Žihadla potvrdila aktuální skvělou formu, tým Tábora s ní zacloumat nedokázal

27.10.2018 23:15, autor: Pavel Šácha

Táborští druholigoví hokejisté podnikli v sobotu výpravu do Moravských Budějovic a vrátili se z ní s nepořízenou. Domácí celek prokázal aktuální vynikající formu a po šedesáti minutách hry slavil sedmé vítězství v řadě. Hostům nepomohl k překvapivému zisku ani výborně chytající novic v jejich brance, zkušený Milan Řehoř.

Žihadla potvrdila aktuální skvělou formu, tým Tábora s ní zacloumat nedokázal

Mor. Budějovice 2019 - HC Tábor

3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Sobota, 27.10.2018 0:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Krutiš (Rytnauer, Horký), 43. Horký (Krutiš, Kabelka), 60. Rytnauer (Horký).

Rozhodčí: Held - Urubčík, Komínek.   Vyloučení: 2:2 - navíc Rytnauer (M. Budějovice) neproměnil trestné střílení.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:19   Diváci: 465

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Jekel (Čáp)- Trnka, Pelikán, Kadela, Peroutka, Kabelka, Kliment, Jurnečka - Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Caha, Bulín, Krutiš.

HC TÁBOR: Řehoř (Dudáček) - Havran, Tesař, Černý, Hajič, Dvořák, Duben, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Hrala / Prášek, Pechánek, Kadilák.


Rozjeté domácí mužstvo vstoupilo do utkání o píď aktivněji a v táborském dresu debutující brankář Řehoř měl od začátku o práci postaráno. Vyloženě třaskavou situaci před svou klecí ale v úvodních minutách řešit nemusel. V úvodu 5. minuty usedl na trestnou lavici hostující obránce Hajič, s výjimkou dvou závarů v závěru přesilovky ale celek z pomezí Moravy výrazněji nezahrozil. Tradičně nadšeně povzbuzující budějovičtí fandové si ale už o tři minuty později přece jen zajásali, to když si v polovině 10. minuty vybruslil do ideální palebné pozice Krutiš a z prostoru mezi kruhy otevřel skóre – 1:0. Téměř vzápětí usedl autor vedoucí branky na lavici hanby a v početní výhodě si zahráli také Jihočeši, ale domácího gólmana Jekela z klidu nevyvedli. Ve zbytku třetiny neměl moravskobudějovický tým nikterak výrazný tlak, působil však daleko klidnějším dojmem a zaměstnal brankáře Řehoře o poznání častěji, než kohouti jeho protějšek. Asi nejblíže k vyrovnání měla střela Práška, kterou ovšem stihl domácího gólman vytěsnit vyrážečkou mimo branku.

Do druhé periody vlétla táborská první formace jako uragán a v jediném střídání se Matušík prodral do dvou gólových příležitostí. V obou případech si Jekel přivolal na pomoc i kousek potřebného štěstí; první šanci s jeho přispěním zlikvidoval, při druhé střele kapitána hostů zvonila branková konstrukce. Další minuty druhé třetiny zabředli do konstantního obrazu hry. Na oko se hrál poměrně vyrovnaný hokej, ale hosty až příliš často neposlouchal puk na holích a provázely je drobné, leč nepříjemné chyby. Po jedné z nich musel Heřman nedovoleně hasit únik Rytnauera a sudí Held nařídil trestné střílení. Budějovický ofenzivní lídr se rozjel na svého někdejšího parťáka z dresu Dukly Jihlava, ten ale jeho úmysl vystihl. Puk sice záhy skončil v brance, ale gól nemohl být uznán, neboť už se domácí útočník dostal za brankovou čáru. Táborští hráči se poté i nadále jen velice těžko prosazovali přes zodpovědně bránící žihadla a všechny budějovické pokusy zase pochytal Řehoř.

Začátek třetí části si vzali pod svou režii výteční domácí příznivci, kteří připomněli sté výročí republiky choreem a zpěvem státní hymny, za což sklidili uznání od všech aktérů střetnutí… Ve druhé třetině čekali diváci na gól marně, v té následující se ale dočkají poměrně rychle. Už v čase 42:36 zůstal Horký u levé tyče Řehořovy svatyně bez důsledného dozoru a dopravil kotouč na správné místo určení – 2:0. Za tohoto stavu to měli Táborští s úmysly vynutit si tlak a dostat se na dostřel ještě mnohem těžší. K byť jen čestnému úspěchu jim nakonec nepomohla ani druhá přesilová hra v utkání, ani závěrečná power play. V ní se naopak dostal k odraženému puku zkušený Rytnauer a přes celé kluziště poslal kotouč do opuštěné táborské branky – 3:0.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Utkání v Moravských Budějovicích jsme nerozehráli špatně, byť jsme po jednom zaváhání dostali gól. Jinak ale v naší hře poměrně fungovaly věci, které po hráčích chceme. Druhé třetiny pro nás bývají problematické, ale tentokrát jsme ji zahráli perfektně. Bohužel chybělo to podstatné, a to větší počet šancí, ze kterých bychom mohli pomýšlet na gól. V poslední třetině si soupeř perfektně hlídal střelecký prostor kolem své branky a šlo jen těžko vystřelit nebo ohrozit branku. Třetí gól jsme dostali do prázdné branky poté, co jsme zkusili hru bez brankáře. Zápas nakonec nemůžeme hodnotit vyloženě negativně. Objevily se tam i dobré věci a věříme, že se to bude dál a dál zlepšovat. Za vyzdvihnutí rozhodně stojí výkon Milana Řehoře, ale i domácí gólman Jekel chytal výborně, a právě on má prý velký podíl na tom, že se domácí po špatném začátku takhle zvedli a uhráli už sedm vítězství v řadě.“  

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality