ZPOVĚDNICE: O novinkách v koncovkách zápasů druhé ligy a o technice na zimním stadionu

06.09.2016 23:14, autor: Pavel Šácha

Do klubové Zpovědnice dorazila v minulých dnech další várka dotazů. Nyní na ně přinášíme odpovědi těch, kterým byly adresovány.

ZPOVĚDNICE: O novinkách v koncovkách zápasů druhé ligy a o technice na zimním stadionu


kopřík – otázka na Jakuba Matušíka:

Zdravím, jak se Vám líbí novinka při závěrečných nájezdech, kdy z každé strany nejedou tři hráči, ale pět? Nájezdy samozřejmě pořád zůstávají loterií, ale zdá se mi to o chlup spravedlivější…
 „Abych řekl pravdu, ani jsem to nevěděl (úsměv). Logicky to opravdu bude spravedlivější, pro každé mužstvo to znamená větší možnost vybojovat si ten druhý bod. A diváci si samozřejmě užijí více nájezdů, které jsou pro ně vždycky atraktivní.“

kopřík – otázka na Marcela Dvořáka:
Zdravím, jak hodnotíte z pohledu obránce novinku v prodloužení, kdy se hraje tři na tři? Mně se to zdá trošku divočina…
 „Taky zdravím, je to jednoznačně atraktivní věc pro diváky. Pro nás hráče to samozřejmě bude po třech těžkých třetinách fyzicky hodně náročné. V takovém prodloužení se hraje hokej nahoru dolů a už to není ani tak o obraně, jako o útočení.“


Jose – nezařazená otázka:
Dobrý den, nevím na koho tato otázka je, ale přesto se zeptám. Zimní stadion po velkém boji dostal do výbavy – loni na konci sezóny – novou rolbu. Má otázka zní, jestli klub řešil s městem problém s časomírou? Případně jaké je stanovisko TZMT (města). Dle mého názoru je časomíra cca 2 - 3 roky v nevyhovujícím stavu. Nevím, jak by bylo nákladné řešení kostku zrušit a pořídit za jednu branku klasickou časomíru a na rovnou zeď za "domácí" brankou LED panel, kde by byla možnost promítat i videa. (podobné řešení mají od této sezóny v Kolíně). Napadá mě hodně využití, jak zpříjemnit utkání divákům v Táboře (sestřihy ze zápasu, promítání sponzorů, animovaná soupiska domácích aj. ) PS: Výměna ozvučení zimního stadionu by též stála za zvážení ... ale to jen tak na okraj ... Děkuji Honza.
 Odpovídá jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor Mgr. Jan Benda: „Dobrý den, současný stav kostky není ideální. Bohužel nová kostka je investice cca 5 miliónů Kč. Částečné řešení na zeď se nám zatím po jednáních s HC Tábor nejeví jako šťastné, ačkoliv by bylo jistě levnější. Hledáme možnosti, jak situaci řešit, ale na letošní sezonu zatím půjdeme cestou opravy a údržby stávajícího zařízení. Co se týče ozvučení, je to podobné. Současný stav je únosný, ale ne ideální. Vzhledem k potřebám základních funkčních celků zimního stadionu ovšem nemá ozvučení takovou prioritu. Jak jistě chápete, finanční možnosti města, potažmo TZMT jsou omezené a je potřeba věci řešit postupně. Každopádně děkuji za příspěvek a podněty.“

bobika – otázka na Pavla Šáchu:
Ahoj, bude nějaké audio nebo video z páteční tiskovky? Protože si myslím, že nebudu sám, kdo v tento čas je ještě v práci. Díky a ahoj.
 „Ahoj, video ani audio z průběhu celé akce neplánujeme, alespoň na nějaké vyústění z ní ale dojde. Páteční setkání nebude žádnou monstrózní akcí, ale je to tradice, a tak se uskuteční i tentokrát. Myslím si, že všechno podstatné už před sezonou z povolaných úst víceméně zaznělo. Navíc je tu teď právě Zpovědnice, kde mohou fanoušci oslovit kohokoliv z klubu, takže i tam už mnohé proběhlo. Už teď navíc můžu prozradit, že v průběhu sezony plánujeme cosi jako veřejný otevřený trénink a jeho program by mohl být pro fanoušky docela zajímavý. Ale o tom později. Díky za dotaz a brzy na viděnou.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality