Žhavá hokejová depeše ze Slaného: Táborští se u Buldoků museli spokojit jen s bodem

05.12.2015 10:44, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si to v sobotu namířili na zimní stadion do Slaného, aby se stali hosty nebezpečných Buldoků z Řisut.

Žhavá hokejová depeše ze Slaného: Táborští se u Buldoků museli spokojit jen s bodem

HC Řisuty - HC Tábor

4:3p (1:1, 1:2, 1:0)

Sobota, 5.12.2015 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Záleský (Sedláček, Fortelka), 22. Slavíček (Kos), 37. Arnošt (Náprstek, Kužel), 64. Babický (Fortelka). - 15. Matušík z trestného střílení, 31. Seidl (Matušík, Vaniš), 37. Matušík (Vaniš).

Rozhodčí: Sýkora - Hrubec, Šimán.   Vyloučení: 8:4 - navíc Kos (Řisuty) 10 minut OT.   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3 - 4:3   Střely: 31:43   Diváci: 104

HC ŘISUTY: Ilašenko (Škubal) - Kašák, Kužel, babický, Bílek, Muláček, Sedláček, Ovčinnikov - Sladký, Janeček, Kos, Krpata, Záleský, Brém, Fortelka, Náprstek, Slavíček, Arnošt.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Černý, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Mrkvička (14. Severa), Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Krätzer, Zayml, Březina.

I. třetina

Na zimním stadionu ve Slaném se hrála v první třetině vyrovnaná partie. Na úvodní příležitost Krpaty ze 3. minuty odpověděl stejnou mincí hostující Vaniš, ale ani jeden z gólmanů neinkasoval. Na začátku 8. minuty ještě zazvonila tečovaná střela domácího týmu na tyč Klestilovy klece, jen o chvíli později ale hráli Středočeši přesilovku, a tentokrát již Záleského teč přinesla domácím vedení - 1:0. Celek Řisut po této situaci ožil, ale byli to Táborští, kteří se postarali o druhý gólový moment střetnutí. V čase 14:52 byl Matušík v úniku faulovám a nařízené trestné střílení mazáckým blafákem proměnil - 1:1. V závěru třetiny si zahráli hostující Kohouti čtyřicet tři vteřin ve dvojnásobné početní výhodě, přes trvalý tlak i několik nebezpečných střel ji však nevyužili.

II. třetina

Druhá třetina nezačala pro hosty od Jordánu vůbec dobře a už po minutě a půl hry skončily manévry řisutského týmu před Klestilovou brankou rozdílovým gólem Slavíčka - 2:1. V několika dalších minutách hýřili domácí hokejisté elánem, postupem času se, ale hra vyrovnávala a záhy se iniciativa přestěhovala na táborské hole. Díky výbornému pohybu si hosté vypracovali několik slibných možností a vynutili si na řisutských hráčích fauly. Na konci 29. minuty se Středočeši provinili fauly hned dvakrát za sebou a Tábor stanul před dvouminutovou přesilovkou pěti proti třem. Jen devatenáct vteřin před jejím koncem našel Matušík přihrávkou přes brankoviště osamoceného Seidla, a ten si tváří v tvář Ilašenkovi s koncovkou chladnokrevně poradil - 2:2. Ve 37. minutě se blýskl další parádní individuální akcí hostující kapitán Matušík, a tentokrát ji přesnou bekhendovou střelou přetavil ve vedení Kohoutů - 2:3.

III. třetina

Očekávané zvýšené úsilí řisutského týmu se ve třetí části opravdu dostavilo, Táborští mu však v úvodních minutách čelili velmi dobrou hrou a dokázali být i nebezpeční. Situace se rapidně změnila v úvodu 47. minuty, kdy ve skrumáži před brankou hostů doputoval puk přesně na hůl Arnošta, a ten ho bez potíží posunul za brankovou čáru - 3:3. Zbytek normální hrací doby přinesl bojovný hokej a vzruchu před oběma gólmany ubylo. Na straně Kohoutů měl suverénně největší příležitost Kellner, proti ní však vytáhl Ilašenko zákrok večera. Táborští hráči ovšem zůstávali hře z převážné části druhé třetiny dost dlužni a zápas nakonec sklouzl do prodloužení. 

Prodloužení

V pětiminutovém nastavení hry se dlouho téměř nic významného neudálo. Když už se do mysli obou táborů vkrádaly myšlenky na samostatné nájezdy, přišel rozhodující moment střetnutí, a bohužel pro táborské hráče se narodil před jejich brankou. V čase 63:06 prohráli vhazování po pravici brankáře Klestila a nepřílis ráznou, ovšem přesně mířenou  střelu Babického po ledě zaregistroval hostující gólman přes clonící hráče pozdě - 4:3.

Pozápasová bouře v táborské šatně jasně naznačovala, s jakou náladou  její obyvatelé slánský stadion s jeho výrazně zmenšeným kluzištěm opouštěli...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality