesnou tečí Wasserbauer1:4

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: "Zápas jsme odehráli na hranici svých možností. Co nám zase zhatilo pocit z odvedené práce, je produktivita, která nás neustále sráží. Tentokrát jsme si vybrali i trochu smůly, například dvě čistě nastřelené tyče za vyrovnaného stavu. Kluky musím pochválit za úsilí, které do posledního zápasu dali, ale bohužel se to ve výsledku neodrazilo, Mrzí mne to, protože utkání rozhodně nevypadalo na to, že bychom ho měli prohrát 1:4."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality