Žhavá hokejová depeše z horkého ledu v Klatovech: Rušnou bitvu rozhodly až nájezdy, o bod víc si z ní odnesly Klatovy

14.11.2015 01:34, autor: Pavel Šácha

Čtrnácté dějství bojů ve druholigové skupině Západ tentokrát odvelelo táborské hokejisty do pořádně ostré bitvy. V roli jejich hostitele se ocitl druhý tým tabulky z Klatov.

Žhavá hokejová depeše z horkého ledu v Klatovech: Rušnou bitvu rozhodly až nájezdy, o bod víc si z ní odnesly Klatovy

HC Klatovy - HC Tábor

5:4sn (2:3, 1:1, 1:0)

Sobota, 14.11.2015 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Beran (Tulačka), 7. Topinka (Slavík), 28. Michel (Pacanda), 43. Beran (Tulačka, Kristl), rozhodující nájezd Přikryl - 2. Matušík (Klíma), 11. Havran (Polodna, Březina), 16. Kellner (Semrád), 39. Vaniš (Zayml).

Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 9:8   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4   Diváci: 750

HC KLATOVY: Kukin (Rückl) – Chalupa, Holý, Marcel, Slavík, Houfek, Kubík, Leština – Tulačka, Kristl, Beran – Váchal, Kepka, Přikryl – Topinka, Michel, Němec – Pacanda, Čuban.

HC TÁBOR: Klestil - Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Hlaveš - Kellner, Mrkvička, Polodna - Krätzer, Matušík, Seidl - Březina, Zayml, Severa - od 31. navíc Vaniš.

 

I. třetina 

Ostře sledovaný duel začal poměrně nečekaně. Už v jeho úvodním dějství viděli fanoušci pět gólů, přičemž spokojenější byli ti hostující. O první gólový zápis se hned ve 2. minutě při hře čtyři na čtyři postaral hostující Matušík, který vymetl pravý roh Kukinovy branky - 0:1. Radost z dobrého vstupu do záapsu vydržela Kohoutům jen do 7. minuty, kdy prožili opravdu nešťastné chvíle. V čase 6:06 zapadla k tyči Klestilovy branky zdánlivě nevinná přesilovková střela Berana, aby jen o čtyřicet vteřin později ideálně trefil skákavý puk Topinka a a zajistil Západočechům vedení - 2:1. Stejný obrat se ovšem ve zbytku třetiny povedl i hráčům Tábora. V 11. minutě hráli přesilovku a zúročili ji přesnou ranou Havrana od modré čáry - 2:2. Necelých pět minut před koncem první části se krásně uvolnil přes obránce Kellner a svů povedený výpad vyšperkoval neomylnou gólovou střelou pod horní tyč - 2:3.

II. třetina

Začátek prostřední periody měli pod kontrolou hokejisté z Tábora a dokázali být pro soupeřovu branku přece jen nebezpečnější. V polovině 28. minuty ovšem z ničehonic udeřili Klatovští - po  zbytečné chybě hostů ve středním pásmu se dostal ke střele z hranice kruhu Michel a trefil se parádně - 3:3. I v dalších minutách se hrála velmi rychlá partie, ale na obou stranách přece jen ubylo  strhujících momentů a gólmani nemuseli řešit žádné opravdu výrazné nebezpečí. Hodně vzruchu vnesla do zápasu až 37. minuta, kdy se strhla velká mela na ledě i v hledišti. Jihočeši si ze šarvátky před svou střídačkou odnesli přesilovku, neboť na počátku všeho byl hrubý atak Slavíka na táborského lídra Matušíka. Tu sice prohospodařili, ale minutu před koncem druhé části přesto donutili své fanoušky k jásotu. Zayml vysunul na zteč Vaniše, jenž hned při svém druhém střídání v zápase vykouzlil nádhernou vedoucí trefu Tábora - 3:4.

III. třetina

Jak vesele skončila pro táborské hráče druhá část, tak smolně zahájili tu třetí. Na konci 43. minuty se domácí po přehlédnutém ofsajdu ocitli v obrovské šanci, první střelu ještě Klestil skvěle zneškodnil; po důrazu klatovského útočníka Berana už ale Západočeší jásali, byť podle všeho dopravili puk do branky až v době, kdy byla posunutá. Tuto branku nakonec rozhodčí uznali a po svém solidním výkonu z předchozích dvou třetin odvedli Klatovským domácí daň. Další průběh třetí části rozbilo několik vyloučení na obou stranách, ale nerozhodný stav 4:4 už zůstal v platnosti a utkání sklouzlo do prodloužení.

Prodloužení

Pětiminutové nastavení hry nabídlo stejně jako celý zápas otevřený hokej, ale oba brankáři si své klece pohlídali.

Samostatné nájezdy 

Prvním dvěma seriím samostatných nájezdů kralovali gólmani. Na domácí straně neuspěli Kristl a Beran, na klatovského Kukina zase nevyzráli Matušík s Vanišem. Ve třetí sérii zajistil Kohoutům mečbol Kellner, bohužel pro ně ale vzápětí procedil puk za Klestilova záda domácí útočník Přikryl. Tentýž hráč se vzápětí rozjel na táborského gólmana znovu a byl úspěšný. Když potom Kukin vystihl záměr hostujícího kapitána Matušíka, bylo o majiteli druhého bodu rozhodnuto a na stadionu propukla velká domácí radost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality